Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

3 april 2015

SVHA E1 bekroont topseizoen met bekerfinale na winst op Dodewaard

Woensdag 1 April stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de mannen van de E1. De jongens moeten het opnemen voor de halve finale van de beker tegen Dodewaard E1. Dit beloofd een spannende en belangrijke wedstrijd te worden voor beide teams. Het team wat zou winnen neemt het 16 mei op tegen GVA E1 in de finale van de beker.

18:30 werd er afgetrapt bij Dodewaard voor deze beslissende halve finale. De mannen zijn er klaar voor en hebben zich helemaal voorbereid om de winst mee naar Herveld te nemen. Even een korte bespreken en hup knallen en opzoek naar het eerste doelpunt. SVHA had de eerste helft de wind flink tegen en zochten daardoor goed de korte combinaties. Tijn onze geweldige keeper rolt de bal naar onze verdediger Leon, Leon speelt Tijn Verwoert meteen in en Tijn bereikt onze spits Rowan, Rowan legt de bal geweldig klaar voor Namco en Namco kan de bal snoei hard binnen schieten we komen dan al snel verdiend binnen 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Al snel naar de 0-1 klapte SVHA er direct weer op om opzoek te gaan om de voorsprong te vergrote. Door het snelle tik werk is SVHA snel weer bij het goal van Dodewaard. Rowan geeft een goede voorzet en Daan weet met een prachtige steekpass Namco te bereiken en Namco schiet te bal koelbloedig strak in de hoek. 0-2 voorsprong voor onze jongens.

SVHA krijgt een aantal grote kansen via scherpe corners van Tijn Verwoert maar helaas weet SVHA deze corners niet te benutten en komt Dodewaard met een counter op het goal van Tijn af. Onze goed spelende verdediging Leon en Sem weten de spits niet af te stoppen en met een beetje pech scoort Dodewaard de tegentreffer 1-2.

SVHA accepteert dit niet en door het goede druk zetten van Mark weet SVHA er nog een corner uit te slepen. Tijn Verwoert draait deze corner mooi in en de verdedigers van Dodewaard weten hier geen raad mee en de corner verdwijnt in het goal van Dodewaard 1-3. Daarna fluit de scheidsrechter meteen voor de rust. De ruststand is 1-3 in het voordeel van SVHA.

Allemaal even een slokje drinken en wat kleine omzettingen en de jongens zijn weer klaar voor de 2e helft. SVHA gaat gewoon door met waar ze gebleven waren en dat is voornamelijk de opbouw en het korte tik werk. Door een goede aanval vanuit achter opgebouwd komt de bal bij onze spits. Door een geweldige actie weet hij het overzicht te houden en weet hij blindelings Namco te vinden. Hij legt de bal breed en Namco scoort zijn 3e doelpunt van de avond. Dodewaard laat het hier niet bij zitten en door het goede doorzetten van de spelers van Dodewaard weet Dodewaard nog de 2-4 te maken.

Sem verovert de bal en weet de bal bij Mark te krijgen, Mark zorgt met een diepte passe dat Tijn bereikt wordt en maakt meerdere 1-2tjes met Daan. De tegenstander wordt er helemaal gek van en Tijn geeft een mooie voorzet op Namco, Namco weet Rowan te vinden en door een mooie 1-2 weet Namco ook nog de 2-5 op het scorebord te zetten.

Dan fluit de scheidsrechter af en weet SVHA E1 zich te plaatsen voor de finale 16 mei.

Onze keeper Tijn keepte weer een geweldige wedstrijd en zorgde met zijn uittrappen voor veel dreiging voorin. Onze verdediging bestond dit maal uit Leon en Sem en die wisten het Dodewaard goed moeilijk te maken en hielden Dodewaard van het vele score af. Dan ons sterkte middenveld wat bestond uit Tijn, Daan en Namco. Jullie hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en gezorgd dat Dodewaard niet hun eigen spel konden gaan spelen. Onze spits Rowan was de verdediging van Dodewaard steeds weer te snel af en wist met 3 assiste een prima wedstrijd te spelen. En tenslotte Mark, Mark heeft elke plek op het veld wel gehad en de tegenstander wist er maar geen raad mee.

Mannen jullie hebben allemaal stuk voor stuk een geweldige wedstrijd laten zien. Gefeliciteerd met deze mooie overwinnen en hup op naar de finale en daar gaan we weer knallen!!