16 mei 2016

SVHA E1 bekerwinnaar 2015-2016

SVHA E1 is afgelopen zaterdag bekerwinnaar 2015-2016 geworden door in een zeer spannende wedstrijd Oranje Blauw E1 uit Nijmegen met 4-2 te verslaan. De jongens van trainer Leen Verwoert en leider Michael van de Ven moesten tot het uiterste gaan om de beker mee naar huis te mogen nemen.

SVHA begon sterk en kwam op links steeds gevaarlijk door met Victor van der Oord, die met zijn snelheid en acties Oranje Blauw handen vol werk bezorgde. Al na twee minuten kwam er een kans voor Rowan Schuiling, maar zijn schot ging net naast. SVHA drukte door en nam soms risico’s, wat resulteerde in kansen voor Oranje Blauw. Toch was het SVHA dat op voorsprong kwam, een corner van Tijn Verwoert werd door Victor in de kruising gekopt en 1-0!

Oranje Blauw ging daarna vol voor de gelijkmaker en die kreeg het ook. Een snoeihard schot werd nog wel gestopt door keeper Stijn van Bergen, maar in de return ging de bal er alsnog in 1-1. Het tempo in de wedstrijd werd door beide teams opgevoerd, en de jacht op 2-1 werd geopend. Het was wederom SVHA dat weer op voorsprong kwam. Sem van de Ven trok een bal voor vanaf de achterlijn en Rowan Schuiling schoot de bal feilloos binnen. 2-1 was de ruststand en eindelijk even rust.

Vlak na rust kreeg Oranje Blauw kans op kans, maar een snelle counter van SVHA bracht de stand opeens op 3-1, door wie anders dan spits Rowan. Met man en macht verdedigde SVHA, en de verdedigers Mats Krijnen en Nils van der Meer gaven niets weg. Het loopvermogen van Joey van Aggelen was onmisbaar, want die moest continue rugdekking geven om het gevaar van Oranje Blauw teniet te doen. Toch kwam Oranje Blauw terug in de wedstrijd door een bal vanaf de zijkant vol in de kruising te schieten. 3-2 en nog 10 minuten, wat was het spannend.

Publiek en iedereen met een SVHA hart hield zijn adem in, want Oranje Blauw kreeg kans op kans. De lat werd geraakt, en onze keeper Stijn hield er onmogelijke ballen uit. Het wachten was op de gelijkmaker, maar door druk zetten van Tijn op het middenveld veroverde SVHA de bal. Tijn stuurde Rowan weg en die maakte geen fout en de 4-2 was gemaakt. Rowan juichte voor het SVHA publiek, wat een opluchting! Het geloof bij onze tegenstander was er niet meer, en de buit was binnen. Na afloop was er nog de huldiging, en kregen alle spelers een gouden medaille. De beker werd uitgereikt aan aanvoerder Victor die de beker flink omhoog hield.

Het bestuur en de technische commissie van SVHA zijn ontzettend trots op deze unieke prestatie en feliciteren de spelers en staf van SVHA E1.