Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

7 april 2015

SVHA door hattrick van Ali Saleh langs Oranje SC

In het tweeluik van dit weekend waar zowel Oranje SC als buurman Arnhemia op bezoek komt in Herveld is het van belang de goede lijn door te trekken. SVHA wat verkeerd in een prima vorm kan weer rekenen op topscorer Ali Saleh. Echter begint de middenvelder die terugkerende is van een schorsing op de bank.

Wanneer de wedstrijd begint blijkt het spel van beide kanten niet goed te zijn. Oranje SC heeft het al moeilijk dus zou het kunnen wijten aan de vorm maar SVHA kan dit zelfde excuus niet gebruiken. De Hervelders vinden elkaar goed en met een gezonde dosis agressiviteit pakt de ploeg van Henk Stuivenberg de punten. Nee waar aan te wijten valt dat deze wedstrijd zo matig begint is puur en alleen het veld. Beide ploegen willen wel graag voetballen maar op de dramatische ondergrond van Sportpark Jan van Baal is geen bal naar elkaar te passen zonder stuiter. Dit zorgt voor aan beide kanten veel balverlies.

Als de wedstrijd vordert is het voornamelijk SVHA wat beter in de wedstrijd komt. Zowel Jules Merkus als Jesse Schreuders komen een paar keer goed door over de flanken maar de bezetting voor de goal blijkt steeds niet optimaal te zijn. De in de spits spelende Roy van de Vooren heeft het moeilijk tussen de 2 reuzen van Oranje. Ook de aansluitende aanvoerder Pieter Mantel kan niet zorgen voor genoeg stootkracht in de 16. Daarom gaan beide ploegen rusten met een brilstand. 0-0.

Na de thee begint SVHA niet goed. Het niveau was zoals eerder benoemd al niet goed maar SVHA kan de bal dan ook niet lang meer in de ploeg houden. De Arnhemmers worden steeds sterker. In deze periode van ongeveer 10 minuten schiet de Oranje SC aanvaller een keer gevaarlijk op goal. Sjoerd Veldhorst die later een verder vrij eenvoudige middag leek te genieten pakte deze bal goed.

Het eerste wapenfeit in de 2e helft ontstaat door spits Roy van de Vooren. De aanvaller draait zich handig weg en lanceert zijn inzet op de paal. Het signaal voor SVHA om aan te zetten. Enkele minuten later beland een voorzet voor de voeten van de vrijstaande Jules Merkus. Jules twijfelt niet en schiet de bal langs de doelman van Oranje SC. 1-0.

Het geplaagde Oranje SC in 2015 wist nog geen wedstrijd te winnen. De ploeg gaat wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Iets waar je ziet dat SVHA duidelijk is gegroeid. De ploeg blijft rustig en gaat niet in de hectiek mee. De groen / witte benutten zelfs de aangeboden ruimte. Na een uur valt de eerder benoemde Ali Saleh in. De middenvelder keert terug van een schorsing en is zichtbaar gebrand om zich te laten zien. Dat Ali kwaliteiten heeft zijn we het allemaal wel over eens. De kundige middenvelder laat dat ook zien in zijn half uur dat hij terug is. Met een goed bekeken schot in de verre hoek verschalkt hij de doelman. 2-0.

Ali Saleh heeft vaak de schijn tegen. De middenvelder krijgt veel kritiek als het niet lukt wat die wil, maar vandaag verdiend de middenvelder alle lof. Aan de hand van Ali Saleh en daarmee willen we geen van de andere jongens te kort doen hoor, maar de zichtbaar gebrande middenvelder is niet te houden voor de defensie van Oranje SC. Met een werkelijk prachtige kopbal stuurt Ali de bal goed naar de hoek. De wedstrijd lijkt hiermee wel beslist. 3-0.

Een rentree als deze kun je alleen maar bekronen met een hattrick en waar Ali met alle eerlijkheid vaker dit seizoen een penalty nodig heeft gehad was deze wedstrijd geen 11 meter nodig. 3 prima veldgoals van de reserve aanvoerder van SVHA zorgen voor zijn bekroning van een goede wedstrijd. Ali maakt een goede loopactie en schiet vervolgens in de verre hoek raak. 4-0. Dit is Ali zijn 7e treffer van het seizoen.

Het slotakkoord is voor Jesse Schreuders. De aanvaller die in goede vorm is brengt ook zijn aandeel in deze wedstrijd. De aanvaller gaat langs de keeper op en bepaald de eindstand op 5-0. Een eindstand die gezien het laatste half uur. En dan overdrijven we niet wel tot 8 á 9-0 had kunnen uitvallen. Oranje SC was na de 3-0 zichtbaar geslagen en lieten alles maar gebeuren. De mega kans van Jules Merkus gaan we maar niet in detail beschrijven. Laten we het erop houden dat de gemiddelde toeschouwer nog wakker ligt van deze misser, laat staan Jules 😉

De volgende wedstrijd is tegen Arnhemia. Ook deze wedstrijd word gespeeld op Sportpark Jan van Baal.