12 april 2016

SVHA dendert door en wint van DSZ

Zondag 10 april stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – DSZ 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 20 wedstrijden 19 punten verzameld en DSZ heeft na 20 wedstrijden 14 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen DSZ sluiten de volgende 15 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Nando van Stekelenburg, Nelson Konu, Ali Saleh, Ronald Evers, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jeroen van Boldrik, Jelmer IJkhout, Rogier Jansen, Jules Merkus, Jesse Schreuders, Luc Dekker, Stijn Teunissen en Tijmen van der Kolk.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jules Merkus staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Jeroen van Boldrik. Het middenveld bestaat uit aanvoerder Twan Aarnink, Nelson Konu en Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Rogier Jansen (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint zwak aan de wedstrijd. De ploeg laat zich aftroeven door het felle spel van DSZ en dit levert na ongeveer tien minuten al het eerste doelpunt voor DSZ op, ware het niet dat een speler van DSZ in buitenspelpositie doel treft. SVHA haalt opgelucht adem, maar de ploeg is dus gewaarschuwd. Het spel wordt er niet beter op, maar SVHA krijgt via Twan Aarnink (na een goede pass van Ali Saleh) wel de mogelijkheid om op voorsprong te komen. De inzet van de aanvoerder is te slap, waarna de bal langzaam naast het doel rolt. Qua voetbal is de wedstrijd matig en er worden veel fouten gemaakt bij beide ploegen. DSZ krijgt de betere kansen, maar verzuimt om de score te openen. SVHA creëert weinig, mede omdat linksbuiten Jesse Schreuders voor een groot gedeelte de rechtsback van DSZ moet zien af te stoppen. De aansluiting ontbreekt bij de thuisploeg, waardoor o.a. Rogier Jansen en Luc Dekker moeizaam worden bereikt. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de (slechte) eerste helft.

Na rust komt er een beter SVHA uit de kleedkamer. De ploeg voetbalt iets makkelijker en zit korter op de tegenstander. Kort na rust krijgt Twan Aarnink zijn tweede grote mogelijkheid van de wedstrijd, maar de aanvoerder is opnieuw ongelukkig in de afronding. Na ongeveer 55 minuten voetballen krijgt SVHA een strafschop mee. Rogier Jansen haalt in het strafschopgebied uit en ziet zijn inzet tegen de hand van een DSZ-speler komen. De scheidsrechter wijst naar de stip, waarna Ali Saleh de strafschop feilloos binnenschiet, zijn vierde treffer van het seizoen maakt en SVHA op een 1-0 voorsprong zet. Een paar minuten na de openingstreffer komt Stijn Teunissen in het veld voor Rogier Jansen. Kort daarna lijkt DSZ op gelijke hoogte komen, maar een schot via de onderkant van de lat stuitert terug het veld in. SVHA kan opgelucht ademhalen. In het laatste deel van de wedstrijd komt Tijmen van der Kolk in het veld voor Nelson Konu. Niet veel later komt ook Jelmer IJkhout binnen de lijnen voor Luc Dekker. In het laatste deel van de wedstrijd krijgt SVHA kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar dat laat de ploeg na. Hierdoor blijft DSZ in leven en mag de ploeg blijven hopen op een gelijkspel. In de absolute slotfase gaat DSZ met man en macht naar voren, waardoor er mogelijkheden komen voor SVHA. Na een goede rush van Ronald Evers ontvangt Jesse Schreuders de bal. Hij passeert een speler in het strafschopgebied waarna hij de hoek voor het uitkiezen heeft. De linksbuiten schiet de bal buiten bereik van de DSZ-doelman in het doel, waardoor het 2-0 wordt en de buit binnen is. Na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA opnieuw drie belangrijke punten bijschrijven.

Man of the match (volgens de stemmers): Jeroen van Boldrik

SVHA komt door de overwinning op 22 punten uit 21 wedstrijden. DSZ verliest en blijft op 14 punten uit 21 wedstrijden steken. Zondag 17 april speelt SVHA de uitwedstrijd tegen DBV. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. DBV won afgelopen week met 4-1(!) van koploper Niftrik en heeft na 19 wedstrijden 27 punten.

Pupil van de week: Roel Gerritsen mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Roel mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (DSZ) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle spelersnamen van het eerste elftal op staan(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA met 2-0 winnen. Voor Roel was het een fantastische dag om niet te vergeten!

Auteur: Jelmer IJkhout