22 augustus 2015

SVHA deelt rake klappen uit tegen 4e klasser RKTVC

Donderdag 20 augustus stond de derde oefenwedstrijd voor SVHA 1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen RKTVC 1, dat uitkomt in de 4e klasse, begon om 19.30 uur in de avond.

Voor de wedstrijd tegen RKTVC sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Mostaba Mieri, Roy Kuiper, Yosry Hassan, Leon Latta, Noud Spaan, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jeroen van Boldrik, Jelmer IJkhout, Pieter Mantel, Elkjaer Rikken, Jasper Visser, Bart van Olderen, Luc Dekker en Bas Peperkamp.

De opstelling ziet er als volgt uit: Mostaba Mieri is de doelman. Jeroen van Boldrik staat rechtsback, Noud Spaan staat linksback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Leon Latta, Jelmer IJkhout en Elkjaer Rikken. De voorhoede bestaat uit Bart van Olderen (links), aanvoerder Pieter Mantel (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint goed aan de wedstrijd tegen RKTVC. Na 5 minuten is het Jelmer IJkhout die goed doorzet en de bal naar Elkjaer Rikken passt. Hij ziet op zijn beurt Bart van Olderen vrij staan die de bal krijgt prima krijgt toegespeeld. Bart van Olderen haalt uit, maar ziet zijn schot een metertje over het doel van RKTVC belandt.

Hierna trekt RKTVC de wedstrijd iets meer naar zich toe, maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet. SVHA is aan de andere kant met spaarzame uitvallen wel gevaarlijk. Zo krijgt Pieter Mantel de mogelijkheid om uit te halen, maar ziet hij zijn schot gepakt worden door de doelman van RKTVC. RKTVC heeft meer balbezit dan SVHA, maar het komt niet verder tot een schot dat net naast het doel van Mostaba Mieri verdwijnt.

SVHA krijgt aan de andere kant kansen om op een 1-0 voorsprong te komen. Pieter Mantel krijgt in het verloop van de eerste helft twee goede kansen om de score te openen, maar ziet beide schoten niet in het doel belanden.

Met nog 10 tot 15 minuten dient zich de eerste wissel bij SVHA aan. Twan Aarnink vervangt Yosry Hassan. RKTVC heeft door het stugge verdedigen van SVHA moeite om kansen te creëren. Met een 0-0 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamers op.

In de rust wordt Mostaba Mieri vervangen door Roy Kuiper, komt Jasper Visser in het veld voor Elkjaer Rikken en wordt de opstelling gewijzigd. SVHA gaat nu 4-4-2 voetballen met een zogenoemde ‘ruit’ op het middenveld. Jeroen Janssen vormt nu het centrale duo met Jasper Visser, waardoor Twan Aarnink verdedigende middenvelder wordt. Leon Latta en Jelmer IJkhout bezetten de zijkanten, Pieter Mantel zakt een linie en wordt aanvallende middenvelder. De twee spitsen zijn Bart van Olderen en Luc Dekker.

Na rust komt SVHA op achterstand. Een indraaiende vrije trap wordt door niemand aangeraakt. Doelman Roy Kuiper tast mis en de bal gaat het doel in, 0-1. Een ongelukkige tegentreffer op een ongelukkig moment, waarvan SVHA zich moet zien te herstellen.

Met nog 40 minuten te spelen is er nog niks verloren voor de ploeg van trainer Henk Stuivenberg. Inmiddels zijn Bas Peperkamp en Elkjaer Rikken binnen de lijnen gekomen. SVHA krijgt na 10 minuten spelen in de 2e helft een goede kans via Bart van Olderen. Hij ziet zijn inzet gekeerd worden de doelman van RKTVC.

SVHA krijgt het spel steeds meer in handen en dwingt RKTVC terug. Na 60 minuten voetballen krijgt SVHA een corner. De corner wordt genomen door Noud Spaan. De bal komt terecht bij Jasper Visser die niet nadenkt en de bal prachtig in de kruising kopt, 1-1!

Nog geen 5 minuten later komt SVHA op een 2-1 voorsprong. Een uitstekende pass van Pieter Mantel komt terecht bij Elkjaer Rikken die de bal knap controleert en meteen doorspeelt naar Luc Dekker. Luc Dekker maakt oog in oog met de keeper geen fout en schuift de bal het doel in, 2-1!

RKTVC is de weg volledig kwijt, want niet veel later wordt het 3-1. Jelmer IJkhout passt de bal in op Twan Aarnink die mee naar voren is. Met een handig balletje brengt hij Luc Dekker in stelling die opnieuw geen fout maakt en de bal wederom achterom de keeper van RKTVC schiet, 3-1.

5 minuten later wordt het zelfs 4-1 voor SVHA. Jelmer IJkhout ziet de ruimte bij Bart van Olderen die oog in oog met de keeper de bal feilloos het doel in schiet, 4-1. Hierna gaat de storm van SVHA liggen. In een tijdsbestek van 15/20 minuten heeft SVHA de 0-1 achterstand omgedraaid in een 4-1 voorsprong. SVHA wil doordrukken, maar de ploeg is na de 4-1 slordig in balbezit en wil te snel naar voren toe voetballen.

Met nog 10 minuten te spelen probeert SVHA de score verder uit breiden, maar verder dan een schot van Twan Aarnink komt SVHA niet meer. De wedstrijd loopt ten einde en de scheidsrechter fluit na 90 minuten af. De wedstrijd eindigt in een 4-1 overwinning voor SVHA, waardoor het een goede generale heeft voor de bekerwedstrijd tegen Echteld a.s. zondag.