29 september 2015

SVHA DA1 haalt punt weg in loodzware wedstrijd bij Eefde

Zaterdag 26 september stond de wedstrijd Eefde vrouwen 1 – SVHA vrouwen 1 op het programma. Met volle moed en veel vertrouwen gingen de dames richting Eefde, geen idee welke tegenstander we daar zouden aantreffen.

Onze opstelling was als volgt: In het goal stond Lisa. In de verdediging begon: Willemijn, Maike, Veerle en Marijke. Het middenveld bestond uit: Mayke, Nienke, Sanne en Anouk en ons spitsen duo waren dit maal Eline en Afra. In de wissel starten Bo en Diede.

Om 12:00 uur trapte we af met de wedstrijd en al snel werd er duidelijk wat voor een wedstrijd het zou worden. Voor ons zou het een hele zware fysieke wedstrijd worden met heel veel duels. In de loop van de wedstrijd werd de wedstrijd alleen maar harder en harder en werden er flinke tikken uitgedeeld. Helaas kwamen we snel op een 1-0  achterstand en wisten wij even niet hoe we hier uit moesten komen en onze tegenstander het beste konden bespelen zonder al te veel tikken op te lopen.

Wij kregen ook aardig wat kansen maar zagen deze naast het goal verschijnen. SVHA kwam beter in de wedstrijd maar uit het niets kwam Eefde op een 2-0 voorspong. Dit was uiteindelijk ook de rust stand. In de rust werd er flink gepraat over onze fysieke tegenstander en er moest een plan komen om niet met legen handen naar huis te gaan. We waren er al snel over eens dat het tempo omhoog moest en dat we snel de bal rond moesten laten gaan om hun kapot te tikken. Met volle moed begonnen we dan toch aan de 2e helft.

Al snel was het duidelijk wat SVHA wilde en dat was met minimaal 1 punt naar huis. SVHA liet snel het balletje rond gaan en SVHA werd steeds maar gevaarlijker. Het was nu alleen nog wachten tot dat de bal goed viel en we de aansluitingstreffer konden gaan maken. Halve wegen de 2e helft werd er een vieze overtreding gemaakt op Nienke en Eefde kreeg een gele kaart waardoor ze met 10 man kwamen te staan.

Het was voor SVHA alles of niets dus gingen 1 op 1 achterin spelen zodat we meer druk naar voren konden zetten. Iedereen werkte voor elkaar als een echt team en het lukte we scoorde de 2-1 en waren weer terug in de wedstrijd. SVHA bleef druk zetten en er was zoveel vertrouwen en beleving dat we uiteindelijk ook de 2-2 maakte. Eefde wist het op dat moment niet meer en incasseerde nog 2 gele kaarten. SVHA bleef gaan voor de overwinningstreffer maar deze bleef uit. 1 minuut voor tijd werd er nog een gemene overtreding gemaakt maar er werd geen penalty gegeven. De eindstand was dan uiteindelijk 2-2.

We hebben als team gestreden en gevochten voor een punt. Op sommige momenten had er voor ons meer in gezeten maar uiteindelijk konden wij tevreden zijn met een 2-2 eindstand. Het voelde een klein beetje als een overwinning aangezien het niet een gehele sportieve wedstrijd was. 10 – oktober spelen we onze volgende wedstrijd uit tegen DZC’68 om 14:00.