Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

19 januari 2016

SVHA D2 KAMPIOEN IN 2015!!

Aan het begin van het seizoen, toen de teams bekend werden en de voorbereidingen van start gingen, zijn de leiders van de D2 Ronald Hendriks, Stef Onderstal en assistent Jurrian Langelaar om de tafel gaan zitten om alles op een rijtje te gaan zetten. Al snel werd duidelijk dat ze het met z’n 3e niet gingen redden. Stef gaf aan doordeweeks er niet of amper bij te kunnen zijn, Jurrian gaf aan niet de hele training erbij te kunnen zijn en zaterdags de gehele wedstrijd niet, en de hoofdcoach Ronald was ook niet van plan om 2 avonden op het veld te staan. Al snel werd dus duidelijk dat er 1 of 2 trainers bij moesten. Ronald is vervolgens opzoek gegaan naar een trainer en kwam al snel bij Roy van de Vooren uit. Ronald had deze trainer al langere tijd op de korrel maar Roy ging toen niet in op het aanbod. Dit seizoen waren de teams die Roy graag wilde leiden helaas bezet en dat gaf Ronald dus de kans om het nog een keer te proberen. Na een goed gesprek op een doordeweekse avond was het duidelijk. Roy zou op de woensdagavond de training voor z’n rekening nemen. En voegde zich zo bij de staf van de D2. Dit was voor Ronald al een hele opluchting. Nu was er nog maar 1 avond over de maandagavond. Naar veel wikken en wegen, bellen en mailen, kwam Ronald uit eindelijk uit bij Bas Peperkamp, een echte clubman en fantastische trainer en niet heel verrassend net als Ronald fan van NEC. Bas durfde dus geen nee te zeggen en ging vervolgens de maandagavond voor zijn rekening nemen en zo had Ronald zijn staf compleet en gingen allen vol goede moed de voorbereiding in.

De complete selectie :

Leider : Ronald Hendriks

Leider : Stef Onderstal

Trainer Maandag : Bas Peperkamp

Trainer Woensdag : Roy van de Vooren

Assistent trainer : Jurrian Langelaar

De spelers :

Rens Boersma, Geeran van den Broek, Tim van de Broek, Tim Cornellissen, Rowdy Fransen, Menno Gerritsen, Jordy van Haarlem, Dennis Hendriks, Sam van Hulst, Micha van der Kruk, Stan van Noordenburg, Stijn Onderstal, Julian Peters, Mick Reimer en  Dennis van Sijll.

Het bekerprogramma, wat voor de meeste teams word gezien als oefenwedstrijd was ook voor dit team het geval. Aangezien er een aantal nieuwe spelers bij SVHA waren gekomen en verder bijna iedereen voor het eerst op groot veld ging spelen, was het dus zoeken waar we iedereen neer gingen zetten.

Na een goede overwinning en een nederlaag in de beker kon de competitie beginnen.

De eerste wedstrijd moesten we het opnemen tegen Aquila D2, deze wedstrijd werd met 3-3 gelijk gespeeld en dit punt werd gezien het spelbeeld van de wedstrijd gezien als een gestolen punt. Dit punt zou aan het einde van het seizoen wel eens een heel belangrijk punt kunnen zijn.

De daarop volgende wedstrijden tegen : Jonge Kracht, DVOL, RKHVV, RKSV Driel en de Bataven werden allemaal met hard werken en bij vlagen goed en leuk voetbal omgezet in een overwinning !

Toen kwam de wedstrijd tegen Duno/ Wodanseck D1. Dit team had tot op deze dag alle wedstrijden gewonnen met ruime cijfers en dus telde voor deze wedstrijd alleen een overwinning. De jongens werden allemaal op scherp gezet en wisten dat bij een nederlaag de kans 99% was dat ze geen kampioen meer zouden worden. Zaterdagmorgen 8:45 uur start de wedstrijd en vanaf de eerste minuut laten onze jongens zien dat ze niet van plan zijn om te verliezen. Alle spelers geven alles en de tegenstander komt er dan ook gewoon niet aan te  pas. Svha zou deze wedstrijd dik en dik verdiend winnen met 2-0 en wisten nu dat ze alles in eigen hand hadden om kampioen te worden !

De daarop volgende wedstrijden tegen de niet te onderschatten  VDZ D9 en Woezik D10 werden knap om gezet in een overwinnen en bleef er nog 1 laatste wedstrijd over .

De laatste wedstrijd was tegen Juliana D6, de kampioenswedstrijd van onze jongens. Deze wedstrijd werd al om 8:30 uur gespeeld, dit i.v.m. het weer en zo werd er dus op het kunstgrasveld gespeeld. Aan de voorbereiding was dat dan ook te merken dat het erg vroeg was. Gelukkig waren onze jongens op tijd naar bed gegaan en waren die wel scherp. Toen met de warming-up onze keeper Stan ineens last van zijn knie kreeg was het wel even schrikken maar ook dit werd keurig opgelost. We zijn de wedstrijd met een geblesseerde keeper in de goal begonnen en hebben de verzorger Herman van Vlaanderen gebeld. De jongens lieten vanaf minuut 1 zien dat ze bij de les waren. Toen Herman van Vlaanderen op ons sportpark arriveerde kon er een blessure behandeling plaatsvinden. De spanning was hier en daar natuurlijk voelbaar maar er werd heel leuk gevoetbald. Maar ook de gasten uit Malden lieten zien dat ze niet voor niets op de 3e plaats stonden. Het was dan ook een grote opluchting toen de 1-0 werd gemaakt. Maar het bleef spannend zelfs toen Svha D2 voor rust de 2-0 op het scorebord had gezet. In de rust werd de boel nog eens op scherp gezet en vlak na rust resulteerde dat in een verdiende 3-0 voorsprong. Vlak voor tijd wisten de gasten uit Malden toch nog een doelpunt te maken maar verder lieten onze jongens het niet komen. Het kampioenschap is een feit , het vuurwerk ging de lucht in en het was 1 groot feest !

Omdat het verzekeringstechnisch niet meer toelaatbaar was om op de platte wagen door het dorp te gaan werd er een busje van de Betuwe Expres geregeld en gingen de jongens zo alsnog toeterend en met veel herrie door het dorp.

Na de wedstrijd in de kantine kregen de jongens een kampioensschaal uitgereikt. Deze schaal hadden ze dik en dik verdient. Deze schaal zou een speciale plaats krijgen. We hadden namelijk 1 speler in de groep die afscheid van ons nam, namelijk tim Cornelissen. Deze jongen heeft een groot aandeel gehad in het kampioenschap op de momenten dat het moest stond hij er om het verschil te maken.  Het was voor de leiding dan ook geen moeilijk besluit waar de schaal heen moest. De schaal is een aandenken voor Tim aan een geweldige tijd binnen onze vereniging en een geweldige afsluiting van het najaarsseizoen.

SVHA D2 kampioen 2015 !!

Rowdy aan de bal stein duel