16 april 2015

SVHA D1 wint van Leones/DSZ en speelt rol in kampioenstrijd

Woensdagavond 15 april 2015 stond de wedstrijd ST: Leones/DSZ D1 – SVHA D1 gepland. Ik hoef niemand uit te leggen hoe lekker de weersomstandigheden waren deze dag. Een mooie gelegenheid om de zonnebrillen weer tevoorschijn te halen en strakke shirtjes met korte mouwen te dragen om de gespierde lichamen te tonen. Voorafgaand aan deze wedstrijd wist de stand in de competitie ons het volgende te vertellen: ST: Leones/DSZ D1 stond op een 2e plaats met een ruime voorsprong op de nummer drie (SCP D1), terwijl onze talenten momenteel op een 6e plaats te vinden zijn, waarbij er weinig puntenverschil is tussen de nummer 4 t/m 6.

Na twee nederlagen op rij tegen respectievelijk UHC D1 en SCP D1 was het wel weer tijd om te gaan voetballen zoals wij kunnen en zo de punten meer naar Herveld te nemen. Voorafgaand aan de wedstrijd wist trainer Richard te vertellen dat Lienden D1 zaterdag tegen ons kampioen zou kunnen worden. Met deze gedachte in het achterhoofd werden de jongens geïnstrueerd om vanavond er vol tegenaan te gaan en ervoor te zorgen dat er vandaag gewonnen werd, waardoor Lienden D1 vanavond al kampioen zal zijn. Hierbij werd verteld dat dit natuurlijk fantastisch zou zijn, aangezien de wedstrijd tegen Lienden dan geen kampioenspot zal worden. Helaas was onze vaste libero Maikel ziek, waardoor de volgende opstelling tot stand kwam: Milan, Hylke, Rick, Ian, Olav, Julian, Okke, Paul, Frank, Kai en Mark.

Vanaf het begin was te merken dat er voor de tegenstander veel druk op deze wedstrijd stond. De beste mannen uit Beneden- en Boven Leeuwen leden veel balverlies. De mannen uit Herveld ging hiervan steeds slimmer gebruikmaken, door snel druk te zetten. Dit leverde na ongeveer 10 minuten al de 0-1 op. Na een mooie hoekschop van Mark kopte linksvoor Frank hem snoeihard binnen. De bovengenoemde tegenstander begon al te vloeken op elkaar, wat voor ons natuurlijk een positief teken was. Helaas was het al duidelijk dat deze wedstrijd erg hard was, wat zorgde voor veel blessures aan de kant van Herveld. De tijdelijke libero Rick viel uit met een op het oog een vieze knieblessure. Hylke verving de libero positie, waarna ook tijdelijk voorstopper Ian er tijdelijk uit moest vanwege een blessure, waardoor centrale middenvelder Okke zelfs even voorstopper moest staan. Voordat iedereen het door had stond het alweer 0-2. Na balverlies van ST: Leones/DSZ D1 schoot Paul, een fan-tas-tische bal vanaf circa 40 meter het doel in. De ontlading was geweldig, wat zelfs door doelman Milan werd meegevierd. De laatste 10 minuten van de eerste helft was het voor ons volhouden want de tegenstander werd steeds beter. De rust werd gehaald met een 0-2 voorsprong. In de kleedkamer waren er alleen maar tomaten te zien: welteverstaan onze talenten helemaal rood van de warmte in combi met de geleverde vechtlust.

Het doel van de 2e helft was duidelijk: blijf elkaar coachen en voor elkaar knokken, zodat de drie punten mee genomen kunnen worden in de kattenbak. Helaas wisten wij dat de tegenstander nu meer met pressie ging spelen en er alles aan wilde doen om te scoren, om toch nog in de race te blijven voor het kampioenschap. ST: Leones/DSZ D1 was in de 2e helft qua spel beter, maar dit leidde tot geen echte uitgespeelde kansen. De wedstrijd bleef erg hard, waardoor onze mannen veel op de grond lagen, wat door de tegenstander niet erg werd gewaardeerd. Onze mannen bleven knokken en doorgaan, wat vrijwel uit het niets de 0-3 opleverde. Creatieve middenvelder Okke zag de keeper ruim voor de goal staan en schoot vanaf 30 meter over de kleine keeper heen: bots weer een fan-tas-tisch doelpunt. De coaches gingen uit hun dak! Aan het eind van de wedstrijd werd het nog 1-3, door een fraai schot vanaf de 16 meter. De scheids maakte een eind aan een geweldige pot van onze mannen.

De overwinning werd gevierd op het veld en alle jongens (inclusief de trotse trainers) liepen met een grote glimlach van het veld. Bij dezen wil ik onze mannen feliciteren met deze fantastische presentatie, waar één ieder zijn steentje zeker aan heeft bijgedragen. Zoals verwacht won Lienden deze avond ook zijn wedstrijd waardoor zij nu al kampioen zijn geworden. Zaterdag mogen wij optreden in tegen Lienden, waar wij gaan proberen om ook hier weer te strijden als romeinen en de punten mee te slepen naar het mooie Herveld. Als laatste wil ik afsluiten met het bedanken van de trouwe supporters die deze wedstrijd ondanks het onhandige tijdstip weer aanwezig waren en de hele wedstrijd zo hard hebben ‘lopen’ aanmoedigen, dat sommige er zelfs klotsende oksels van kregen!

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd