21 september 2015

SVHA D1 strijdend ten onder tegen iets beter DFS

Zaterdag 19 september, de 2e competitiewedstrijd met svDFS uit Opheusden als tegenstander op het programma en een tot op het bot gemotiveerde groep jongens die er op gebrand zijn om de prima eerste wedstrijd een mooi vervolg te geven. Dat de groep zo gemotiveerd was, was zeker ook de verdienste van een Herveldse legende die de club sinds jaar en dag een warm hart toe draagt en besloten heeft om de saamhorigheid van de groep een mooie impuls te geven door de jongens het hele seizoen na de wedstrijd te voorzien van een frietje of een andere snack (Bedankt namens de hele groep Jos!)

Dan de wedstrijd. Helaas zat het niet allemaal mee. Het vaste centrale duo ontbrak in de basisopstelling maar dit werd door Bram Latta als laatste man en Sem Verwoert als voorstopper ingevuld op een manier alsof ze nooit anders gedaan hadden. Prima combinaties en veel strijdlust leverde al snel de nodige kansjes op voor spits Kai v Mil maar helaas werd het net niet gevonden. Sterker nog uit een corner kwamen de gasten uit Opheusden
zelfs op voorsprong.

Wederom werden de mouwen door de groen witte opgestroopt en na een prachtige pass van Julian Zwijnen wist Nick Bartholomaus vanaf rand strafschopgebied de bal schitterend in de verre hoek te schieten. Hoewel svha nu kans op kans kreeg waren ze net niet scherp genoeg en ontbrak het ze soms aan het beetje geluk en in plaats van een 3-1 voorsprong gingen de jongens met een 1-1 gelijke stand rusten.

Met Leon Nieuwenhuijsen in de spits werd er aan de 2e helft begonnen. Het spelbeeld bleef onveranderd en de verse spits brak meteen goed door gehinderd door een tegenstander wist hij toch nog te schieten maar helaas wist de keeper de bal te stoppen. Hierna wisten de gasten met individuele acties ons 2 x te verassen en staan we plots op een 1-3 achterstand. Hoewel de krachten enigszins weg begonnen te vloeien wist Kai v Mil die inmiddels weer in de spits was beland de groen witte weer hoop te geven door de 2-3 te scoren. Met nog enkele minuten op de klok werd een verdediger opgeofferd en werd Namco v/d Lienden als extra spits ingebracht om te proberen de gelijkmaker te forceren.

Helaas gebeurde het omgekeerde en wisten de Opheusdenaren met een afstandschot keeper Tijn Luijken na enkele goede reddingen nu wel te verschalken en was de wedstrijd gespeeld. 2-4 verlies maar wederom een leuke en spannende wedstrijd waarin we zeker in de eerste helft hebben getoond dat we door onze posities goed bezet te houden en met goed combinatievoetbal het veel tegenstanders lastig kunnen maken.