Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

21 april 2015

SVHA D1 strijdend ten onder in spektakel wedstrijd met Lienden

Nadat afgelopen woensdag de titelaspiraties van de nummer 2 van de ranglijst aan diggelen was geschoten door de strijders uit Herveld-Andelst was het op zaterdag de beurt aan de kampioen en toekomstige 1e klasser uit Lienden.

Na het extreem zware programma van de laatste tijd, waarin onze boys 7 wedstrijden in drie weken spelen waaronder tegen de complete top 5 van de ranglijst. Zaterdagochtend 9.00 uur stonden de boys tot op het bot gemotiveerd aan de aftrap om er weer een mooie pot van te maken.

Onder leiding van onze bij vlagen geniale regisseur op het middenveld Okke werd het strijdplan van coach Leroy, vroeg druk zetten door onze aanvallers Frank, Kai en Paliek om zo het prima combinerende fc Lienden het opbouwen van achteruit onmogelijk te maken. Fc Lienden werd zo keer op keer gedwongen tot het spelen van de lange bal.

Op het middenveld werden de duels door de al weken in topvorm verkerend Paul maar ook door Okke en Mark vaak gewonnen en als er toch een aanvaller van Lienden door kwam was het telkens weer de SVHA defensie die uitstekend stond. Rechtsback Joost die net als woensdag niet te passeren was en zo zijn tegenstander telkens weer tot wanhoop dreef. Na goed door jagen kon links-voor Frank rechts-voor Paliek in stelling brengen die met een prima schot in de verre hoek de keeper wist te passeren en zo de verdiende 0-1 voor SVHA op het scorebord zette. Wie dacht dat het toen gedaan was had het mis want even daarna bracht spits Kai SVHA op 0-2. Na prima door jagen wist hij met een uiterste krachtsinspanning de bal langs een verdediger en de keeper te spelen en zo de 0-2 binnen te schieten. Wat tevens de ruststand zou zijn.

In de 2e helft tapte FC Lienden uit een ander vaatje en had SVHA veel moeite met de individuele acties van de centrale middenvelder van Lienden die hiermee keer op keer zorgde voor onrust in de SVHA verdediging. Dit resulteerde in vrij korte tijd dat de 0-2 voorsprong werd omgebogen in een 4-2 achterstand. SVHA rechtte de ruggen nog voor een knallend slotoffensief maar verder dan een schitterend door Rick ingeschoten penalty kwam het niet. Hoewel het resultaat misschien anders doet vermoeden lieten de jongens na de winst van afgelopen woensdag ook vandaag weer 3 tevreden en trotse coaches langs de lijn staan. De coaches gaven dan ook direct aan dat de woensdag ingeslagen weg veel hoop geeft voor de 6e wedstrijd in achttien dagen die a.s. Woensdagavond op het programma staat.

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd