22 oktober 2015

SVHA D1 pakt na hard werken eerste overwinning tegen SDOO

Zonder de zieke Namco vd Lienden maar met de van een blessure herstelde Leon Nieuwenhuijsen moest er aan de derby tegen SDOO D1 uit Heteren worden begonnen. Ondanks het fysiek behoorlijk grote verschil waren de groen witte van meet af aan de beter voetballende partij. Er waren de nodige overtredingen nodig om de als van ouds spelende spits Kai van mil af te stoppen. Ondanks dat, wist Kai na goed doorzetten op een pass van Daan vd Linden nog voor rust het net te vinden en gingen we voor het eerst dit seizoen met een voorsprong de rust in.

Dit had echter ook zomaar 2-0 kunnen zijn, toen de doorgebroken Sem Bode alleen op de keeper afging, werd deze met een snoeiharde overtreding afgestopt en moest dan ook geblesseerd het veld verlaten. Waar in de ogen van het voltallige thuispubliek een “rode kaart” en een penalty op zijn plaats zou zijn geweest, werd het slechts een vrije-trap op de rand van de zestien. De vele overtredingen hadden hun tol geëist en zonder de geblesseerd uitgevallen Marc vd Pol en Sem Bode Kwamen we na rust tegen onze gewoonte in wat minder goed uit de kleedkamer en werden we door de tegenstander teruggedrongen op eigen helft en was het aan keeper Tijn Luijken en het sterke optreden van de complete verdediging te danken dat de voorsprong gehandhaafd bleef.

Nadat de Heterense storm na zo’n 10 minuten was gaan liggen was het tijd voor een Hervelds kwartiertje. Spits Kai v Mil liet het publiek opveren na een pegel op de kruising om vervolgens binnen 10 minuten nog 2x de paal te raken. Ondank heel behoorlijk voetbal bleef het tot de laatste minuut billen knijpen voor het publiek en coaches omdat de verdiende treffer uitbleef en ook middenvelder Daan vd Linden na een overtreding geblesseerd het veld had moeten verlaten. Uiteindelijk ging er een zucht van verlichting door het publiek nadat de eerste overwinning van het seizoen een feit was. Eindelijk na enkele wedstrijden iets te weinig te hebben gekregen beloonden