29 september 2015

SVHA D1 komt wederom iets te kort en verliest van UHC

Heerlijk voetbalweer en een grote schare meegereisde supporters om de groen witte aan te moedigen tijdens de uitwedstrijd tegen UHC in Hernen, kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal en een mooi resultaat voor SVHA D1

Helaas dachten de mannen van de D1 van UHC hier iets anders over. Na een lekkere warming up en een korte teambespreking kon de wedstrijd beginnen. Echter na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werden de Herveldse mannen weggespeeld door een prima combinerende tegenstander en na twee bijna identieke aanvallen stonden we dan ook binnen 10 minuten met 2-0 achter. Even leek het er op dat we met dubbele cijfers de boot in zouden gaan maar de groen witte wisten in het restant van de eerste helft, mede door prima keeperswerk van keeper Tijn Luijken de schade te beperken.

In de tweede helft wist SVHA zelfs weer hun bijna traditionele veerkracht te tonen en werd de toch wat sterkere tegenstander wat verder van het doel gehouden mede door enkele tactische wijzigingen in de opstelling. Met de sterk spelende Bram Latta en Sem Verwoert als controleurs op het middenveld en Daan vd Linden als nummer 10 daar voor, die op professionele wijze de angel uit het spel van de tegenstander wist te halen. Sterker nog er ontstonden zelfs enkele kleine kansjes op de “anschlusstreffer” maar helaas was Daan vd Linden net niet egoïstisch genoeg en liet ook Kai v Mil zijn kansje onbenut. Hoewel we de tweede helft dus de bovenliggende partij waren wisten we niet te scoren en zo bleven de drie punten dan ook terecht in Hernen.

Hopelijk krijgen de Hervelders snel loon naar werken in de komende wedstrijden want hoewel er nog slechts 1 punt is behaald na drie competitie ronden, was dit pas eerste keer dat er weinig op de uitslag aan te merken viel. Op naar komende zaterdag waar om 10.45 uur de thuiswedstrijd tegen Woezik D2 wacht.