16 september 2015

SVHA D1 doet zichzelf te kort tegen Beuningse Boys

Zaterdag 12 september stond de eerste competitiewedstrijd voor de D1 op het programma. Na een moeizame start tijdens het bekerprogramma zagen de trainers al direct een stijgende lijn in het spel van deze getalenteerde en gedreven groep. Op ons eigen sportpark was Beuningse boys te gast.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter wisten de fysiek sterkere jongens uit Beuningen meteen dat ze hun borst nat konden maken. Met een duidelijk veldoverwicht legde svha de tegenstander hun wil op. Terwijl de doelpunten uitbleven werden de gasten uit beuningen wat sterker maar bleven doelpunten voor rust uit.

Hoewel het er op leek dat de jongens na rust op de zelfde voet verder gingen was het enigszins tegen de verhouding in Beuningen dat amper 5 minuten na rust de score opende. Ondanks goed uitkomen van keeper Tijn Luijken, wist de Beuningse aanvaller de bal knap over hem heen te werken en stond het 0-1. wie dacht dat het toen gespeeld was had het helemaal mis. De “mannen” stroopte de mouwen nog eens op en gingen vol voor de gelijkmaker.

Eerst was het de al enkele wedstrijden uitblinkende Daan v/d Linden die zijn verwoestende schot over zag gaan en niet veel later was het Nick Bartholomäus die zijn schot met links over het goal zag verdwijnen. Mooie individuele acties van nummer 10 mark v/d pol en Namco v/d Lienden bleven lang zonder het gewenste resultaat en ook via de vleugels lukte het telkens net niet.

Tijd om wat meer risico’s te gaan nemen dachten de coaches en met nog 5 minuten te gaan was daar de inmiddels van de linksback positie doorgeschoven naar het middenveld Bram Latta die de bevrijdende 1-1 hoog boven in het goal schoot. Ondertussen hadden onze verdedigers ons bij gevaarlijke uitvallen steeds behoed voor nog een tegentreffer.

Tijd voor een slotoffensief en even leek het er ook op dat ook de 2-1 nog zou vallen maar de tijd daarvoor was net te kort anders hadden de groen witte al in hun eerste competitiewedstrijd voor daverende verassing gezorgd. Al met al een spannende wedstrijd met veel strijd en een mooi resultaat wat veel perspectief biedt voor de toekomst.

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd / SVHA – Beuningse Boys (2014/2015)