Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 maart 2015

SVHA C2 geeft Excelsior het nakijken

Het is zaterdag morgen rond 9.45 als ik de kantine van SVHA binnen loop. De spelers van de C2 zitten rustig rond de bar te praten over hun klasgenoten die bij Excelsior spelen. Want vandaag staat Het Duel op programma, wie komt er maandag lachend op school. Leon besluit dat het tijd is om te gaan, bij gebrek aan een spelers bus stappen de boys op de fiets voor een goede warming-up.

Bij Excelsior aangekomen slaat het weer om, er is regen, veel regen. De trainers lopen met de spelers richting veld voor de warming-up, bij de aftrap is iedereen doorweekt.

De lange as blijkt er gelijk zin in te hebben (Coen, Brain, Bart en Remco) geven het tempo aan, dit signaal is duidelijk bij de andere spelers en het team staat op, ondanks de regen. Aron en Harm de rechts en linksvoor voelen dat er wat te halen valt in Zetten, want de centrale as krijgt de bal goed naar voren, mede door aangeven van de backs, kan de spits dit harde werken mooi afmaken met twee doelpunten. Rust stand 2-0.

Rust, wat gebeurd er toch in de rust, SVHA gaat verder met de opstelling zo als de eerste helft is afgesloten. Iedereen bij SVHA is zoekende Excelsior loopt er zo door heen. 1-2 op het bord. Ik kijk naar de dug-out er is veel beweging, twee spelers lopen warm. De trainers  coachen en denken,  de leiding  wil wijzigingen zo te zien. Roy de vertrouwde handrem  links back die door het uitglijden op nat gras mede verantwoordelijk was voor de tegen treffer gaat er weer vol tegen aan, en geeft de bal mee aan het centrum die via links mooi openen op rechts waar vervolgens de bal goed voor de voet van Rik beland die hem Cool binnen tikt. De tweede helft wordt hierna zoals alleen Martin IJkhout kan zeggen “zakelijk uitgespeeld”. Eind stand 1-3.

Na een warme douche fietsen de spelers terug in de regen maar met een smile van oor tot oor.