Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

1 juni 2015

SVHA C1 wint de eerste prijs op jeugd toernooi

Voor het seizoen echt voorbij is, speelde SVHA C1 vandaag nog een toernooi bij vv Uchta. Een toernooi voor C-junioren in verschillende klasses. Het programma voor deze dag is het spelen van drie wedstrijden in de poule. Aansluitend zijn de finales, afhankelijk van het eindresultaat in de poule.

SVHA C1 speelt de eerste wedstrijd tegen een derdeklasser. De wedstrijd wordt eenvoudig gewonnen met 6-0. SVHA C1 speelt de tweede wedstrijd tegen een vierdeklasser. Ook deze wedstrijd wordt eenvoudig gewonnen, dit keer met 4-0. SVHA C1 speelt de derde wedstrijd tegen wederom een derdeklasser. Deze tegenstander was achteraf de moeilijkste voor ons, maar deze wedstrijd werd ook gewonnen, namelijk 2-0. Dat betekent de eerste plek in de poule met tevens een prima doelsaldo.

Tot nu toe niet één tegendoelpunt en SVHA C1 gaat gedurende het toernooi steeds beter voetballen. De spelers van SVHA C1 was verteld dat het vooral een leuke middag moest worden. Met drie overwinningen op rij was de sfeer natuurlijk prima. Dat was eigenlijk al zo, want we hebben het afgelopen seizoen goed gepresteerd. Je merkt aan alles dat het een hecht team is (geworden).

We moesten even wachten tot de finale van start ging. De spelers waren best moe en stijfjes. Daarom hebben zij maar even opnieuw warmgelopen. Vervolgens even een korte bespreking op het veld. Daar werd de afspraak met z’n allen gemaakt om nog één keer deze dag te knallen met elkaar. We speelde de finale tegen een tweedeklasser, namelijk DFS C1. Het is ook dit team wat de eerste minuten het initiatief neemt en kansen creëert. Maar we houden het met z’n allen goed tegen. Langzaam komt SVHA C1 in de wedstrijd en is gevaarlijk voor het doel van de tegenstander.

Helaas scoort DFS C1 de 0-1. De spelers waren op, hadden last van pijntjes en stonden nu zelfs achter. Maar de kopjes gaan zeker niet hangen. SVHA C1 probeert op de eigen manier te blijven voetballen. De bal gaat naar onze aanvallers. De aanvallers spelen de gecreëerde kans goed uit en scoren de 1-1. Het spel gaat daarna op en neer, maar het blijft een gelijke stand.

Wat nu volgt zijn strafschoppen. SVHA C1 begint met de strafschoppenreeks. De eerste zes strafschoppen gaan er van beide kanten in. Zo scoort SVHA C1 ook de zevende strafschop, maar DFS C1 mist deze zevende keer. Wat volgt is een gejuich van de kant van SVHA C1. We hebben het toernooi dus gewonnen. De beloning is een mooie beker. Gelukkig zijn er ook nog wat foto’s gemaakt.

Het was een leuke en geslaagde middag. Wederom een knappe prestatie van de spelers. Op naar volgend seizoen!

IMG-20150523-WA0001