15 september 2015

SVHA C1 pakt verdiend een punt tegen Bennekom.

Afgelopen maandag heeft de C1 zijn eerste resultaat van dit seizoen behaald. In de laatste wedstrijd in de bekercompetitie heeft de C1 één verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Bennekom C2.

Gisteravond werd namelijk om kwart voor zeven afgetrapt op Sportpark De Eikelhof, waarna het team onder aanvoering van aanvoerder Coen van der Linden op weg ging naar het eerste succesje. Met veel inzet en aardig positiespel wist SVHA in de 25e minuut dan ook op voorsprong te komen. Na een uitstekende voorzet van Paliek Veens kopte Okke de Koning, die deze wedstrijd zeer veel nuttige meters maakten, tegen de lat waarna Coen van der Linden de rebound knap binnen kopten.  Met deze 0-1 voorsprong wist het team vervolgens de rust te bereiken. SVHA was echter nog wel wat slordig, maar bleef na de rust gelukkig met veel inzet en beleving spelen. Bennekom kwam echter beter in de wedstrijd waardoor de gelijkmaker een kwestie van tijd leek. Het uitstekend spelende centrale duo, bestaande uit Cas Jansen en Thomas Kogels, bleek echter lange tijd een grote sta in de weg voor de Bennekomse voorhoede. Dit zorgden ervoor dat aan de andere kant, de goed invallende Jesse van Aggelen, dé kans kreeg op de 2-0. Nadat Jesse op snelheid de keeper omspeelden wist hij jammer genoeg net niet het doel te vinden. Bennekom bleef dan ook geloven in een goed resultaat dat het uiteindelijk in de ene laatste minuut terecht kreeg. Uit een goede corner kwam Bennekom namelijk op gelijke hoogte waarna de wedstrijd ten einde kwam.

De C1 heeft laten zien dat het weer een aantal stappen in de goede richting heeft gezet waardoor de trainers de komende wedstrijden vol vertrouwen tegemoet zien. De eerste zal zaterdag al zijn, wanneer SVHA het thuis opneemt tegen UHC C1 uit Hernen.