9 november 2015

SVHA C1 pakt in extremis de eerste driepunter tegen SKV

Nadat de jongens van SVHA C1 vorige week in de laatste vijf minuten één punt uit handen lieten glippen tegen Beuningse Boys, stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen SKV C2 op het programma.

Vol vertrouwen vertrokken de jongens, na een goede trainingsweek, richting Wageningen. Na de verloren wedstrijd tegen Beuningse Boys was het team nu weer helemaal compleet. Klaar voor de eerste driepunter betraden de jongens dan ook zeer gemotiveerd het veld. De motivatie en felheid zorgden ervoor dat SKV de eerste vijfentwintig minuten niet aan voetballen toekwam. Na iedere korte uittrap van de doelman van SKV werd er door het gehele team, onder aanvoering van aanvoerder Coen van der Linden, vol druk gezet op de backs van SKV. Dit leidde steeds tot vroegtijdig balverlies van SKV en tot meerdere grote kansen voor SVHA. Deze goede kansen werden in de eerste helft echter niet omgezet tot een doelpunt. Daardoor was het toch SKV dat net voor rust op voorsprong kwam. Ondanks het goed verdedigende werk van Cas Jansen kon SKV zijn spits bereiken die vervolgens de bal knap achter onze goed keepende Milan Ebbinge kreeg. Flink tegen de verhoudingen in moest SVHA dus met een achterstand de kleedkamer in.

Na rust bleef de C1 wederom alles geven en kregen de spelers van SKV nauwelijks ruimte. Wederom kon SVHA hierdoor het spel maken,  vijftien minuten na rust kwam de C1 dan ook dik verdiend op gelijke hoogte na een goal van Paliek Veens. Na deze goede teamgoal wilden het team meer en ging het voor de winst. Deze leek er al snel te komen, was het niet dat Okke de Koning de bal niet kon intikken omdat hij door zijn tegenstander werd neergetrokken. De scheidsrechter liet het gaan waardoor de kans op de 1-2 verloren ging. Even later kreeg SKV, met nog vijf minuten op de klok, een vrije trap op twintig meter van de goal. Deze vrije trap werd knap in de kruising van SVHA gedraaid waarmee het weer op achterstand leek te komen, de scheidsrechter besloot echter de goal af te keuren omdat hij nog niet gefloten had. Milan Ebbinge doorzag bij de herkansing de tweede poging waarmee hij zijn doel de tweede helft knap schoon hield. Het leek er vervolgens op dat SVHA met een punt terug naar Herveld kon, totdat Paul van de Linden goed doorzetten en Paliek Veens wegstuurden. Paliek bleek niet egoïstisch te zijn en legde de bal af op de inlopende Coen van de Linden die keurig afwerkten en de C1 daarmee dikverdiend de eerste driepunter van het seizoen bezorgden.

De inzet die de C1 de afgelopen weken steeds heeft geleverd, heeft ze na deze teamprestatie eindelijk de eerste driepunter van het seizoen opgeleverd. Hiervoor de grote complimenten namens de trainers, die dezelfde inzet natuurlijk weer verwachten in de wedstrijd tegen de directe concurrent Roda ’28 C1D aankomende zaterdag. Want bij winst verlaat de C1 eindelijk de laatste plaats van de tweede klasse.