26 augustus 2014

SVHA C1 maatje te groot voor Orion C4

Inmiddels hebben wij onze eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld.

Afgelopen zaterdag was het zover. Na drie trainingen en een met pijn en moeite gewonnen oefenwedstrijd tegen EMM C1, moest het gebeuren tegen Orion C4. Ook een derde klasse team, net als wij. Wij hadden de jongens van tevoren gewaarschuwd dat wij deze wedstrijd zeker niet cadeau zouden krijgen. M.a.w. een waardige tegenstander en een mooie krachtmeting.

Al vrij snel, na 15 minuten, werd het wel duidelijk, dat als wij onze teamtaken zoals afgesproken zouden uitvoeren dan kon het eigenlijk niet mis gaan. Orion was een team die vooral de lange bal hanteerde en zo probeerde de aanvallers in stelling te brengen en doelpuntjes mee te pakken. Dus onze opdracht, de lange bal eruit halen door direct druk te zetten strak tegen de achterste linie van Orion aan. En zelf blijven voetballen.

Bij bal veroveren eerst rust door bal in de ploeg te houden en dan weer te bouwen aan een nieuwe aanval. Spel breed houden, de ruimte benutten en de tegenstander achter de bal aan te laten lopen. Daar wordt je namelijk heel moe van en gaat ten koste van de concentratie en de scherpte. Dat hebben ze gemerkt. Met 12 – 3 hebben wij de wedstrijd dik verdiend gewonnen. Ze mogen van geluk spreken dat wij er maar 12 hebben gescoord. Voetballend waren wij echt de bovenliggende partij. We hebben gespeeld met inzet, beleving en de wil om te winnen.

Nog wat slordigheidjes hier en daar, maar ja wat wil je zo aan het begin van het seizoen. Wij, de technische C1 staf, zijn trots op de mannen en gaan er hard voor aan de slag om deze lijn vast te houden en er een mooi seizoen van te maken.

Stand in onze bekerpoule

1. SVHA C1 / 1-3
  2. Overasseltse Boys C1 / 1-3
  3. SVO C1D / 1-0
  4. Orion C4 / 1-0

Aanstaande zaterdag spelen wij onze tweede bekerwedstrijd. Een thuiswedstrijd tegen Overasseltse Boys C1. Laten we hopen dat het weer een beetje meewerkt en de wedstrijd doorgaat.