27 oktober 2014

SVHA C1 is ondermaats en ziet zichzelf verliezen tegen Uchta

Afgelopen zaterdag 25 oktober hebben wij , SVHA C1, onze 5e competitiewedstrijd gespeeld. Een uitwedstrijd tegen Uchta C1D.

Vanaf de start zaten wij niet lekker in de wedstrijd. Onvoldoende scherpte, te slap in de duels. Er was te weinig beleving en wil om te winnen. Direct na de aftrap scoorden wij snel door een uitbraak, waarbij Jelmer de bal snoeihard in de hoek schoot. Uchta werd steeds gevaarlijker en creëerde veel kansen, maar verzuimde in het begin om te scoren. Daar kwam halverwege de eerste helft verandering in en zij wisten 4 keer te scoren, waardoor wij met een achterstand van 4 -1 de rust in gingen. Wij hebben in de rust aangegeven zeer teleurgesteld te zijn. Op alle onderdelen hebben we gefaald als team, zoals:

• Bij balverovering eerst de bal even in de ploeg houden (minimaal 1 keer overspelen om rust aan de bal te krijgen) en dan bouwen aan nieuwe aanval
  • Bal goed in de voet spelen
  • Elkaar coachen (en wanneer je een medespeler aanspeelt geef je hem een boodschap mee, bijv. “draai open”, “kaats” of “in je rug”….)
  • Spel breed houden bij opbouw en gebruik maken van de ruimte (verplaatsen van bal uit de drukte)
  • Lange bal eruit halen (dus druk op de bal begint voorin bij onze aanvallers)

De tweede helft ging het beter, maar het niveau dat we kunnen halen hebben wij bij lange na niet gehaald. Er werd in de tweede helft nog twee keer gescoord, Uchta een keer en wij een keer. Ons tweede doelpunt werd vanuit een voorzet hard door Lex ingeschoten. Het vijfde doelpunt van Uchta was er wederom één uit een lange bal die de zeer snelle aanvallers wist te bereiken.

Conclusie: “Het was helaas beneden de maat en Uchta de terechte winnaar”

Aanstaande zaterdag hebben wij een mooie wedstrijd op het programma staan, thuis tegen Valburg C1.