29 september 2014

SVHA C1 blijft goed presteren en zet ook Bennekom weg

Afgelopen zaterdag hebben wij onze derde competitiewedstrijd gespeeld tegen Bennekom C4. Dat wij om 07.15 uur moesten verzamelen bij SVHA om vervolgens om 08.30 uur in Bennekom de wedstrijd te spelen, was mijn grootste verbazing. Een C-team met veelal 14-jarige spelers die vrijdag ’s avonds niet het bed in zijn te krijgen, dat moest niet mogen. En dan heb ik het nog niet eens over onze betrokken ouders/fans die voor dag en dauw op moesten staan. Als dat maar goed gaat, als ze maar wakker zijn zo vroeg! Dat was onze grootste zorg.

Vanaf het eerste fluitsignaal hebben wij ons aangenaam laten verrassen door de jongens. Wakker, nou dat waren ze! Ze hebben vanaf de eerste seconde erg goed gevoetbald. De eerste kans diende zich aan binnen 30 seconden. Er werd goed druk op de bal gezet, bij bal veroveren werd er vaak eerst rustig in de voeten van medespeler gespeeld en bal lieten de jongens even rond gaan om zo rust aan de bal krijgen. Vanuit de rust en controle werd gebouwd aan een nieuwe aanval. Constant de ruimte benutten en spel zo nodig verplaatsen door even terug te leggen. Uiteraard ging het ook weleens fout, maar het ging steeds vaker zoals we hebben geoefend. Om toch nog een klein puntje van kritiek te noemen, dan roep ik ‘het coachen’ van elkaar. De bal een boodschap meegeven! Dat kan en moet beter. Daar is nog veel winst te behalen. De eerste helft hebben we twee keer de touwen weten te raken. Met 0-2 de rust in.

In de tweede helft begonnen we goed, maar helaas moesten wij al vrij snel met 10 man verder. Bennekom drong wel wat meer aan maar konden niet gevaarlijk genoeg worden. Wel een paar goede kansen, maar zij wisten die niet te benutten. Ook wij kregen met 10 man nog kansen en wisten de laatste 10 minuten nog door te drukken en twee keer te scoren. Dat bracht de eindstand op 0-4. Een wedstrijd en een resultaat om trots op te zijn.

Wie hebben er gescoord in deze wedstrijd?