20 oktober 2015

SVHA boekt zakelijke overwinning op AAC-Olympia

Zondag 18 oktober stond de competitiewedstrijd AAC-Olympia 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 6 wedstrijden 3 punten verzameld en AAC-Olympia heeft na 6 wedstrijden 4 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen AAC-Olympia sluiten de volgende 14 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Jeroen van Boldrik, Yosry Hassan, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pim Mantel, Nelson Konu, Jordy van Gaalen, Tijmen van der Kolk, Bart van Olderen, Elkjaer Rikken en Ronald Evers.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en aanvoerder Twan Aarnink. Het middenveld bestaat uit Nelson Konu, Jelmer IJkhout en Elkjaer Rikken. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen (links), Jeroen Janssen (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA speelt tijdens deze wedstrijd in rood/wit gestreepte shirts.

SVHA begint onrustig aan de wedstrijd. In de eerste minuten van de wedstrijd heeft AAC-Olympia de wedstrijd beter in handen. Dit leidt tot een paar mogelijkheden voor de thuisploeg, niet meer dan dat. Naarmate de wedstrijd vordert neemt SVHA iets meer de overhand. Er worden mogelijkheden gecreëerd, maar het geluk ontbreekt, omdat de bal vaak net niet goed valt.

AAC-Olympia blijft in de omschakeling gevaarlijk. Door een paar goede reddingen van doelman Sjoerd Veldhorst blijft het 0-0. Beide ploegen voetballen geconcentreerd en geven weinig weg. Na dertig minuten voetballen is het nog steeds 0-0. Aan het einde van de eerste helft komen er kansen voor beide ploegen. Eerst is het de aanvaller van AAC-Olympia die via een kopbal de lat treft, en niet veel later is het Luc Dekker die een voorzet vanaf links net over het doel kopt.

Na 45 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

SVHA begint goed aan de tweede helft. De ploeg voetbalt goed en dit levert ook de nodige dreiging op voor het doel van AAC-Olympia. Na 55 minuten krijgt SVHA een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel van AAC-Olympia. Elkjaer Rikken neemt de verantwoordelijkheid over de vrije trap. De middenvelder trapt de bal met een prachtige boog over de doelman van AAC-Olympia die zich verkijkt op de bal, 0-1! Vlak na de 0-1 krijgt AAC-Olympia een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Sjoerd Veldhorst ziet de bal naast het doel verdwijnen. AAC-Olympia zet aan en lijkt na een klein uur voetballen de gelijkmaker te scoren. De inzet die uiteindelijk in het doel belandt, wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

Rond de 60e minuut komt Bart van Olderen in het veld voor Jeroen Janssen.

SVHA herpakt zich na de mogelijkheden van AAC-Olympia en krijgt zelf goede kansen op de 0-2. Een prima pass van Jelmer IJkhout belandt bij Luc Dekker, die op zijn beurt de bal op de keeper schiet. Niet veel later krijgt ook Jeroen van Boldrik een kansje vanuit een afgeslagen corner. Hij ziet zijn inzet geblokt worden door een speler van AAC-Olympia.

Met nog 20 minuten te spelen komt Tijmen van der Kolk in het veld voor Jelmer IJkhout.

SVHA blijft geconcentreerd voetballen en neemt geen risico’s. Met nog 15 minuten te spelen krijgt SVHA een corner. Jordy van Gaalen neemt de corner, maar deze wordt half weggewerkt door de verdediging van AAC-Olympia. De bal komt uiteindelijk bij Bart van Olderen die niet nadenkt, en de bal met links in het doel schiet, 0-2! Grote vreugde bij de ploeg uit Herveld, omdat het een bevrijdende treffer is.

In de laatste 10 minuten komt Pim Mantel in het veld voor de moegestreden Jordy van Gaalen.

SVHA is er nog niet. AAC-Olympia blijft in het laatste gedeelte van de wedstrijd gevaarlijk, maar SVHA houdt redelijk eenvoudig stand. Na ruim 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Ronald Evers

SVHA komt door de overwinning op 6 punten uit 7 wedstrijden. AAC-Olympia verliest en blijft op 4 punten steken. Zondag 1 november speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen UCHTA. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.00 uur. UCHTA verloor afgelopen week met 2-7(!) van UHC en heeft na 7 wedstrijden 5 punten.