28 september 2015

SVHA B2 pakt eerste drie punten tegen ONA’53

Zaterdag 26 september stond de derde competitiewedstrijd voor SVHA B2 op het programma. De uitwedstrijd tegen ONA’53 B2D begon om 12.30 uur in de middag. SVHA verloor de eerste twee competitiewedstrijden van Valburg B1 en Orion B9. ONA’53 doet het niet veel beter, want de ploeg verloor vorige week de eerste competitiewedstrijd met maar liefst 14-0(!) van Valburg B1.

Voor de wedstrijd tegen ONA’53 sluiten de volgende 15 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Dylan Akkerman, Matthew den Ambtman, Roy Budding, Bas Gerritsen, Sander Geurts, Remco Hendriks, Jeroen van Sinderen, Luc van de Sluis, Nando van Stekelenburg, Michel Timmer, Paul Verhoeven, Harm Willemsen, Lars Kramer, Noah Willemsen en Rik van de Kolk. De afwezigen zijn Kees de Wit en Bart van Stralen.

De basisopstelling ziet er als volgt uit: Noah Willemsen is de doelman. Roy Budding is linksback, Lars Kramer is rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door aanvoerder Remco Hendriks en Dylan Akkerman. Het middenveld bestaat uit Sander Geurts (links), Jeroen van Sinderen (midden) en Rik van de Kolk (rechts). De voorhoede bestaat uit Harm Willemsen (links), Matthew den Ambtman (rechts) en Nando van Stekelenburg (spits).

SVHA begint goed aan de wedstrijd. De ploeg werkt voor elkaar en dit levert de ploeg een paar mogelijkheden op. SVHA geeft zelf weinig weg door het goede verdedigende werk. ONA’53 komt niet aan voetballen toe in de openingsminuten van de wedstrijd. Na een kleine 10 minuten komt SVHA op voorsprong. Een corner vanaf de rechterkant glipt door de handen van de keeper en Sander Geurts staat op de goede plek om de bal in het doel te werken, 0-1!

Met een voorsprong op zak voetbalt SVHA een stuk prettiger. De ploeg zakt niet in en gaat door met het creëren van kansen. Na ruim 20 minuten voetballen krijgt SVHA opnieuw een corner. De corner wordt onvoldoende weggewerkt door de verdediging van ONA’53, waardoor de bal voor de voeten van Dylan Akkerman valt. De verdediger van SVHA twijfelt niet en schiet de bal snoeihard tegen de touwen, 0-2!

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor SVHA, maar vlak na de 0-2 wordt de spanning weer teruggebracht in de wedstrijd. SVHA staat te slapen en ONA’53 profiteert hiervan door met een prima schot in de hoek de aansluitingstreffer te maken, 1-2.

SVHA lijkt wakker geschud en probeert zo snel mogelijk ONA’53 weer onder druk te zetten. Een paar minuten voor rust krijgt Nando van Stekelenburg de bal in bezit na goed doorzetten van Jeroen van Sinderen. De spits schiet uit de draai de bal prachtig in de bovenhoek van het doel, 1-3! De keeper van ONA’53 kan slechts toekijken.

SVHA komt voor rust niet meer in de problemen en zoekt met een 1-3 voorsprong de kleedkamer op.

Na rust zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Waar ONA’53 voor rust moeite had om kansen te creëren, lukt dit in de tweede helft beter. SVHA krijgt ook de kansen om de score verder uit te breiden, maar verzuimt om dit te doen.

Na 50 minuten krijgt SVHA een enorme domper te verwerken. Sander Geurts komt in een duel om de bal lelijk ten val en schreeuwt het uit van de pijn. Alles wijst erop dat dit foute boel is. Sander Geurts kan inderdaad niet verder en lijkt zijn middenvoetsbeentje gebroken te hebben. Hij wordt in het veld en in de dug-out behandelt en al snel wordt duidelijk dat hij naar het ziekenhuis in Ede moet. Een aderlating voor SVHA, omdat Sander Geurts tot dan toe een uitstekende wedstrijd speelt. De staf van ONA’53 wenste Sander Geurts een spoedig herstel toe, top! Namens de gehele B2: Succes met revalideren Sander!

De wedstrijd gaat weer verder. Inmiddels is Luc van de Sluis in het veld gekomen voor Sander Geurts. SVHA lijkt van slag, omdat ONA’53 zich terug knokt in de wedstrijd. Met nog 25 minuten op de klok komt ONA’53 terug in de wedstrijd. Een 1 op 1 situatie met doelman Noah Willemsen wordt prima afgewerkt door de aanvaller, 2-3.

SVHA wordt verder naar achteren toe gedrukt en moet alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Met nog 10 minuten op de klok komt SVHA er met een snelle omschakeling uit. De bal komt uiteindelijk bij Nando van Stekelenburg terecht die niet nadenkt en de bal het doel in schiet, 2-4!

Hierna speelt SVHA de wedstrijd rustig uit en komt het niet meer in de problemen. Na 80 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA de eerste drie punten in de competitie noteren. Een compliment voor SVHA B2 voor het vertoonde spel!

Zaterdag 3 oktober staat de altijd lastige thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys B5 op het programma. De competitiewedstrijd begint om 12.45 uur in de middag op sportpark ‘Jan van Baal’. De wedstrijd wordt gespeeld op veld 1 (kunstgrasveld).
Kom allemaal kijken naar SVHA B2 – Beuningse Boys B5!