13 oktober 2015

SVHA A1 wint overtuigend topper tegen Wageningen

Het is zaterdag 10 oktober en om 15.00 uur wordt er afgetrapt op het nieuwe kunstgrasveld voor een wedstrijd die er om gaat tussen SVHA A1 en Wageningen A1. Wageningen staat op dat moment 2e in de competitie met 12 punten uit 4 wedstrijden, dus de maximale score. SVHA A1 staat er kort achter met 9 punten uit 4 wedstrijden.
SVHA A1 heeft alleen tegen Aquila A1 thuis verloren met 1 – 4 op 26 september 2015. Voetballend gezien was dit niet nodig geweest maar ja, dat is nu eenmaal voetbal.  Het is de kunst om ook mindere wedstrijden te winnen! De afgelopen week is er goed getraind en iedereen was zich er van bewust dat het een wedstrijd is die gewonnen MOET worden om de aansluiting te houden bij de bovenste teams.
Vanaf het begin werd er door SVHA goed gespeeld en Wageningen had moeite met het stoppen van de aanvallers Stijn Teunissen en Loay Saleh.  Het was Tijmen van der Kolk die na een minuut of 10 doorbrak en door de keeper werd neergehaald in het strafschopgebied …………………….. penalty. Stijn Teunissen benutte de penalty en de snelle voorsprong was een feit. Na de voorsprong liet SVHA de teugels even wat vieren en hierdoor kwam Wageningen wat meer in het spel maar zeker niet verontrustend.  Nog voor de rust maakt Tijmen er 2 – 0 van en door een bedrijfsongevalletje van keeper Stijn van der Linden was de ruststand 2 -1.
In de tweede helft was het spelbeeld niet anders dan de eerste helft. SVHA domineerde de wedstrijd en Wageningen liep achter de feiten aan. Loay Saleh had beloofd om er twee te maken en die belofte is hij meer dan nagekomen. Totaal scoorde hij er drie in de tweede helft, een hattrick dus en uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 7 – 1.
Het mooiste doelpunt deze middag kwam van de voet van Gertjan Hooijer. De bal werd door Wageningen uitverdedigd en de keeper was uit zijn doel gekomen. De bal kwam bij Gertjan voor de voeten en hij bedacht zich geen moment, haalde snoeihard uit en met een strakke boog ging de bal over de keeper in het net. De afstand zal ongeveer 30 meter zijn geweest. Zeker het mooiste doelpunt van dit seizoen !
SVHA A1 is op de goede weg en als we met z’n allen lekker zo doorgaan kan het een mooi jaar worden. Aankomende zaterdag spelen we uit bij Bennekom om 15.30 uur. Bennekom A4 staat op de 7e plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden.