1 december 2014

SVHA 3 verliest ver in blessuretijd van angstgegner Woezik

WIJCHEN – Het lijkt SVHA 3 nog niet gegund in de topwedstrijden. Waar het eerder al in de allerlaatste minuut bij SDOO uit verloor was het ditmaal het Woezik uit Wijchen wat er in de laatste minuut met de winst vandoor ging. De ploeg spelend in blauw kwam eerst op voorsprong waarna het lang tegen een achterstand aan keek. In de slotminuten van het duel draaide Woezik in een overtal situatie alles om.

Het was koud, bah wat was het koud. De wedstrijd tussen Woezik en SVHA werd gespeeld om 12:00. Vooraf wisten we al dat dit een lastige ploeg was, dit was namelijk de enige ploeg waar SVHA 3 vorig jaar niet van kon winnen(2-2 en 4-1 verlies). Ook draaien zij dit seizoen weer voortreffelijk mee om de hoogste plaatsen. We wisten ook dat de nummer 10 van Woezik ’the  man to watch’ moest zijn en dus hadden we Paul de Ruijter op de kundige middenvelder gepositioneerd.

Als de wedstrijd begint begint de Herveldse ploeg slap, gemakzuchtig en slordig. Veel balverlies en het komt zelf nauwelijks aan voetballen toe. Woezik ook niet, maar dat heeft meer te maken dat Woezik geen voetballende ploeg is maar een dodelijke effectieve counterploeg. Na 15 minuten is Sander Spanbroek het zat en haalt een keer flink door op een tegenstander. Deze overtreding blijkt later de ploeg op scherp te zetten maar was de positie voor de vrije trap wel aantrekkelijk voor Woezik. De bal draait over de muur en verdwijnt achter doelman Roy Kuiper. 1-0.

Zoals gezegd dit was een wake up call en hierna gaat de Herveldse ploeg voetballen. Wederom Sander Spanbroek die de ploeg bij de hand neemt. Een schot van pak hem beet 35 meter word door de Woezikse goalie niet goed verwerkt en de 1-1 was een feit.

Vanaf dit moment is Woezik het helemaal kwijt. Als zij ook nog een gele kaart krijgen lijkt deze ploeg al verslagen te zijn. Een goede vrije trap van Paul de Ruijter word door broer Mark de Ruijter goed binnen gelopen. De aanvoerder van SVHA 3 zet hiermee vlak voor rust de stand in het voordeel van de Groen – Witte krijgers.

Na rust is er nog weinig aan de hand, de ploeg van Angelo Mulder voetbalt goed en kan het balletje lekker rond laten gaan. Woezik lijkt rijp voor de slachtbank en komt overal een stapje te laat. Zo goed als de ploeg uit Wijchen de eerste 15 minuten opereerde was daar geen schim meer van te zien. Een kans voor Vincent Janssen word niet benut, de linkshalf heeft de bal voor open goal maar raakt de bal helemaal verkeerd. Zijn inzet verdwijnt zelfs over het vangnet.

Even later is het Sebastiaan Markus die in een één op één situatie stuit op de keeper en ook  vergeet deze wedstrijd op slot te gooien. Als de ongelukkig ingevallen Vincent Jansen dan een domme overtreding maakt moet SVHA 3 verder met 10 man(Gele kaart, 10 minuten). Het is ongetwijfeld het moment dat Woezik realiseerde dat er wat te halen valt. Eerst een goal die terecht afgekeurd word doet de Woezikse ploeg nog meer vertrouwen op. Het is dan ook uitgerekend de rechtsback die door het wegvallen van Vincent vrij was gekomen een fantastische pass verstuurd naar één van de aanvallers van Woezik. Wim Gerritsen Roy Kuiper kunnen de aanvaller niet afstoppen en hij schiet verwoestend raak. 2-2.

Als Vincent Janssen dan terug kom, is het Wim Gerritsen die vertrekt(Gele kaart, 10 minuten). Hierdoor blijft het overtal situatie voor Woezik en creeëren zij nog een aantal goede kansen. Een vrije trap en een één op één situatie worden goed gepakt door Roy Kuiper, en verschillende ballen verdwijnen naast of simpel in de handen van Roy doen ons geloven dat we maar genoegen moeten nemen met een punt. Ver in blessuretijd waar SVHA nog wanhopig op zoek is naar de winst krijg men de goal tegen. Uitgerekend de eerder benoemde nummer 10 ontsnapt aan buitenspel en gaat 1 op 1 met Roy, helaas maakt de middenvelder geen fout en gaat om Roy heen en schiet de 3-2 binnen.

Een wedstrijd waar je het laatste half uur geen enkele aanspraak meer maakte om te winnen. Laten we hopen dat de afwezigheid van onze spitsen niet aanblijft want we kunnen jullie goed gebruiken.

Volgende week spelen we tegen spelen we tegen Victoria. De geplaagde ploeg pakte pas 6 punten uit 8 wedstrijden. Victoria verloor dit weekend van SDOO met 7-2. Het is aan ons om even terug te vallen naar de basis en even lekker te gaan voetballen. Tot die tijd kijken we even niet meer naar de ranglijst. Graag tot volgende week om 11:00 op Sportpark Jan van Baal.

OJA! We hadden na de wedstrijd de sinterklaas viering. Iedereen had een prachtig gedicht gekregen van sinterklaas en onder het genot van een biertje werd dit toch nog een gezellige middag. Het hoogtepunt van deze middag moet het nieuws van Mark de Ruijter zijn geweest die vertelde dat hij en Kim in afwachtig zijn van de 3e aanwinst in de familie. Namens ons van harte gefeliciteerd!