Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

15 maart 2016

SVHA 3 vergeet te scoren en ziet Keizerstad winnen

SVHA 3 zit ineens in een mindere periode. Na de winter werd er begonnen met winst op Trekvogels en NEC. Twee uitstekende overwinningen.. vervolgens werd er op  rij verloren van Orion en Aquilla. Vandaag werd er met slechts 7 spelers van SVHA 3 zelf verloren van Keizerstad uit Nijmegen.

De opstelling: In de goal staat Mustaba Miri, de reden dat ‘Mussi’ hier staat is omdat doelman Roy Kuiper disciplinair geschorst is vanwege zijn tekortkomingen de week daarvoor. In het centrum Ernst Henzen en Mees van Eldik. De backs Thomas de Bruijn en Egon den Hartogh. Een 4 mans middenveld met Mark de Ruijter en Tom Mulder in de as. Martijn Markus en Maarten Evers op de flanken. De spitsen vandaag Roy Vermeulen en Mark van Eldik.

Met een prachtig zonnetje op ons hoofd, een aangenaam voetbalweer word er afgetrapt door SVHA. Die keuze had Mark de Ruijter namelijk niet anders. De scheidsrechter bepaalde de tos zelf en zo begonnen we. Een SVHA dat achteruit hangt. Keizerstad dat voornamelijk veel aan de bal is. De eerste kans van de wedstrijd is voor Roy Vermeulen. De bal word onderschept in de achterhoede door Mark van Eldik, deze bal valt voor de voeten van Roy, die schiet echter niet overtuigend genoeg en verzuimt de 0-1 op het scoreboord te zetten.

Het spelbeeld blijft het zelfde. Keizerstad de bal, de kansjes voor SVHA. Zo schiet Mark van Eldik nog voorlangs en worden de groen / witte een paar keer goed gevaarlijk in de omschakeling. Keizerstad is niet ongevaarlijk. Het krijgt ook wat kleine kansjes en uiteindelijk zelfs de openingsgoal. Een kleine 25 minuten gespeeld is het een individuele actie van de Keizerstad aanvaller. Dreigt.. Dreigt… en schiet droog naar de verre hoek. Mustaba zit goed bij de bal maar krijgt zijn hand er niet tegen aan. 1-0.

Na de openingstreffer zijn er wat kansjes over en weer. De bal blijft voornamelijk bij Keizerstad maar met een uitstekende schietkans voor Tom Mulder en Roy Vermeulen kan de Herveldse ploeg niet tot scoren komen. De grootste Keizerstad kans komt door een eigen foutje. Routinier Ernst Henzen stoeit met de bal op het lastig grasveld en verliest deze. De ervaren mandekker besluit de speler te laten lopen die de bal iets te ver voor zich uit speelt. Hier ziet Mustaba zijn kans en schiet de bal net op tijd weg, wat volgt een lelijke botsing.

Langzaam word het wat onvriendelijker. De Keizerstad spelers zijn natuurlijk goed gebekt. Toch lijkt de eerste serieuze blessure te komen door eigen toedoen. Maarten Evers word aangespeeld op rand 16. 2e Elftal speler draait weg de vrije ruimte in maar staakt ineens zijn actie, gevolgd door wat gegil. Het hele veld heeft door dat het mis is, Maarten heeft namelijk zijn schouder uit de kom. Het ziet er lelijk uit en klinkt ook niet aangenaam, zeker als de schouder terug de kom in schiet. De scheidsrechter fluit maar voor de rust.

Na de rust komt er een heel ander SVHA naar buiten. Julian Akkerman komt in het veld voor Maarten Evers. Tom gaat naar de half positie en Julian komt verrassend genoeg in de as van het veld naast Mark de Ruijter. De wissel zorgt dan ook niet voor een heel ander SVHA. Daar zorgt de ploeg zelf voor. Na rust is het ook niet goed, maar SVHA heeft meer de bal en creëert kans op kans. Mark van Eldik, Roy Vermeuelen en Tom Mulder zien hun kansen niet verzilverd worden. Echt grote kansen worden gemist maar de druk blijft aan. De omschakeling blijft gevaarlijk. Keizerstad speelt op de counter en legt met lange ballen achter de defensie nog wel is wat gevaar neer.

De grootste keizerstad kans treft dan de bovenkant van de lat, terwijl aan de andere kant Mark van Eldik, compleet vrij voor de goal, maar vanuit de moeilijke draai zijn inzit naast mikt. SVHA scoort niet en dat komt de ploeg duur te staan. De middenvelder ontsnapt aan de buitenspelval en gaat vanuit een moeilijk hoek 1 op 1 naar doelman Mustaba Miri. De doelman verklein goed zijn goel en met een uiteindelijk matige inzet lijkt de bal voor Mustaba makkelijk te pakken. Echter heeft de doelman spreekwoordelijk ‘mayonaise’ in de handschoenen. De bal glibbert door de handen in de goal. Erg zuur voor Mustaba… 2-0..

De wedstrijd is gespeeld en ondanks dat Keizerstad toch weer even de ware aard laat zien door een schandalige natrappende actie (onbestraft, lol, verrassend) fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Wederom word er dus niet gewonnen door SVHA. Op naar volgende week, thuis tegen SCE.

Man of the match: Mark de Ruijter

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Mark de Ruijter 1 3 2 2 8
Julian Akkerman 2 3 2 7
Mees van Eldik 3 3 6
Mark van Eldik 2 3 5
Tom Mulder 1 1 1 3
Egon den Hartogh 1 1