23 november 2015

SVHA 3 vergeet koploper AWC echt pijn te doen

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen AWC op het programma. AWC is koploper in onze competitie. De ploeg uit Wijchen lijkt de onbetwiste favoriet te zijn als het gaat om het kampioenschap. AWC wist met maarliefst 6-1 te winnen van het NEC waar wij eerder met 5-0 kansloos onderuit gingen. AWC stond voor de ontmoeting 6 punten los op hetzelfde NEC uit Nijmegen. Verder weten we dat AWC een goed doelsaldo heeft. Zo scoorde het 28 keer in 8 wedstrijden en kreeg het er slechts 7 tegen. Deze informatie was inmiddels ook binnen gekomen bij trainer Angelo Mulder. De trainer bedacht daarom een list om het uitstekend presterende AWC in het mes te laten lopen, Angelo schreef ineens een 5-4-1 opstelling op.

In het voorbespreking heeft Angelo duidelijk over zijn tactiek nagedacht. Niet mee gaan in het tempo, opvangen, strijd, doorschuiven en een marinier die zicht het snot voor de ogen moet lopen in de punt van de aanval. Het verhaal moge duidelijk zijn. Zoals onze oude prins al eens zei: ‘Ingraven en standhouden’.

Vandaag zonder Mark de Ruijter en Martijn Markus. De 2 aanvoerders zijn nog steeds geblesseerd en moeten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Klavertje 3 topscorer Mark van Eldik is nog altijd niet inzetbaar. De aanvaller werkt nog steeds aan een herstel maar het is nog steeds niet zeker of Mark nog aan voetballen toe komt. Verder moesten we vandaag onze Prins af staan aan de Deurdouwers. Roy Vermeulen is sinds de 11e weer druk bezig met de Carnaval en dat moet ook wel want we naderen het 44e jaar, ‘Hoppa’ aldus een altijd uitzinnige Vermeulen. Opstelling: Roy Kuiper in de goal, Remco IJkhout als laatste man met 2 voorstoppers. Bram Ariese en Ernst Henzen. Backs Thomas de Bruijn en Wieger van de Spek. Het 4 mans middenveld met Egon den Hartogh en Vincent Jansen in de as en aan de flanken de snelheid met Edwin IJkhout en Bas van Brandenburg. De aanvalsleider vandaag Sebastiaan Markus(welkom terug!).

Als de wedstrijd begint zit SVHA er meteen bovenop. Al binnen 5 minuten is het Sebastiaan Markus die in de 16 tot schieten komt. De aanvaller ziet zijn inzet gekraakt worden door de verdediging maar het is een signaal dat SVHA hier de huid duur gaat verkopen. AWC dat voetballend veel aan de bal is maar door de uitstekende organisatie van het gehele SVHA team kunnen zij nauwelijks gevaarlijk worden of zelfs in de 16 komen. Het is juist SVHA dat in de omschakeling de meeste dreiging creëert.

Via Sebastiaan Markus, Bas van Brandenburg, Edwin IJkhout en de inmiddels weer terug gekeerde Egon den Hartogh word SVHA veelal gevaarlijk. Met name na een half uur spelen. Egon komt de bal aan de rechter zijde van het veld ophalen bij de defensie. Hier gaat hij de kaats aan met Remco IJkhout die het spel verlegt naar de linkerkant naar Thomas de Bruijn. Egon buffelt, tankt en stoomt inmiddels het hele middenveld over naar de linker kant. Hier word hij weer aangespeeld door Thomas en in hoog tempo word deze hele actie uitgevoerd. Egon stuurt namelijk Edwin IJkhout weg de hoek in. De loopmachine van SVHA 3 passeert zijn tegenstander en behoud perfect het overzicht en vind de vrijstaande Sebastiaan op 4 meter van de goal. De aanvaller krijgt het voor elkaar om zijn inzet naast de goal te schieten. Nou kunnen we daar een hoop grapjes over maken, maar ik heb me voor genomen om nooit meer een gemiste kans van Sebastiaan uit te lichten sinds de aanvaller in de slot minuten vorig jaar het kampioenschap in veilige haven schoot. Overmacht houden we het op.

Al blijft SVHA de ploeg met de meeste dreiging word het AWC dan toch 2 maal gevaarlijk. De koploper laat eindelijk zien dat het in meer in staat is dan alleen het Ajax voetbal(Lees: tikkie breed) en komt met een goede combinatie ineens vrij op 16 meter van de goal. De middenvelder schiet zijn bal hard naar de hoek maar ziet de bal gepakt worden door Roy Kuiper. Enkele minuten later worden de Wijchenaren weer gevaarlijk. Een scherpe voorzet lijkt te kunnen worden binnen gelopen door de naar de eerste paal komende spits maar deze vind wederom Roy Kuiper op zijn weg. Het is een fase van 10 minuten voor rust waar AWC wat beter in het spel komt maar buiten deze 2 kansen niet meer gevaarlijk word.

In de rust is er veel lof voor de ploeg. Mopperend en frustrerend liepen de AWC mannen van het veld. Want ondanks dat ze zelf vinden dat ze slecht spelen is het vooral SVHA die het spel van AWC onmogelijk maakt. De werklust valt oprecht te prijzen. Als echte krijgers jagen de Groen/Witte uit Herveld over het veld. In de 2e helft begint AWC sterk.

De ploeg heeft duidelijk in de rust elkaar de waarheid verteld en met de inbreng van een nieuwe handige middenvelder lijkt er iets meer ruimte te komen. Zonder heel gevaarlijk te worden lijkt AWC steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd. De omschakeling blijft dodelijk. SVHA gebruikt handig de ruimte en ook de grootste kans van de 2e helft is voor SVHA. Wederom Sebastiaan Markus die in scoringspositie komt en middels een halve volley de bal uitstekend raakt, de bal schiet rakelings over de goal. Er ontstaat dan nog een lelijke maar noodzakelijk botsing tussen Roy Kuiper en Vincent Jansen. Een scherpe voorzet gaat Roy vol voor om een kans te voorkomen, echter de instomende Vincent met zijn tegenstander moeten er alles aan doen om de doelman te ontwijken, dit lukt de tegenstander wel maar Vincent niet en de doelman doet heel even zijn oogjes dicht. Het is even schrikken maar Roy kan gewoon door.

Enkele minuten na dit voorval schiet AWC op de goal en de inzet is klemvast voor de doelman, geen grote redding maar ik wilde dit toch benoemen omdat het het laatste wapenfeit van AWC blijkt te zijn voor een behoorlijke periode. Tot frustratie. Grote frustratie want de aanvaller van AWC gaat in de fout en schopt na(Raak!) tot beoordeling van de scheidsrecter. De arbiter vergeet echter welke straf hier tegenover staat en doet het slechts af met geel. In deze periode word SVHA iets beter maar net als de AWC aanvaller weer terug komt en het 11 tegen 11 word dan is het Bas van Brandenburg die weg gestuurd word en van een meter op 25 vernietigend hard binnen schiet, met een prachtige curve om de kansloze keeper heen bolt het net tot vreugde van alles en iedereen dat SVHA heet. En we kunnen het niet eens onverdiend noemen. 1-0!

Na de goal lijkt SVHA alles onder controle te hebben. AWC word niet meer gevaarlijk en zelfs niet eens meer dreigend. De absolute werklust van de krijgers lijkt te lonen en AWC is zichtbaar aangeslagen door het verzorgde spel van de Hervelders. Sebastiaan Markus lijkt dan de wedstrijd definitief te kunnen beslissen. De aanvaller kruipt kundig voor de laatste man van AWC waar de AWC verdediger dit eigenlijk corrigeert met een overtreding door Sebastiaan vast te houden. Als de scheidsrechter fluit staat daar maar 1 straf op aangezien het een doorgebroken speler is. De scheidsrechter besluit het helemaal te negeren en wuift het incident weg. Als we dan al in de blessuretijd zitten van de wedstrijd in de allerlaatste seconden schiet een bal wederom door naar doelman Roy Kuiper. De keeper heeft de bal aan de voet en wacht om een AWC aanvaller die opjaagt, er is een AWC aanvaller onderweg die op zijn pad nog even Edwin op zoekt, in een worsteling(van beide) valt de AWC aanvaller waarop de scheidsrechter zich laat verleiden tot een vrije trap op de streep van de 16 meter.

De scheidsrechter gaat dan in de fout en kent een directe vrije trap toe aan de Wijchenaren waar dit natuurlijk een indirecte vrije schop moet zijn, zie (Regel 12, B, 6 van het KNVB spelreglement veldvoetbal):

Regel 12 Overtredingen en onbehoorlijk gedrag:
B – Een indirecte vrije schop
Een indirecte vrije schop wordt ook toegekend aan de tegenpartij, indien een speler naar het oordeel van de scheidsrechter:
6. een tegenstander in diens loop belemmert;

Nogmaals de scheidsrechter kent de directe vrij schop toe aan AWC op 16 meter, waar de AWC middenvelder de bal prachtig over de 5 mans muur heen krult onderkant lat ten hoogte van de kruising stuitert de bal binnen. We kunnen het niet geloven, na de aftrap fluit de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd… 1-1…

Na de wedstrijd met UHC die ook al in de laatste seconden langszij komen was het ditmaal AWC die met de schrik vrij komt in Herveld. AWC is heel blij met het punt waar SVHA gefrustreerd afdruipt. Na wat afkoelen kunnen de Hervelders toch concluderen een knappe prestatie te hebben geleverd tegen een sterke tegenstander, helaas pakken we wederom 1 punt waar het er 3 hadden moeten zijn. Volgende week wacht DIOSA wat een beetje (kwa prestaties) gelijk is aan ons. Een mooie pot wederom op Sportpark Jan van Baal.

Man of the match (wederom) vandaag: Remco IJkhout