19 oktober 2015

SVHA 3 vergeet grote cijfers te schrijven tegen Keizerstad

Vandaag stond de wedstrijd tegen Keizerstad op het programma. Keizerstad behaalde voor de ontmoeting 5 punten uit 5 wedstrijden. Het wist net als SVHA vorige week te winnen. De Nijmegenaren deden dat van SCE met 3-2. SVHA op bezoek bij Aquilla ging vrij eenvoudig met 2-5 richting deze wedstrijd.

Vandaag konden we beroep doen op een doelman. Joep van Hout tegenwoordig uitkomend voor Zaterdag 2 kon de geblesseerde Roy Kuiper vervangen. Verder konden we vandaag een oude bekend uit Zondag 2 er weer bij halen. Roy van der Vooren die vorig jaar een klein aandeel had in het kampioenschap sloot aan voor de wedstrijd. Via deze route. Bedankt mannen!

Als de wedstrijd begint dan heeft trainer Angelo Mulder besloten een 4-3-3 formatie te hanteren. Een keuze die in de eerste 10 minuten verre van gelukkig blijkt. De kundige spelers van Keizerstad creëren steeds een man meer situatie in de as waardoor aanvoerder Mark de Ruijter steeds te laat is. Tot echt grote kansen komt het niet in de eerste 20 minuten, waar SVHA is zijn geheel slordig is in de passing, is Keizerstad vooral in de eindpass slordig en blijft het een beetje aftasten.

Wanneer Egon den Hartog goed door komt aan de linkerkant geeft hij een voorzet perfect op maat. Daar staat de debutant Zeger de Zeeuw. De nieuwkomer die zelfde formaatje Egon draagt en richting de snelheid van Kogel gaat komt goed voor zijn man en weet de 1-0 binnen te werken. Tot frustratie van de Nijmegenaren, voor deze goal was er nog niet veel aan de hand voor beide ploegen.

Na deze goal word het wat harder, een paar forse overtredingen van de Hervelders zorgt er voor dat dat de emotie bij de Nijmegenaren iets op loopt. Als SVHA een vrije trap krijgt rechts van de goal dan ontstaat er duw en trekwerk in de 16 meter. De scheidsrechter waarschuwt de heren nog en vervolgt de vrije trap. Tijdens de vrije trap wordt er een elleboogstoot uitgedeeld op de borstkas van de SVHA speler. De scheidsrechter ziet dit en twijfelt geen moment en wijst naar de stip. De speler van Keizerstad ziet ook nog vlak voor rust de gele kaart tot frustratie van de Keizerstad ploeg.

Mark de Ruijter pakt als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal zuiver in de bovenhoek van de goal. De stand is 2-0 zonder dat SVHA goed spel laat zien. Keizerstad is wellicht de iets betere ploeg maar kon in de eerste helft niet één keer Joep tot een redding dwingen.

Na de rust is het spelbeeld niet anders. Zelfs met 10 man komt Keizerstad aardig tot voetballen en behoud het aardig wat bal bezit. Wanneer de speler van Keizerstad terug keert gaat binnen een minuut zijn team genoot in de fout. De rechtsback van Keizerstad gooit een ongeneselijke ziekte richting zijn directe tegenstander. De scheidsrechter toont de speler direct de gele kaart. Wanneer je tegen een tegenstander speelt waar er 15 op hun rug lopen met ‘KIKA’ (Lees: Strijd tegen kinderkanker’) dan lijkt het ons niet zo handig dat je dit soort wensen richting je tegenstander gooit. De scheidsrechter handelde hier gelukkig goed op.

De 2e helft kent inmiddels wel wat meer kansen. Voornamelijk SVHA komt nu tot kansen met uitblinker Mark de Ruijter. De doorgaans doserende middenvelder trekt een sprint naar een bal die tussen keeper en verdediging valt. De aanvoerder van SVHA 3 is eerder bij de bal dan de doelman die hij kundig voorbij speelt. De hoek word dan lastig maar Mark lijkt alle tijd te hebben, dat realiseert de aanvoerder zelf niet en kiest voor een enigszins makkelijke oplossing de bal buitenkantje voet in de goal te schieten, tevergeefs raakt hij de paal en blijft het 2-0.

Keizerstad krijgt geen grip op de wedstrijd, het schuift goed door en kan een mannetje goed  uitspelen echter lijkt SVHA een recept gevonden te hebben op het spel van de Nijmegenaren. Kleine lichte overtredingen begaan ver van de goal. De Nijmegenaren schieten dan ook veel van 25 – 30 meter op de goal. Slechts één keer moet Joep zicht strekken maar ziet hij de bal alsnog naast gaan.

Het grote aantal kansen in de tweede helft met als uitblinker de prachtige poging van Wim Gerritsen (Puike redding ook!) zorgt voor een vertekende eindstand. SVHA had hier zeker naar 4 tot 5-0 kunnen weg lopen met nogmaals geen groot voetbal. Volgende wedstrijd wacht SCE. SCE verloor vorige week nog met 3-2 van Keizerstad maar wist dit weekend wel te winnen van een ploeg die bovenin mee doet UHC. Dit keer viel de 3-2 in het voordeel van SCE. De andere winst partij boekte SCE op Trekvogels. We spelen om 10:30 uit op Sportpark de Lindenholt.

Maar eerst wacht de bekerwedstrijd tegen Barneveld! Op naar de knock-out fase, doet Leon Latta weer mee?

De man of the match vandaag is: Roy Kuiper