Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

1 februari 2016

SVHA 3 pakt eerste dik verdiende 3 punter in 2016 tegen Trekvogels

Fijn dat we jullie ook weer in 2016 mogen begroeten. Want ja wij hebben afgetrapt voor de 2e seizoenshelft. Zoals eerder te lezen was, zijn we namelijk prima op weg in de 4e klasse en doen we gezellig mee tussen allemaal selectie elftallen. Waar we in 10 wedstrijden 14 punten wisten behalen hebben we geen enkele keer te veel gehad. Wel liepen we tweemaal in blessuretijd in het mes van de tegenstander en koste ons dat 4 punten. Kortom we kunnen ondanks vele blessures terug kijken op een prima eerste seizoenshelft, maar zoals Feyenoord inmiddels kan beamen zegt een eerste seizoenshelft niks als je dat in de 2e niet kan voortzetten. Dus hier gaan we, Trekvogels komen langs, de wedstrijd waar we voor de winterstop met een 0-2 winst afsloten.

Vandaag waren er wat personele problemen. Zo was er op voorhand al bekend dat Wim Gerritsen vandaag nodig was en niet in zijn joker rol kon blijven zitten. Ook moest Bas ‘de Kogel’ van Brandenburg zich omkleden voor het geval dat. De buitenspeler kampt met een blessure en zou dus helemaal niet willen voetballen. De opstelling voor vandaag als volgt: Roy Kuiper in de goal. In het centrum Paul de Ruijter als laatste man en Ernst Henzen als voorstopper. Op links Thomas de Bruijn en op rechts Wieger van de Spek. Het 4 mans middenveld met Wim Gerritsen en Mark de Ruijter in de as. Vincent Jansen en Sebastiaan Markus op de flanken. De voorhoede met veel kracht en power. Egon den Hartogh en Roy Vermeulen. Op de bank zoals gezegd Bas van Brandenburg en Sander Spanbroek.

Als de wedstrijd begint dan is het onwennig. Van beide kanten, al is er wel meteen een duidelijk strijdplan voor beide teams. SVHA probeert door opbouwend voetbal bij de goal van de tegenstander te komen terwijl Trekvogels het vooral zoeken in de omschakeling. Zo wacht de Nijmeegse ploeg ook rustig tot de middencirkel met druk zetten. De eerste grote kans is dan ook meteen een doelpunt. Voor de bezoekers. Bal verlies op het middenveld en een dodelijke steekpass door het centrum van de verdediging. Wim Gerritsen en de uitgekomen Roy Kuiper kunnen het eerste gevaar nog keren. De aanvaller lijkt naar de achterlijn te moeten en voldoende naar de hoek. Echter heeft de handige middenvelder een mooi kunstje en speelt hij Wim heel makkelijk uit op de achterlijn. De middenvelder nadert Roy maar geeft dan strak voor waar de geheel vrij staande Trekvogel voor de 0-1 kan tekenen. Wim die waren we overigens nog steeds kwijt, die zit ergens in het bos. 0-1.

Na de 0-1 word de ploeg van Angelo Mulder eindelijk wakker en gaat het een tempo hoger spelen. De prima spelende Roy Vermeulen kan de bal goed bij zich houden en daardoor kan de ploeg een aantal keer goed opschuiven. Zo ontstaan er een aantal mogelijkheden voor de Herveldse ploeg maar komt de gelijkmaker uit een standaard situatie. De doorgaans goede corners van Wim Gerritsen en Thomas de Bruijn zorgen sowieso voor veel gevaar maar ditmaal ook voor doelpunten. Vincent Jansen mag dan niet de grootste zijn maar de kuitenbijter van SVHA 3 kopt hier wel voor niet alleen de 1-1 maar ook zijn eerste doelpunt ooit in SVHA 3. 1-1.

Er word geen gas terug genomen want enkele minuten later is het weer vanuit een standaard situatie dat SVHA trefzeker is. Een wederom harde en scherpe corner wordt in eerste instantie door aanvoerder Mark de Ruijter geknopt vanuit een snoekduik maar helaas kopt de aanvallende middenvelder de bal snoeihard tegen de grond en ziet hij de bal voor de voeten van Roy Vermeulen vallen. De spits heeft niet lang nodig en schiet de 2-1 tegen het net. 2-1.

Dan op het oog een vervelende blessure voor een Trekvogel. In een duel krijgt de Nijmegenaar een onschuldig tikje alleen lijkt de speler zijn knie te verdraaien. Een knie die al flink wat te verduren had gekregen aan de loop van de man te zien als aan de bescherming waarmee hij voetbalde. De Trekvogel schreeuwt het uit en het spel ligt enkele minuten stil. Wij wensen de Trekvogel heel veel succes met zijn herstel. SVHA blijft ondertussen naar voren goed spelen alleen geeft het in de omschakeling enorm veel ruimte en gevaar weg. De mooiste aanval van de middag komt helaas geen doelpunt uit. Combinerend door de as van het veld, door het centrum van de Trekvogels geeft Mark de Ruijter met zijn hak een afgemeten assist op Roy Vermeulen. De spits staat oog in oog met de uitkomende doelman, helaas schiet de spits recht op de keeper af en kan deze aanval niet beloond worden met een goal.

Dat de Trekvogels dreigend blijven, blijkt als de ploeg ook gewoon corners blijft krijgen. Echter deze afgeslagen corner mag in het boekje als ‘Hoe counter je’. De Groen / Witter uit Herveld geven een lesje uitstekend counter voetbal weg. De bal word weg gewerkt door Ernst Henzen. Aangenomen door Wim Gerritsen die combineert met Egon den Hartogh en stuurt Vincent Jansen in de diepte weg. Vincent geeft afgemeten voor op de meegelopen Egon die de 3-1 op het scoreboord zet. Een counter die binnen ongeveer 5 seconden van ene naar de andere goal ging. Een counter waar bij moment van scoren nog een enkele Trekvogel uit de 16  van Roy Kuiper weg liepen. Een perfecte en mooie counter, chapeau jongens! 3-1.

Laat er geen misverstand over zijn, het was lang niet altijd goed, wat… het was zelfs soms slordig. Zo laten de krijgers van SVHA 3 toch weer de aansluitingstreffer gebeuren. Een vrije trap van net over de middenlijn voor Trekvogels word doorgekopt naar de achterlijn waar 2 Trekvogels compleet van hun vrijheid mogen genieten. De Trekvogel verschalkt Roy Kuiper in de verre hoek en binnenkant paal ziet hij zijn inzet tot goal worden verwerkt. 3-2.

Dat het aanvallend wel goed zit blijkt als ook nog de 4e treffer van SVHA voor rust valt. Een voorzet van Vincent Jansen lijkt niet helemaal goed te zijn. Roy Vermeulen ziet hier wel wat in en gaat vol voor de bal. De toch wat onzekere goallie van Trekvogels laat het gebeuren en de absolute doorzettingsvermogen van Roy Vermeulen word beloond. De spits raakt de bal net voldoende om de keeper te passeren en scoort dan de 4-2 voor de Hervelders. 4-2.

Ergens kunnen we er ook wel een stukje waardering voor opbrengen. De Trekvogels tonen enorm veel veerkracht en hebben met weinig kansen een uitermate hoog rendement. Wederom balverlies zorgt er voor dat de defensie helemaal open ligt. Een steekpass door het centrum is genoeg om de aanvaller één op één met Roy Kuiper te zetten. De doelman is ver zijn goal uit en lijkt de hoek voldoende klein te hebben gemaakt, echter behoud de Trekvogel keurig het overzicht en geeft de bal uitstekend breed op de meegelopen Trekvogel en is er wederom een aansluiting. 4-3.

In de rust is Angelo Mulder ondanks deze korfbal tussenstand niet eens ontevreden. Wel worden er voornamelijk wat  tactische omzettingen gedaan. Zo moeten de middenvelders wat compacter gaan spelen. Hierdoor word het omschakel gevaar van de Trekvogels wat minder groot en hopen we dat ze daar minder van kunnen gaan profiteren. Er zijn geen wissels.

Na rust is het SVHA wat goed de kleedkamer uit komt. De Trekvogels proberen wel wat te forceren maar komen nauwelijks in de buurt van de Herveldse goal. Het is dan ook niet gek als Egon den Hartogh 10 minuten in de 2e helft voor de 5-3 mag aantekenen. De spits word weg gestuurd en oog in oog met de doelman faalt de spits niet. De spits schiet tegendraads naar de verre hoek en de marge is wederom 2. 5-3.

In de 2e helft staat het defensief echt een stuk beter bij SVHA. Zo worden de Trekvogels enkel gevaarlijk met wat hoge voorzetten en afstand schoten uit de 2e lijn. Die allemaal een gemakkelijke prooi lijken voor Roy Kuiper. Daarmee lijken alle wapenfeiten van de Trekvogels wel benoemd te zijn in de 2e helft. SVHA wordt daarentegen gevaarlijk. Veel gevaarlijk. Zo laat Mark de Ruijter met 2 kop kansen het na om te scoren en ook zijn vrije schietkans van 18 meter laat hij onbenut. Sebastiaan Markus is met een goede schiet kans ook dicht bij een goal maar ziet zijn schot rakelings over  de goal verdwijnen. Ook een uitstekende voorzet van Thomas de Bruijn die eerst nog eens kundig zijn man uit kapt kan net geen genoeg kracht vinden bij de inmiddels ingebrachte Sander Spanbroek(voor Roy Vermeulen, Sebastiaan spits, Sander naar de half). Sander ziet zijn kopkans over het goal verdwijnen.

Uit eindelijk is het Egon den Hartogh die op kracht de defensie lam legt. Aan de linkerzijde van het veld stormt de tank het 16 meter gebied in. Zijn verdediger doet er werkelijk waar alles aan om Egon te stoppen, met hangen en wurgen probeert de Trekvogel tevergeefs dan maar de spits naar de grond te werken. Egon bezwijkt niet, sterker nog Egon drijft door en geeft hard voor. Daar komt Sebastiaan Markus ingevlogen die met 6-3 de eindstand bepaald.

Voor dat we afsluiten nog even speciale aandacht voor onze reserve aanvoerder Martijn Markus. Want ja als je zou komen voetballen maar dit vergeet of te brak bent dan kom je natuurlijk in ons verslagje. De man die normaliter het voorbeeld moet zijn voor het team liet het gisteren even afweten en bleef daarom op bed liggen, een gepaste straf zullen we wel bedenken maar die meter na de winst op NEC kom je sowieso niet onder uit!

Volgende week vieren we carnaval. Ja dat doen wij in Herveld. Sterker nog. Onze spits is de prins. Er is geen ontkomen aan en zo vieren wij ook nog eens het 44e jaar van de carnavals vereniging de Deurdouwers. Als we Roy moeten geloven gaat het weer een toppertje worden. Daar zijn we dus volgende week vrij druk mee. De week daarop staat NEC op het programma. Een wedstrijd waar we gevoelsmatig nog wat goed hebben te zetten. Een vernedering die we niet of zelden te voortduren krijgen. Er is in ieder geval een gedreven ploeg die graag NEC ontvangt. Dat voor dan, voor nu de man of the match, en dik verdiend! Vincent Jansen

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Vincent Jansen 3 2 1 3 2 11
Egon den Hartogh  3 2 1 3 9
Roy Vermeulen 1 3 2 1 7
Wim Gerritsen 2 2
Paul de Ruijter  1 1

 

Foto: Niet wedstrijd gerelateerd