5 oktober 2015

SVHA 3 ondanks hulp A junioren niet opgewassen tegen Brakkenstein

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen Brakkenstein op het programma. Vooraf was al bekend dat SVHA kampt met grote absentie. Buiten de grote golf aan blessures was er ook een groot gezelschap afgereisd naar Munchen voor de Oktoberfest. Hierdoor moest er hulp worden geroepen van de A junioren van SVHA.

Joost  van Zadelhoff, Joost  van Kreel, Loay Saleh en Tijmen van de Kolk sloten aan voor de wedstrijd. Buiten de grote afwezigheid was de meest opmerkelijke doelman Roy Kuiper. De doelman raakte 2 weken geleden al geblesseerd bij het eerste en ging vorige week opnieuw vroegtijdig naar de kant. De doelman word vervangen door linksback Thomas de Bruijn.

In de beginfase van de wedstrijd gaat het veldspel twee kanten op. Het grote gevaar in de wedstrijd komt vooral via de flanken van Brakkenstein. De aanvallers van Brakkenstein hebben een flinke sprint in huis en stichting veel dreiging. Tot echte gevaarlijke kansen komt het niet. Ook SVHA kan daar geen grote kansen tegen over zetten. Het is dan ook niet verrassend dat het bij rust 0-0 staat.

Na de rust sukkelt de wedstrijd verder als voor rust. Beide ploegen zijn slordig aan de bal en komen niet of nauwelijks tot grote kansen. Ondanks dat Brakkenstein een licht overwicht heeft, is er niet veel aan de hand. Als de bal dan voor de voeten komt van een Brakkenstein speler schiet hij van 20 meter op de goal. Al lijkt de bal zwak ingeschoten word hij aangeraakt in de 16 meter door Paul de Ruijter. Paul raakt de bal met zijn rug en krijgt ongelukkig de tegentreffer op zijn naam. Thomas de Bruijn is kansloos. 0-1.

Enkele minuten later verdubbelt Brakkenstein de voorsprong, uit een corner word makkelijk de 0-2 binnen gekopt. Hierop word besloten om 1 op 1 te gaan spelen en een doelpunt te forceren. Direct na deze omzetting schiet Brakkenstein de 0-3 binnen en is de wedstrijd beslist.

Ondanks dat in de opvolgende periode Brakkenstein met 9 man komt te staan, creëren de groen/witte geen kansen. Het blijft onmachtig in de aanval en Brakkenstein wint uiteindelijk verdiend de wedstrijd.

Man of the match: Paul de Ruijter