Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

7 december 2014

SVHA 3 neemt horde Victoria’25 eenvoudig

Vandaag is SVHA 3 er in geslaagd om te doen wat er verwacht werd. Laagvlieger Victoria’25 wat met verschillende A junioren naar Herveld was gekomen was gedurende de hele wedstrijd onmachtig en keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat de uitploeg iets terug had gedaan liep SVHA 3 snel weg naar 4-1.

Op een koud en leeg Sportpark Jan van Baal trappen de mannen van SVHA 3 af voor de 7e wedstrijd van het seizoen. De ploeg wist tot nu toe 5 keer te winnen en zag 2x verlies in de laatste minuten. Vandaag het geplaagde Victoria’25 wat het moeilijk heeft dit seizoen. Net als vorig seizoen eist de ploeg uit Afferden geen hoofdrol op in de ranglijst en behaalde het pas 6 punten uit 8 wedstrijden. De ploeg was dan ook vandaag niet op volle oorlog sterkte en trapte af met een x aantal A junioren.

Als de wedstrijd begint dan blijkt dat zowel SVHA als Victoria het moeilijk hebben met het speelveld in Herveld. Het veld is dramatisch slecht en de hunkering richting kunstgras word op deze manier met de week groter. Het is slordig van twee kanten maar Victoria doet nog een schepje boven op slordig. De ploeg heeft gisteravond aandachtig zitten kijken naar Excelsior – Feyenoord waar Excelsior figurant was en vooral pakjesavond wel erg serieus op nam. Zo ook Victoria. De eerste goal is een weggevertje en Bas ‘de kogel’ van Brandenburg schiet verwoestend raak. 1-0.

Dat Sint en Piet het nooit bij één cadeautje laten zitten blijkt wel weer als niet veel later Victoria een vrije trap krijgt.De gehele selectie van de ploeg spelend in Groen/Wit is naar voren bewogen en de verdediger die de vrije trap neemt wil de vrije trap breed leggen. Onbegrijpelijk want Roy Vermeulen staat hier gewoon rustig. Dit cadeautje word dan ook uitgepakt. De lange spits onderschept dus de bal en stuurt met een steekpass de snelle Bas van Brandenburg weg. De aanvaller blijkt in goede vorm want hij schiet weer raak, dit keer niet hard maar heel subtiel geplaatst. 2-0.

Verder blijft de eerste helft heel slordig waar Victoria geen enkele kans heeft gecreëerd. We gaan met een 2-0 voorsprong rusten.

Na de rust word de ploeg uit Herveld heel slordig. Een beetje in slaap gesust lijkt het wel want de lange ballen vanuit de Victoria doelman lijken wat gevaar op te leveren. Zo ook als met een handige actie onze linkerkant word open gespeeld en met een verre voorzet voorbij aan de 2e paal de Victoria spits bereik word die in een keer de bal weet binnen te tikken. Ineens staat het dan 2-1.

Er doet wat hoop op bij de mannen uit Afferden en ze gaan grettig op zoek naar meer. Tot frustratie van Wim Gerritsen, de laatste man zoekt geregeld het randje op en schreeuwt het uit woede nog maar eens uit dat er een schepje bovenop moet. Als aanvoerder Mark de Ruijter een flinke tik uit deelt aan de Victoria verdediger lijkt alles weer redelijk op scherp te komen. De omzetting van de technische staf lijkt ook een goede. De kopsterke Sander Spanbroek gaat voorstopper spelen bij Wim Gerritsen waardoor het allemaal weer begint te lopen. Een hoofdrol voor Roy Vermeulen. De spits die steeds beter als aanspeelpunt gaat functioneren steekt de bal richting topscorer Mark van Eldik. De spits benut deze kans en ze de marge weer op 2. 3-1.

Het toetje van de dag is de laatste goal. Een goal waar de technische staf van heeft moeten smullen. Een heerlijke voetbalgoal waar we als team echt heel trots op mogen zijn. Het begint van achteruit als de verschillende verschuivingen tussen Mark de Ruijter, Wim Gerritsen en Martijn Markus onrust zaaien bij de tegenstander. Met een goede pass word linksback Thomas de Bruijn vrij gespeeld die met een imponerende solo de bal bezorgt bij Roy Vermeulen. De spits die ik eerder al roemde neemt een hatrick op ze naam als het komt op assist want de spits legt direct breed en zet daarmee Mark van Eldik vrij en 1 op 1 met de keeper. Mark twijfelt geen moment en beslist hiermee definitief de wedstrijd. 4-1.

Het restant van de wedstrijd gebeurd er niet veel meer nader te benoemen. Bram Ariese en Bas van Brandenburg vielen allebei met een spierblessure uit waardoor de zorgen voor de technische staf alleen maar groter worden. Ik wil Roy Swartjes nog even bedanken voor het begeleiden van de wedstrijd en onze trouwe supporters voor het komen kijken. Remco IJkhout voor het enthousiasme langs het veld en het vast houden van de vlaggenstok. Ook bedank ik via deze route nog maar eens Martin Markus die weer een paar prachtige plaatjes vast legde van de wedstrijd. Dit keer Wim Gerritsen in actie, iedere week staat Wim wel op de foto, vaak met ze armen in ze zij, ditmaal in actie. Dat moet ook wel eens leuk zijn voor de laatste man.

Volgende week tegen RVW uit om 10:00 al. RVW behaalde 7 punten uit 9 wedstrijden vecht met onder andere Victoria om weg te blijven uit de onderste regione. Toch moeten we waken voor deze wedstrijd vorig jaar hadden we het uit daar lastig zat. RVW won vandaag van WAVV wat onderaan staat en slechts 1 punt behaalde. RVW won met 2-1.

Competitie doelpunten

Naam Doelpunten
Mark van Eldik 11
Sebastiaan Markus 4
Egon den Hartogh 4
Mark de Ruijter 3
Wieger van de Spek 2
Roy Vermeulen 2
Paul de Ruijter 2
Bas van Brandenburg 2
Sander Spanbroek 1