Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

17 april 2015

SVHA 3 met een hattrick van Roy(s) langs Woezik

Het is nu 4 uur s’nachts. Ik klap me laptop open en begin aan een verslag te werken. Ik kom net van de afterparty bij Angelo Mulder vandaan. Daarvoor waren we nog actief in de kantine van SVHA. Je kunt je dus voorstellen dat ik niet helemaal nuchter ben als ik dit verslag schrijf. Dit inmiddels lezende zul je wel denken waarom gaat die gast niet gewoon slapen? Nou wij vertrekken over een klein 6 uur richting Newcastle. Ons team uitje van het jaar. Aangezien ik mijn trouwe lezers wil voorzien van een verslag is er dus geen ander moment dan nu. Op verzoek van SVHA werd deze wedstrijd niet aankomend weekend op Sportpark Jan van Baal gespeeld maar op donderdag avond. Het tegenverzoek van Woezik was dat deze wedstrijd dan wel in Wijchen werd gespeeld. En zo was er een akkoord.

8 uur eerder…

Na de slijtageslag in DSZ had SVHA 3 de nodige personeel problemen. Aangezien er dit jaar al de nodige keer door de selectie bij SVHA 3 was geleend moest het ditmaal andersom. De trainer zag een goed moment om zijn geblesseerde spelers weer wat wedstrijd ritme op te laten doen. Zo slote Harm Ariese(Ja, broer van) en Roy van de Vooren aan. Ook sloot Ali Saleh aan, De speler keert net terug van een schorsing van 5 wedstrijden en kan dus wel weer wat wedstrijd ritme gebruiken. We wisten in ieder geval dat het vandaag een ‘diffrent cook’ zou worden. Zoals onze Louis van Gaal zou zeggen.

De opstelling dan als volgt. Roy Kuiper weer in de goal. Op de backs deze week Wieger van der Spek en Edwin IJkhout. Centaal achterin doen we het vandaag met Sander Spanbroek en Paul de Ruijter. Het middenveld word bezet door Wim Gerritsen en Ali Saleh. De flanken worden hierin belopen door aanvoerder Martijn Markus en Bram Ariese. Aanvallend starten we met Roy Vermeulen en Roy van der Vooren. In deze opstelling mist u genoeg bekende namen zo bleef sterkhouder Egon den Hartogh aan de kant met een blessure en moest Ernst Henzen zich afmelden door een griepje. De eerste aanvoerder Mark de Ruijter is nog steeds niet fit terwijl Topscorer (21 doelpunten) Mark van Eldik zelfs twijfelachtig is voor de rest van het seizoen.

Als de wedstrijd begint is het wennen. Woezik heeft blijkbaar de verslagen van ons gelezen en zet veel druk op onze laatste linie. Iets waar SVHA de laatste weken veel problemen mee had als een tegenstander dit deed. SVHA had zich in tegenstelling tot de voorgaande weken hierop voorbereid en ging over op het welbekende plan B. De lange bal naar de spitsen en de 2e bal winnen. Wanneer dit spelsysteem er eindelijk lekker in zit dan blijkt SVHA ook sterker te worden dan Woezik. De wedstrijd die eerst nog het eerste kwartier gelijk op ging gaat nu steeds meer in de richting van SVHA.

Bij de zoveelste gevaarlijke inworp van Bram Ariese is het de kleine maar geslepen Roy van der Vooren die alert is maar misschien vooral heel erg sim. De aanvaller ontvangt de inworp met ze borst en de rug naar de goal. De aanvaller besluit dat er maar 1 oplossing is en dat is de bal over zichzelf heen schieten om zo een voorzet of misschien wel een goal af te dwingen. Tot verbazing van ieder gaat de bal dan ook de goal in en maakt Roy met deze prachtige goal de 1-0.

Niet veel later is Woezik het duidelijk kwijt. De Wijchenaren beginnen te mopperen op elkaar en daar weet SVHA van te profiteren. Een goede bal van wederom Bram Ariese word goed aangenomen door de vlugge spits Roy van der Vooren. De defensie van Woezik kan de aanvaller niet meer stoppen en ziet hoe de jonge spits van SVHA zijn inzet keurig langs de Woezik doelman prikt. 0-2 of 2-0, wat is het nou? Nouja we staan in ieder geval 2-0 voor.

Als Ali Saleh dan vergeet de wedstrijd helemaal op slot te gooien krijgt de Wijchense ploeg uit het niets een schietkans. De welbekende nummer 10 van Woezik schiet van zo een 25 meter de bal over doelman Roy Kuiper heen. De bal raakt nog de lat maar via de onderzijde verdwijnt de bal in het net. De aansluiting is gevonden, vlak voor rust is het 1-2. 2-1. Argggh!

In de rust is het (door omstandigheden) aanvoerder Mark de Ruijter die de mensen nog eens op ze plek zet. Hij geeft aan waar hij niet tevreden is. De aanvoerder wisselt ook 2 mensen. Wieger van der Spek blijft met een blessure in de kleedkamer. Linksback Thomas de Bruijn gaat op rechts voetballen. Ook Bram Ariese wordt vervangen. Zijn broertje Harm Ariese komt hem vervangen.

Na de rust heeft SVHA het moeilijk. Met een mislukte voorzet van Woezik die op de lat beland, een gevaarlijke poging van een meter of 8 die net naast beland en de verschillende afstand schoten zet Woezik duidelijk aan. Alhoewel het een ‘Question of time’ leek voordat Woezik zou scoren is het toch uiteindelijk SVHA die begrijpt wat voor soort spel we spelen. ‘Its the death or the gladiool’. Mark de Ruijter brengt Vincent Jansen in voor Wim Gerritsen en even later kan Roy van der Vooren niet verder. Hij wordt vervangen door Thibault Zegers. Naamgenoot Roy Vermeulen ontsnapt dan aan de Woezik defensie. Een goede pass van Vincent Jansen zet de boomlange spits alleen voor de keeper. En waar Ali Saleh eerder in de wedstrijd een soort gelijke kans miste maakt Roy de kans koelbloedig af. Met een prachtige lob passeert hij de keeper. 1-3.

Het lijkt nu wel gespeeld. De ploeg uit Wijchen wordt niet of nauwelijks meer gevaarlijk. De formatie van SVHA blijft wel gedisciplineerd verdedigen. De achterhoede die inmiddels bezet was door Paul de Ruijter, Sander Spanbroek, Edwin IJkhout en Thomas de Bruijn staat als een huis, Wanneer er dan een afgemeten voorzet van Paul de Ruijter panklaar op het bolletje van Bram Ariese word gelegd (Ja die was er inmiddels weer ingekomen voor.. uhm.. iemand die pijn had) dan knikt hij perfect binnen en gooit hij de wedstrijd definitief in het slot.

In het resterende van de wedstrijd kan Woezik niet meer gevaarlijk worden. Al waren zij wel gevaarlijk met verschillende schoten, dribbels en acties eerder was er in de slotfase niks meer te zien van de eerder goed voetballende ploeg. Na een respectabele 90 minuten fluit de scheidsrechter dan ook af.

De punten gaan mee naar Herveld wat betekend dat vanaf nu SVHA 3 echt alles in eigen hand heeft. En ook al wil iedereen het heel erg graag roepen  gaan wij ons toch beperken tot de PSV mentaliteit. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en een cliché als we spelen nog 5 finales. Het is allemaal wat maar we hebben vandaag goede stappen gezet op de ranglijst.

Aankomend weekend spelen we niet, zoals eerder gezegd gaan we zo naar Newcastle en alhoewel het vanavond al even flink werd ingedronken staat er nog een fantastisch weekend voor de boeg. Geordie Shore here we come. We hebben weer gewonnen maar lang niet met groots voetbal, maar zoals onze eigen Louis van Gaal zou zeggen “Its again the same song”.

Volgende week Ewijk en normaal gesproken zou ik een heel tof verhaal houden over Ewijk, maar me ogen vallen inmiddels dicht. Ik ga lekker slapen en morgen met de boot naar Newcastle. Dat doe ik niet alleen dat ga ik doen met mijn kameraden. Daarna zien we Ewijk wel weer verschijnen. Laat ze maar komen, met deze team mentaliteit verliezen wij van helemaal niemand. Klasse mannen! Wat een prachtige team prestatie.

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd.

Stand: Volgt.

Topscorers: Volgt.