Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

1 mei 2015

SVHA 3 maakt zich op voor kampioenschap na winst op Driel

Het is Donderdagavond 30 april 2015 en weer staat er een wedstrijd op het programma voor de mannen van Zondag 3. De trouwe lezers onder u van deze onvolprezen en nimmer geëvenaarde wedstrijdverslagen zullen inmiddels wel denken wat zijn dit voor een Premier League taferelen? De inkt van het ene verslag is nog niet droog of de volgende ligt al weer bij de drukker.

Dit heeft alles te maken met de vele aflastingen in de winterperiode. Degene onder u die nog wel eens de moeite heeft genomen om zichzelf op een zondagochtend langs de lijn te begeven bij een thuiswedstrijd heeft gezien dat het weer hier niet altijd schuldig aan is geweest.  Want dames en heren het hoofdveld van SVHA is werkelijk erbarmelijk! Laat ik het zo zeggen zelfs Roy Vermeulen staat hoofdschuddend te kijken naar wat ooit een perfect te bespelen grasmat is geweest. ‘Zelfs de koeien haal ik hier nog van af’ Maar nu genoeg geklaagd over het veld. Terug naar Donderdagavond!

Het is 18.15 uur als ik aankom bij de club, het zonnetje schijnt en sfeer is ontspannen. Voor de kantine is er al een bal uit het net gehaald en wordt er op Ronaldo/Messi achtige wijze een rondo gespeeld. Geloof het of niet maar ik heb akka’s in de lucht en balletjes in de nek voorbij zien komen. Zelfs de geparkeerde auto’s op het parkeerterrein hadden nu even niets te vrezen. Kortom dit beloofd weer een heerlijke voetbalavond te worden. O ja, we spelen overigens tegen Driel RKSV 4. De wedstrijd in Driel werd door Klavertje 3 eenvoudig met 6-1 gewonnen en alles wijst er op dat ook de derde van de vijf ‘finales’ in de aanloop naar een mogelijk kampioenschap gewonnen gaat worden. Want ondanks het feit dat er geen tijd was om de gehaktballen en de aardappels fatsoenlijk weg te kauwen was iedereen gewoon op tijd. Helaas hebben 2 van onze krijgers zich af moeten melden vanwege hun werk. Te weten Thomas de Bruijn en Vincent Janssen.

Na een ontspannen warming-up, wederom begeleidt door het mobiele decibelmonster van Remco volgt de focus op de wedstrijd. Er wordt door trainer Angelo Mulder nog maar eens duidelijk gemaakt dat deze wedstrijd gewonnen moet worden, de manier waarop is even niet belangrijk. Als we zondag een kampioensfeestje willen vieren is er maar één ding dat telt. 3 PUNTEN! Na de  korte maar ijzersterkte yell door Piet Ijkhout  kunnen we  beginnen aan de wedstrijd. De mannen die vandaag het vertrouwen hebben gekregen van trainer Angelo ‘trappatoni’ Mulder zijn de volgende. Roy Kuiper in het doel. De achterste linie wordt gevormd door Wieger van der Spek en Edwin IJkhout op de flanken en Paul de Ruijter en Sander Spanbroek centraal. Op het middenveld staan Bram Ariese, Martijn Markus, Egon den Hartog en Wim Gerritsen. In de spits vandaag Bas van Brandenburg en Roy Vermeulen.

Als we nog maar enkele minuten onderweg zijn wordt het beeld van de wedstrijd al duidelijk. De groen-witte hebben de bal, Driel graaft zich in en gokt op een lange peer naar voren die per ongeluk goed valt voor de rappe spits. Daar waar klavertje 3 in voorgaande wedstrijden in het eerste deel van de eerste helft al direct het verschil kon maken is dat vanavond niet het geval. Mede door het stugge verdedigen  en het slechte veld hebben de mannen moeite om het spel te maken. Daarbij moet ook gezegd worden dat er ook ongeconcentreerd en bij vlagen veel te gehaast gespeeld word. Kortom in dit deel van de wedstrijd laten we nog niet zien waarom wij de ranglijst aanvoeren. Gevolg is natuurlijk dat de tegenstander gaat geloven in een goed resultaat. Sluitpost Roy Kuiper moest zich zelfs een keer strekken naar de hoek om zo’n beetje de enige kans van Driel onschadelijk te maken. Hierbij laat hij wat mij betreft zien dat hij dit seizoen is uitgegroeid tot een betrouwbare keeper.

Zoals gezegd wordt Driel sterker en wordt de wedstrijd wat harder. Ook verbaal laat Driel van zich horen, met name tegen een uitstekend leidende scheidsrechter Roy Swartjes. Gelukkig zijn de mannen van Zondag 3 inmiddels ervaren genoeg om hier niet in mee te gaan en gewoon hun eigen wedstrijd te blijven spelen.

Na ongeveer 35 minuten spelen krijgt SVHA 3 een vrijtrap te nemen aan de linkerzijde van het veld. Bekend recept is inmiddels de bal indraaien bij de 2e paal. De bal hoeft dan maar iets van richting te worden veranderd en de keeper is kansloos. En zo geschiedde! Het zal u, gelezen de vorige verslagen, niet verbazen dat het Paul de Ruijter is die de bal voor zich opeist. Paul, gezegend met een rechtervoet waarmee hij de bal daar neerlegt waar ie hem ook wil hebben. Voordat hij de bal richting de boomlange keeper van Driel jaagt, kondigt hij voor het gemak maar even aan waar en bij wie hij de bal neer gaat leggen. ‘BRUUR’ ( de oplettende lezer weet dat het hier gaat om zijn BROER Mark). Mark is na een klein half uur de niet geheel fitte Bas komen vervangen. De bal gaat strak en hard richting de 2e paal waar inderdaad Bruur Mark klaar staat om te bal te toucheren. Echter besloot hij, naar eigen zeggen, op het laatste moment zijn nek in te trekken waardoor de bal al dan niet door toedoen van een Driel verdediger achter de kansloze Driel Keeper valt. Yes 1-0!! Deze treffer komt als een geschenk uit de hemel en is precies wat de mannen van 3 nodig hebben.

De rest van 1e helft gebeurd er weinig en zo gaan we met een magere 1-0 voorsprong aan de thee.

Direct aan het begin van de 2e helft zijn de bedoelingen van Klavertje 3 duidelijk. Zo snel mogelijk de 2-0 maken en Driel niet de indruk geven dat er in Herveld nog iets te halen valt. In de rust maakt Roy Vermeulen plaats voor clubtopscorer Mark van Eldik. In tegenstelling tot de 1e helft gaat de bal nu wel van voet naar voet in een behoorlijk tempo. De mannen uit Driel, waar enkele frisse krachten zijn ingebracht hebben hier duidelijk geen antwoord op. De druk op de defensie van Driel wordt groter wat resulteert in enkele kansen en schoten uit de 2e lijn. Na 10 minuten spelen is het Wim Gerritsen die een hoekschop mag nemen. Blijkbaar heeft Wim in de vorige wedstrijden goed gelet op onze specialist Thomas. Wim legt de bal perfect op het hoofd van Mark de Ruijter buiten het bereik van de keeper. Na een uitstekende loopactie van Sander Spanbroek, die door zijn lengte en kopkracht deze wedstrijd zeker 2 verdedigers met zich mee neemt kopt Mark de bal feilloos tegen de touwen. Hoppa! 2-0. Ondanks dat er nog een behoorlijke tijd te spelen is, is het verzet van Driel gebroken.

Mocht u nu denken dat ook SVHA een tandje terug schakelt dan heeft u het mis. Direct na de aftrap wordt de tegenstander weer onder druk gezet en is de jacht naar een derde treffer geopend. Er wordt zeer gedisciplineerd en prima gevoetbald. Iedereen speelt vanuit zijn positie en de lange bal naar voren wordt niet of nauwelijks nog gehanteerd. We laten nu duidelijk wel zien waarom het kampioenschap ons nauwelijks nog kan ontgaan.

Na wederom een goede aanval is het Mark van Eldik die ook in deze wedstrijd zijn klasse  toont. Tussen enkele verdedigers krijgt hij de bal aangespeeld. Door het veld stuit de bal nog vervelend op. Toch weet hij de bal klaar te leggen voor zijn rechter voet en langs de uitkomende keeper te spelen. De 3-0 is hiermee een feit!

Ook na de 3-0 wordt er onverminderd strijd geleverd. Er wordt gevochten voor elke bal en elke meter. Kansen op een 4e doelpunten blijven dan ook niet uit. Na een sterke individuele actie op links door Egon geeft hij de bal voor op de volledig vrijstaande Bram Ariese. Het is mij een raadsel hoe je deze man over het hoofd kunt zien. Ik heb nog even gekeken of ik ergens een rood-witte stok en een Golden retriever zag maar nee, laten we het houden op een communicatiefoutje in de verdediging over wie onze Jerommeke moest afstoppen. Helaas verdwijnt de kopbal via de lat over het doel. Inmiddels is ook T in het veld gekomen. T, beter bekend als Thibault, ontpopt zich de laatste weken als de Fred Benson van Klavertje 3.  Gewoon scoren als invaller.

De aanval gaat ook dit maal over de linkerflank, de bal wordt uiteindelijk bij T in de voeten gespeeld. Met een handige beweging stuurt T 2 verdedigers het bos in waarna hij zonder aarzelen de bal uit de draai in de beneden hoek legt. Wederom een prima uit gespeelde aanval en uitstekend afgerond.

Met nog een paar minuten te spelen is de honger naar meer ook bij de thuisploeg gestild. Een 4-0 eindstand geeft de krachtsverhoudingen van vanavond prima weer. Al met al weer een prima teamprestatie waarbij we toch nog even moeten opmerken dat de verdediging nu al 270 minuten geen tegen treffer heeft geïncasseerd.

En nu op naar komende zondag! D-Day, de dag der dagen, de dag waar we het uiteindelijk allemaal voor doen! De dag waarop SVHA Klavertje 3 geschiedenis gaat schrijven, de dag waarvan later onze kleinkinderen zullen zeggen, opa vertel nog eens over die dag, 3 mei 2015! De dag waarop SVHA 3 het kampioenschap gaat binnen halen!

Nou, nou je bent wel heel stellig hoor ik jullie denken, de wedstrijd moet eerst nog gewonnen worden. Maar beste lezers gezien de drive en gretigheid die op dit moment getoond wordt ben ik er van overtuigd dat er van gemakzucht of onderschatting geen sprake gaat zijn. We gaan er weer vol tegenaan zoals iedere wedstrijd en zullen uiteindelijk als kampioenen van het veld stappen.

Hierbij nodigen wij dan ook iedereen uit om hiervan getuigen te zijn. Zondag 3 mei 2015 aanvang 11.30 uur. Locatie Sportpark Ketwich Verschuur. Adres Peppelsteeg 2, 6708 NZ Wageningen.

Wedstrijdoverzicht:

SVHA Driel
4 Goals 0
15 Schoten 3
8 Schoten op doel 1
71% Balbezit 29%
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0

Voorbeschouwing:

Aanstaande zondag spelen we voor het kampioenschap. We spelen dan tegen de voorlaatste WAVV. WAVV heeft dit seizoen niet kunnen overtuigen. De mannen uit Wageningen sprokkelde pas 9 punten uit 18 wedstrijden bij elkaar. Het lijkt WAVV vooral scorend niet mee te zitten want ter vergelijking geeft de ploeg net zoveel weg als Driel en Ewijk. Echter met 25 treffers voor wordt het in een competitie als deze gewoon heel lastig. We begonnen dit seizoen tegen WAVV. We wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen met 7-2.

Zoals gezegd het kampioenschap nadert. Toch een klein beetje eer herstel want vorig jaar lieten we ons toch wat gemakkelijk aan de kant zetten. Eerherstel is belangrijk want we kennen allemaal nog de onderstaande foto.

awc

“2 vingers in de neus kampioen” – Aldus AWC (Kampioen 5e klasse , 2013 / 2014)

Stand:

Screenshot_2015-05-01-11-05-30

Competitie doelpunten:

Naam Doelpunten
Mark van Eldik 22 (+1)
Roy Vermeulen 14
Egon den Hartogh 8
Mark de Ruijter 7 (+1)
Sebastiaan Markus 6
Paul de Ruijter 5 (+1)
Bas van Brandenburg 5
Thibault Zegers 3 (+1)
Roy v/d Vooren (Gastspeler) 3
Bram Ariese 2
Wieger van de Spek 2
Sander Spanbroek 1
Leon Latta (Gastspeler) 1
Martijn Markus 1
Thomas de Bruijn 1

Fotografie: Martin Markus