Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

14 september 2015

SVHA 3 knokt zich in slotfase langs Unitas’28

TADATADATAAAAAAAAAA, daar zijn we weer! De competitie gaat beginnen en we trappen af tegen Unitas’28 uit Wamel. Het 2e elftal van de Wamelse formatie noemt zich een selectie elftal en speelde vorig jaar ook al in de 4e klasse. Toen zat het bij onze collega’s van SVHA 2 in de competitie. Ook zaten zij in de bekerpoulefase bij SVHA 2 waar zij enkele weken geleden met 2-4 wisten te winnen van de ploeg van Fred Schuurman.

Als wij de Wamelse rotonde over rijden zo een 40 minuten voor de aftrap zien we op het Unitas hoofdveld al een ploeg warm lopen. Vragend kijken we elkaar aan of dat onze tegenstander zou zijn. Naderend richting een kleedkamer wordt het duidelijk dat dit inderdaad onze tegenstander is. Buiten dat dit selectie elftal tweemaal in de week traint,  traint het blijkbaar ook nog even voor de wedstrijd. Warmlopen, pass en trapvorm gevolgd door een positiespel en afwerkvorm. Het afsluitende partijspel maken ze maar de wedstrijd van dan. Terwijl wij het een beetje weg lachen, kijken de Unitas’28 manschappen een beetje schaterlachend naar ons. 20 minuten voor de wedstrijd beginnen met een warming upje, 2 simpele rondjes en een keer of 10 heen en weer lopen. Gevolgd door een balletje rustig trappen en een luid klinkende stereo box vanuit de dug out lijken de Unitas mannen te denken wat ze met deze onzin aan moeten.

Goed, de krijgsmacht voor vandaag. Door de grote afwezigheid, benoem ik vandaag alleen de aanwezige. In de goal Roy Kuiper, het centrum werd gevormd door Paul de Ruijter die eindelijk weer vast aan sluit (Welkom terug Paultje). Paul vormt het centrum samen met Bram Ariese. De backs zijn Thomas de Bruijn en terug van vakantie Wieger van der Spek. Middenveld met aanvoerder Mark de Ruijter en kuitenbijter Vincent Jansen. De flanken worden bezet door Egon den Hartogh en Martijn Markus. De aanval met veel snelheid Edwn IJkhout en Bas van Brandenburg. Wissels vandaag: Thibault Zegers, Remco IJkhout en Wim Gerritsen.

Wanneer de wedstrijd begint is de eerste kans binnen 30 seconden voor SVHA. Een schot dat rakelings naast het Wamelse goal verdwijnt. Het lijkt het zelfde spelbeeld te worden zoals tegen eerdere selectie elftallen als OSC en RVW. Echter blijkt dit niet zo te zijn. Een Unitas’28 wat kundig gebruik maakt van de slordigheid van SVHA en kan een aantal keer voor dreiging zorgen. Zo lijkt de rechtsbuiten van Unitas’28 in zijn vrije tijd niet alleen te voetballen maar ook regelmatig te trainen met Usain Bolt. De rechtsbuiten moet 100 meter in 9,2 seconden lopen. De aanvaller is snel, heel snel, echter ook onzorgvuldig. In de eerste 30 minuten komt de aanvaller 2 keer oog in oog met doelman Roy Kuiper maar schiet tweemaal teleurstellend naast. SVHA kan in deze begin periode nauwelijks iets tegenover zetten. Een schot van Bram Ariese op 35 meter zwaait net over, verder lijkt Unitas’28 de controle te hebben in deze harde wedstrijd.

De wedstrijd is hard. Heel hard. Van twee kanten worden behoorlijke tackles gemaakt en word er vaak het spel op scherp gezet. Zo haalt de eerder benoemde Unitas aanvaller vol door op laatste man Paul de Ruijter en schiet Martijn Markus provocerend de bal de dug-out in van Unitas’28. Buiten deze vergrijpen worden veel tackles gemaakt waar de noppen naar voren staan. Een scheidsrechter die wellicht niet de regels volgens het boekje volgt maar wel zeer consequent is. Deze wedstrijd kan hard worden door deze arbiter wat het een waar voetbal gevecht maakt. Na het eerste half uur krijgt SVHA wat meer grip op de wedstrijd. De grootste kans voor de Hervelders is dan ook de kop kans van Mark de Ruijter. De corner valt perfect op het hoofd van de aanvoerder die hard binnen kopt, echter weet de Unitas’28 doelman voortreffelijk te redden. Buiten een vrije trap die rakelings naast de SVHA kruising verdwijnt gebeurd er niks meer de eerste helft en mogen vooral wij blij zijn met de 0-0.

De 2e helft geeft een heel ander spelbeeld, en ondanks dat binnen 2 minuten wederom de snelle spits oog in oog staat met Roy Kuiper (schiet op de lat) heeft Unitas’28 weinig tot niets meer in te brengen in de 2e helft. De Wamelse ploeg kan niet veel meer opbrengen tegen het militaire geweld vanaf de linkerkant. Remco IJkhout komt in de ploeg voor Edwin IJkhout waar Egon naar de voorste linie schuift en Remco op links half gaat spelen. De lange spelbepaler komt na 2 jaar eindelijk weer terug van een blessure. Een mooi moment voor Remco! Zo gezegd de Wamelse ploeg kan geen grip meer krijgen op de Groen/Witte. SVHA word steeds sterker wat ook  resulteert in de nodige kansen. Vooral uit standaard situaties wordt het meest gevaar gebracht. Echter lijk steeds de uitstekend keepende Unitas’28 doelman op de weg te liggen. Echt grote kansen worden gemist en Unitas’28 kan op een vrije trap na (klemvast door Roy) niet meer gevaarlijk worden.

De wedstrijd lijkt af te gaan op een 0-0 stand, gezien de kansverhouding in deze wedstrijd zou het misschien wel terecht zijn, maar gezien het spelbeeld het laatste uur zou SVHA toch meer aanspraak maken op de overwinning dan de Rood / Witte van Wamel. Een steekpass door het hart van de Unitas’28 defensie lijkt net wat te hard te zijn, toch geloofd Bas van Brandenburg in deze bal en alhoewel de keeper ruim op tijd lijkt te zijn maakt hij een fout, de keeper laat de bal uit zijn handen glippen en geeft hem mee aan Bas, Bas maakt dankbaar gebruik van het cadeau  en scoor vlak voor tijd de 0-1. Grote vreugde in het Herveldse kamp, grote woede bij de licht ontvlambare Unitas’28 trainer.

Niet veel later fluit de arbiter voor het einde. De woedende trainer scheld alles en iedereen de huid vol en loopt vol frustratie meteen van het veld. En laten we voorop stellen dat we het wel snappen. Enkele weken geleden win je ruim van SVHA 2. Je begint de competitie thuis. Tegen SVHA 3. Je bent ruim 3 kwartier voor aanvang bezig met een warming up. Je bent steeds bezig met het scherp houden van je spelers. De tegenstander arriveert nonchalant op het veld en nog steeds probeer je je spelers scherp te houden. Dan hebben die lui notabene nog een lawaai makende herrie box bij zich. Nog steeds ben je bezig met je ploeg scherp  te houden. Gedurende je wedstrijd bespreking hamer je op de voorbereiding en team  taken. Je houd je spelers scherp en als de wedstrijd begint zie je naar tevredenheid je ploeg spelen met het creëren van kansen. Na een klein half uur verlies je licht de grip op de wedstrijd en in de 2e helft word je door dat nonchalante ploegje weg gespeeld en moet je hopen op een uitbraak. Als dan één speler nog zijn niveau haalt in de 2e helft besluit je vandaag maar genoegen te nemen met een punt. Als dan ook hij nog in de fout gaat en je dit 3e elftal met de winst ziet vertrekken kan ik begrijpen dat je woedend bent. Toch bent u trainer van de ontvangende partij en heeft u gewoon een vertegenwoordigende functie en buiten dat je ons even had kunnen feliciteren had je minstens de scheidsrechter kunnen bedanken die deze wedstrijd gelukkig in 11 tegen 11 liet eindigen.

Na de wedstrijd was iedereen zichtbaar blij met deze eerste 3 punten. Het is lekker om als nieuwkomer in de 4e klasse te beginnen met 3 punten. Volgende week spelen we om 11:00 thuis tegen Trekvogels. Trekvogels speelde dit weekend met 2-2 gelijk tegen Keizerstad. Buiten dat wij in de 4e klasse alles naar boven moeten halen gaat dit sowieso een zware wedstrijd worden. Er is namelijk een mooi feestje de avond daarvoor.

Voor dat we de man of the match beoordeling laten zien nog even het volgende. Na de wedstrijd word er in de kantine ruim geannalyseerd. Door onze miltairen word nog eens uitgelegd wat het verschil is tussen Vissie, Missie en Strategieën. Ook werd er vandaag een interessant onderwerp geopperd door onze lange IJkhout. Iets met een IQ en EQ. Nou is dat voor de meeste wel bekend alleen opperde Remco dat dit jaar het verschil gemaakt moet worden op basis van SQ en FQ. SQ staat voor weten wie je zelf bent wat je kan en waar je moet verbeteren. FQ staat voor voeding en beweging, maar ook ontspanning. Een goede mix van met name het FQ en SQ zijn de basis om top te presteren dit jaar, meer weten? Blijf de volgende keer de hele middag want Roy Kuiper won namelijk de blinde poule van Gerda en gaf nog wat rondjes.

Ah nog één ding. Tegen einde van de wedstrijd raakte Bram Ariese geblesseerd. De boomlange voorstopper viel op zijn schouder en erkende meteen foute boel. Na de wedstrijd is Bram meteen naar het ziekenhuis gegaan. Bram kreeg daar niet goed nieuws en is de komende weken helaas uitgeschakeld. Geluk bij een ongeluk is dat het niet dezelfde schouder is die voorheen kapot was. Ook is de blessure niet van dezelfde aart als destijds. Hoe dan ook blijft het een rot situatie en wensen wij Bram beterschap en een voorspoedig herstel!

Lees ook hun kant van het verhaal: http://www.unitas28.nl/113/4895/uitslagen/wedstrijd-details/

Man of the match voor deze wedstrijd: Egon den Hartogh

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Egon den Hartogh 2 3  2 3 10
Bas van Brandenburg 3 2 3 8
Paul de Ruijter 1 2  2 5
Mark de Ruijter 3 3
Remco IJkhout  1  1 2
Roy Kuiper 1 1
Bram Ariese  1 1

We hebben ook weer foto’s. Bedankt Martin voor deze mooie foto’s!