4 april 2016

SVHA 3 in slotfase onderuit tegen UHC

SVHA 3 zit in een lastige periode. Wedstrijden worden verloren en de ploeg scoort voornamelijk moeilijk en incasseert de laatste periode teveel. Ook is de opkomst van het team lang niet altijd wat het behoort te zijn. De wedstrijd tegen UHC leek alles anders. 14 man van ons eigen elftal. Dat is wel eens lekker om gewoon een eigen team op de been te kunnen brengen.

Opstelling:  Roy Kuiper, Wieger van de Spek, Ernst Henzen, Paul de Ruijter, Thomas de Bruijn, Martijn Markus (c), Wim Gerritsen, Vincent Jansen, Bram Ariese, Roy Vermeulen en Mark van Eldik. Wissels: Edwin IJkhout, Sander Spanbroek, Zeger de Zeeuw en Tom Mulder.

Wanneer de wedstrijd begint op het grasveld van UHC is het een beetje onwennig. Voornamelijk SVHA heeft moeite met de vrije man te vinden en  tot goed aanvalsspel te komen. Toch komt SVHA met de eerste kans. Een voorzet valt op het hoofd van Roy Vermeulen maar die ziet zijn inzet naast verdwijnen. Niet veel later is het eerste echte wapenfeit van UHC. De aanvaller mag vrij vanuit de 16 schieten maar doet dit eigenlijk recht op doelman Roy Kuiper af. Die kan eenvoudig pakken.

SVHA heeft moeite met het 2 spitsen systeem van UHC. Het middenveld word vaker te makkelijk uitgespeeld en lijkt eigenlijk altijd een man te kort te hebben. Dit resulteert dan ook in een beter UHC. De kans na 25 minuten is dan ook voor UHC. De aanvaller mag na een voorzet vrij inkoppen, de inzet word nog gestopt door Roy Kuiper maar in de rebound is het alsnog raak door een ander UHC speler. 1-0.

Het frustreert dat SVHA niet tot het eigen spel kan komen. Met de huidige vorm van de laatste weken in het achterhoofd voetbalt het niet lekker. Het kan slecht omgaan met deze situatie en dat levert hier en daar wat frustratie op. Zo ook bij Roy Vermeulen die eigenlijk heel dom een snelle uit trap van de keeper blokkeert. De scheidsrechter is niet blij met deze actie van Roy en stuurt hem direct met geel(en dus 10 minuten) naar de kant. Met net een 1-0 achterstand is dit niet handig..

Gek genoeg is in deze 10 minuten juist het moment dat SVHA weer de aansluiting vind. Na een goede voorzet van Wim Gerritsen kan Bram Ariese vrij inkoppen. De boomlange middenvelder doet dit eigenlijk nog vrij matig want hij kopt recht op de keeper af, maar door de enorme snelheid van de kop bal kan de keeper de bal slechts in het dak van zijn eigen goal verwerken. Gelukkig 1-1.

Roy Vermeulen mag dan weer terug komen, en SVHA lijkt zonder kleerscheuren van de man minder situatie af te komen. Terwijl UHC de meest dreigende ploeg blijft met een schot net naast, over en een één op één die niet benut kan worden is het ook SVHA wat een levensgrote kans krijgt. De bal valt voor Mark van Eldik zijn voeten binnen de 5 meter. De spits schrikt een beetje en vermoed zelf buitenspel. Echter blijft de vlag en het fluitsignaal uit en schiet de aanvaller wat gehaast. Helaas recht op de keeper af.

Als dan Roy Kuiper niet verrast word door een stifje (yes, dus niet meer doen op trainingen ;-D) en deze verwerkt tot een hoekschop, komt juist uit deze hoekschop een UHC treffer. De organisatie is niet goed bij SVHA en de corner zwaait richting de 2e paal. Daar kan Paul de Ruijter het zijn man niet lastig genoeg maken, kan Roy Kuiper niet bij de bal en de ingekopte inzet kan niet gekeerd worden van de lijn door Ernst Henzen.. 2-1.

In de rust is er niet veel aan de hand. Juist de laatste 10 minuten voor rust begon SVHA eindelijk haar draai te vinden. Wel gaat SVHA naar een nieuw spelsysteem. 3-4-3. Het moet het middenveld meer gaan helpen. Ook moeten we zo het probleem meer bij onze aanval neer leggen in plaats van bij ons middenveld. Bram Ariese naar de as van het middenveld lijkt een goede omzetting.

De eerste 5 tot 10 minuten na rust is het nog wat onwennig voor SVHA, maar dan komt de stoomboot op gang. SVHA creëert veel mogelijkheden maar mega grote kansen blijven net uit. De grootste kans is wederom voor Mark van Eldik. Ditmaal een moeilijkere kans. De aanvaller vertoont een stuiptrekking van zijn vorm van vorig jaar. Met een goede individuele actie op 16 meter dreigt.. en dreigt.. de spits.. op het juiste moment vuurt van Eldik zijn bal richting de goal en laat de keeper kansloos, helaas ziet de doelman en UHC de paal nog net redding brengen.

SVHA  domineert de 2e helft en UHC word niet meer gevaarlijk. Uiteindelijk resulteert dat dan ook in de 2-2. Een goede individuele actie van Vincent Jansen op het middenveld zet 2 man weg. De middenvelder stuurt dan Wim goed weg de hoek in, die wederom met een goede voorzet komt. Daar staat Mark van Eldik die niet zelfzuchtig is en zijn kop bal in plaats van op de goal mikt, terug op Roy Vermeulen legt, die op zijn beurt heel koelbloedig blijft, de bal nog aan neemt en deze in het dak van het goal schiet. 2-2!

Ondanks dat de KNVB arbiter voornamelijk op SVHA hand was in de twijfel gevallen stuurt hij toch een 2e SVHA speler met 10 minuten van het veld. De UHC aanvaller kruist richting 16 meter voorlangs bij Wim Gerritsen. Wim raakt de speler van achter en even denkt iedereen aan een ‘Wimpie’, maar dat was het niet. De middenvelder treft ongelukkig het been en de UHC spits gaat met veel toneel naar de grond. Weer met 10 man  en een vrije trap op een gevaarlijke plek.

Deze 10 minuten komt SVHA goed door. UHC word nauwelijks gevaarlijk en SVHA blijft mogelijkheden krijgen. Echter komt het nooit tot een fantastische afronding. Het meeste gevaar ontstaat uit corners, vrije trappen op voorzetten. Helaas gaan deze kop ballen alle over of naast en word de keeper niet echt getest. Met nog een paar minuten op de klok mag Wim Gerritsen weer terug het veld in. Waar SVHA nog gretig zoekt naar de 3 punten. De ploeg verdiend het ook op basis van de 2e helft, UHC laat niks meer zien en lijkt fysiek ook op te raken.

Als dan een bal tussen Paul de Ruijter en een UHC middenvelder in valt lijkt de bal makkelijk voor Paul te zijn, de omschakeling is al in voorwaarts voor heel SVHA, alleen verspeelt Paul per ongelijk de bal en kan de UHC middenvelder profiteren. Die twijfelt geen enkel moment en legt de bal net over Thomas de Bruijn met zijn directe tegenstander. De twee gaan richting Roy Kuiper en terwijl Thomas de aanvaller het niet echt moeilijk meer kan maken schuift de UHC aanvaller zijn bal langs Roy Kuiper op.. 3-2..

Met nog één minuut op de klok krijgt Roy Vermeulen nog een kans om toch nog de 3-3 te maken. Echter kopt de spits zijn bal net naast. De uit trap van de doelman is dan ook het eindsignaal van de scheidsrechter. Wederom dus geen punten voor SVHA en de ploeg lijkt nu definitief in een vrije val te zitten.

Man of the match: Bram Ariese