Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

8 april 2015

SVHA 3 herpakt zich tegen Victoria’25

Dat SVHA 3 in een moeilijke periode zit moge duidelijk zijn. Een ploeg heeft altijd in het jaar wel een moeilijke periode. Het loopt dan vaak tegen puntverlies aan. Zo ook in de huidige periode van SVHA 3. Waar het eerder kansloos onderuit ging thuis  tegen DSZ(Lees: 0-3) en het knullig verloor uit bij Ewijk(Lees: 2-1) was het nu laagvlieger Victoria’25 die op het programma stond. Victoria een gekke ploeg, het bleef lang onderaan hangen maar begint de laatste weken toch aansluiting te vinden met de middenmoot. Victoria wist 2 weken ook te winnen van ONA’53. De op dat moment huidige koploper. Dit deden ze met maarliefst 4-0.

Weg met alle excuses en na de auto-cue yell van Egon den Hartogh stonden de volgende 11 voor de aftrap. Doelman Roy Kuiper, Backs Thomas de Bruijn en Wieger van de Spek. Routinier Ernst Henzen als laatste man en toch best opmerkelijke voorstopper keuze Bram Ariese. Middenveld bezet door aanvoerder Mark de Ruijter samen met normaliter laatste man Wim Gerritsen. De flanken bezet door Martijn Markus en Bas van Brandenburg. Bas zakt een linie die normaal vanuit de spits speelt. In de spits staat Egon den Hartogh die deze rol goed vervulde tegen Ewijk. Topscorer Mark van Eldik keert terug van  een blessure en neemt plaats naast Egon in de spits. Redelijk wat wijzigingen dus van de technische staf.

Als de wedstrijd begint dan is aan alles te merken dat het beter gaat dan voorgaande wedstrijden. Het best goed te bespelen hoofdveld van Victoria’25 zorgt  voor een goede bal circulatie. Het resulteert in verschillende grote kansen voor SVHA. Bas van Brandenburg, Egon den Hartogh en Mark van Eldik stuiten op de fantastisch keepende doelman van Victoria. De doelman lijkt een bijzondere middag tegemoet te gaan want het zijn echt top reddingen.

De ploeg van Angelo Mulder is gedreven om een goed resultaat neer te zetten. De ene na de andere kans word gecreëerd door goed voetballend spel. Wederom Bas van Brandenburg die zich vrij speelt en de verdiende 0-1 van een meter of 25 binnen schiet. 0-1.

Niet veel later gaat de eerder uitzonderlijk goede doelman onder de bal door. Een goede corner van Thomas de Bruijn beland bij Mark de Ruijter die zonder te twijfelen binnen werkt. 0-2.

Na een kleine 25 minuten word topscorer Mark van Eldik uit voorzorg gewisseld voor Roy Vermeulen. Als Egon den Hartogh zijn één op één kansje dan vergeet te benutten is het niet veel later Roy Vermeulen die wederom uit een goede corner weet binnen te werken. 0-3.

Er lijkt niks aan de hand, maar dan ontsnapt Wim Gerritsen aan een rode kaart. De middenvelder laat zich provoceren en reageert op de acties van Victoria’25. De scheidsrechter die al de hele wedstrijd met Wim aan het communiceren was besluit de middenvelder te sparen en stuurt Wim met slechts geel 10 minuten naar de kant. Victoria kan het overtal niet benutten en we gaan rusten.

In de rust word er gewisseld. De wat zieke Egon den Hartogh word vervangen door Edwin IJkhout. Edwin gaat hierdoor naar linkshalf en Bas van Brandenburg schuift door naar de aanval. Als Wim Gerritsen ze straf er op zit word hij vervangen door Vincent Janssen. Vincent gaat op rechts spelen en Martijn Markus komt in de as naast Mark de Ruijter te spelen.

Het kwartier na rust komt SVHA weer in het verval dat zich ook eerder liet zien tegen Ewijk en DSZ. Het grootste verschil nu was dat SVHA al het verschil had gemaakt en niet tegen een achterstand aan keek. De ploeg moet niet en zakt in. Dat is duidelijk een winst op de voorgaande keren want de ploeg is na rust niet in goede doen. Ondanks dat Victoria niet heel gevaarlijk mag worden(een enkele voorzet en een schot binnen 16 recht op Roy Kuiper af) blijft het toch een beetje billen knijpen. Het is zichtbaar dat de krijgers het vertrouwen niet hebben dat zij voor de winterstop wel hadden.

Helemaal ongevaarlijk is SVHA niet, het blijft wel de betere kansen houden in de 2e helft maar de zo fanatieke grensrechter van Victoria’25 sloeg zijn vlag vaker de lucht in dan dat de spoorbomen in Elst op een gemiddelde dag de lucht in gaan. Thibault Zegers en Sander Spanbroek komen in de ploeg voor Wieger van der Spek en Bas van Brandenburg. Als Roy Vermeulen dan ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers en de grensrechter die ongetwijfeld kramp had gekregen en de vlag de lucht niet in kreeg twijfelt de spits geen moment en maakt ze tweede van de dag. 0-4.

De genadeklap lijkt nu wel uitgedeeld. SVHA blijft slordig maar zonder grote consequenties. 2 minuten voor tijd draait de aanvallende middenvelder van Victoria’25 op de 16 weg naar zijn  rechter been. Waar de middenvelder de hele wedstrijd alles met links deed besloot hij nu met rechts uit te halen. De bal stuitert net voor het schieten wat op waardoor de bal een geweldig mooi curve mee krijgt. De bal gaat via de onderkant van de lat in de kruising. Werkelijk een prachtige goal. 1-4.

De wedstrijd is dan ten einde… of… en Mark de Ruijter terwijl die dit verslag zit te lezen begint nu ongetwijfeld te glimlachen. De aanvoerder laat met zijn pure klasse zien dat een keeper ook van 40 meter te verschalken is. De aanvoerder loerde al 2 keer eerder bij een vrije trap op de mogelijkheid maar besloot toen met al zijn ervaring de bal op een verstandige manier te nemen. Want laten we eerlijk zijn. 9 van de 10 keer gaat dit fout. Ditmaal niet. Een vrije trap op zo een 40 meter van de goal word onverwachts genomen. De doelman staat te ver voor zijn goal en moet de poging van Mark de Ruijter tot zich nemen. Een prachtige goal. Niet zijn mooiste, nee zijn mooiste heeft die al gehad in zijn leven. Weten jullie hem nog?

Volgende week gaan we naar DSZ toe. De wedstrijd die we paar weken geleden nog kansloos verloren zit nog in het achterhoofd. DSZ heeft sinds de winst in Herveld niet meer kunnen winnen. Het verloor uit bij Driel met 3-2 en zag afgelopen weekend tegen hekkensluiter RVW niet verder komen dan een punt. Onverklaarbaar mijn inziens maar we gaan weer zien welke mannen zij aankomende wedstrijd opstellen. Voor ons van belang om  te winnen want ondanks de 2 nederlagen zijn de goden goed voor ons geweest. We hebben nog steeds alles in eigen hand.

Stand

Screenshot_2015-04-07-13-58-01

Competitie doelpunten

Naam Doelpunten
Mark van Eldik 21
Egon den Hartogh 6
Roy Vermeulen 6 (+2)
Mark de Ruijter 5 (+2)
Sebastiaan Markus 4
Bas van Brandenburg 4 (+1)
Wieger van de Spek 2
Paul de Ruijter 2
Sander Spanbroek 1
Leon Latta (Gastspeler) 1
Bram Ariese 1
Martijn Markus 1

Fotografie: Martin Markus