Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

9 mei 2016

SVHA 3 heeft voetbal als bijzaak tegen Unitas’28

Een wedstrijd verliezen, een wedstrijd uit handen geven of zelfs het kampioenschap weg geven. Het is dat wat ons hoofd doet buigen, een teleurstelling en wellicht zelfs een traan. Daarbij ben je in het voetbal nooit alleen. Je makkers zowel in als buiten het veld helpen je daar wel weer boven op. De strijd verliezen is zo erg nog niet als je volgende week of volgend jaar een nieuwe kans krijgt, maar wat nou als de strijd die je vecht op leven en dood is? Wat nou als een strijd veel verder gaat dan een traan? Het levert voetbal slechts als bijzaak en kun je alleen maar diep en diep respect hebben voor degene die de strijd aan gaan. Zeker als je slechts 5 jaar oud bent en de strijd al moet aangaan. Dan kunnen wij als voetballers er alleen maar alles aan doen om deze jongen een prachtige dag te bezorgen. Zo ging Loek Gonzales voor één dag als lid van Klavertje 3 door het leven. En Loek je bent een topper, je heb het fantastisch gedaan! Dankzij jou stonden we voor we begonnen al 1-0 voor!

IMG_9841

De laatste wedstrijd van het seizoen stond op het programma. Ditmaal tegen Unitas’28 uit Wamel. Het seizoen opende we ook tegen Unitas’28 toen stond er een zeer sterke ploeg die het ons goed lastig maakte. Met goede individuele spelers, een uitstekende doelman en een routine op het middenveld bleek dit een gevaarlijke ploeg. Schijn bedriegt want Unitas’28 staat stijf onderaan en hoe moeilijk ze het ons ook maakte de eerste wedstrijd, niks daarvan bleek daarna in resultaten om te zetten. De verwachting is dat wij de eerste wedstrijden nog tegen een deel eerste elftal spelers speelde die nog terug kwamen van vakantie en daardoor moesten beginnen in het 2e. Want dit Unitas’28 was zo onthutsend zwak dat het zelfs in de 5e klasse geen potten zou breken.

Voor ons, in de goal. Roy Kuiper. De laatste man Ernst Henzen met daarvoor Paul de Ruijter. Op de backs zoals eigenlijk altijd: Thomas de Bruijn en Wieger van de Spek. Het middenveld in de as met Vincent Jansen als stofzuiger en spelbepaler tevens aanvoerder Mark de Ruijter. De flanken bezet door Martijn Markus en Bram Ariese. In de spits Roy Vermeulen en Mark van Eldik. Een drukke bank vandaag. Sebastiaan Markus, Wim Gerritsen en Zeger de Zeeuw.

Onder een toeziend oog van een extreem druk bezocht Sportpark Jan van Baal en de prachtige zon opent SVHA furieus. De ploeg komt al binnen een minuut voor de goal maar helaas kan Mark van Eldik net niet zijn voet tegen de bal krijgen. SVHA stapelt de grote kansen op. Zo ontstaan er meermaals grote kansen voor Mark van Eldik, Bram Ariese, Martijn Markus, Sebastiaan Markus en Roy Vermeulen. Iedere kans individueel benoemen zou te veel werk zijn, maar SVHA treft meermaals de lat, de paal, de keeper, het vangnet. Alles behalve de goal.

Het is moeilijk een verslag te schrijven, want het is en blijft één richting verkeer. Zo erg dat Unitas’28 geen enkele keer doelman Roy Kuiper test. De goallie heeft de gehele wedstrijd niks te doen en komt dan ook eenvoudig de eerste helft door, maar zolang er niet gescoord word blijft het natuurlijk spannend. Het blijft immers voetbal. De bevrijdende openingstreffer komt er uiteindelijk wel door een knappe individuele actie van Mark van Eldik. De spits neemt de bal aan in de 16 en draait handig weg bij zijn tegenstander en schiet hard binnen. 1-0.

In de fase na de goal, zijn er talloze kansen voor SVHA om nog verder uit te lopen. Met de grootste voor Sebastiaan Markus die de doelman knap en goed omspeelt maar vervolgens wederom de paal raakt. We gaan rusten met slechts een 1-0 voorsprong waar (en zonder te overdrijven) 6 á 7-0 niet misstaan had.

Na de rust is alle toch wat frustratie die vlak voor en in de rust er was niet meer nodig. Invaller Zeger de Zeeuw zet de stand op 2-0 op werkelijk prachtige wijze. De aanvaller staat iets aan de rechterkant van de 16 en stift de bal prachtig in de verre hoek. Wat een beauty! 2-0.

Aanjager en spelbepaler Wim Gerritsen drukt in de 2e helft nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Niet alleen ging het een tandje sneller als de handige speler aan de bal kwam, ook deed de middenvelder veel goeds met de bal. De afgemeten voorzet op Roy Vermeulen is werkelijk waar van grote klasse. Roy moet hem nog wel inkoppen die dit ook beheerst doet, maar wat een voorzet. Roy Vermeulen zet trouwens zijn seizoenstotaal op 9 en is hiermee ook topscorer van SVHA 3 in het seizoen 2015/2016.

Wim Gerritsen blijft zich bevinden overal op het veld. De middenvelder beloond zichzelf voor zijn goede spel met een goal. Een goed geplaatst schot met de nodige snelheid is ongrijpbaar voor de keeper en de 4-0 is een feit. We gaan meteen door want Wim Gerritsen pakt ook de 5-0 voor zijn rekening. Met wellicht van hulp van de Unitas’28 verdediging. Met een zwabber en wat hulp valt de 5-0 binnen.

Ondanks dat SVHA ook in de 2e helft de nodige kansen mist blijft het nu wel sporadisch scoren. Het slotakkoord lijkt voor Roy Vermeulen. De bal valt voor de voeten van de boomlange aanvaller. De keeper was al uitgespeeld en dus rest zich alleen nog het binnen tikken, dit doet Roy alleen figureert de Unitas’28 verdedigen nu al doelman, wat die overigens prima doet want hij lijkt hem klemvast te pakken en op de grond te leggen. Daarna laat hij de bal los. De scheidsrechter fluit voor een penalty, in alle enthousiasme van Roy Vermeulen en wellicht wat frustratie door het onrecht gaat Roy alsnog voor de bal, en ook al raakt Roy Vermeulen de bal komt het toch lomp en ombesuisd over. Beide spelers zien de rode kaart. Roy voor het onbesuisd inkomen en de Unitas’28 speler voor het ontnemen van een scoringskans.

En dan… de penalty.. aanvoerder Mark de Ruijter roept Ernst Henzen naar voren. De speler van SVHA 3 maar eigenlijk de speler van SVHA die al sinds 1979 actief is voor de club gaat stoppen met voetballen. De ervaren laatste man heeft aangegeven het mooi geweest te vinden en stopt met voetballen. De aller laatste wedstrijd dus van een speler die bijna 37 jaar actief is geweest voor SVHA als speler. De laatste man lijkt het cadeautje eervol te willen afslaan maar komt hier niet onder uit. Ernst pakt vervolgens zijn verantwoordelijkheid en legt de bal op 11 meter. Ondanks dat de keeper in de goede hoek zit, schiet de routinier de bal hard genoeg en ver genoeg naar de hoek. 6-0. Hierna de publiekswissel natuurlijk.

IMG_9901
De wedstrijd word vervolgens uitgespeeld en komt al snel ten einde. De einstand is 6-0, maar hier komt de Wamelse ploeg nog goed mee weg. Deze ploeg was zo zwak en hadden echt een veel groter pak rammel verdiend. Goed voor ons is het mooi geweest. Na een prima eerste seizoenshelft hebben we een flinke dip gehad in de 2e seizoenshelft. Deze dip kosten ons de top 5 klassering die we wel hadden kunnen halen. Zo hebben we dit seizoen vaker te weinig gehad dan teveel(UHC 2x en AWC). Al met al scoren we bijna gelijk aantal punten als ons 2e elftal wat gewoon netjes 2x in de week traint en bij goede bezetting van 1 deze aanvulling ook nog eens tot zich mogen nemen. We hebben het in een zware competitie naar behoren gedaan.

De man van de wedstrijd vandaag was zonder twijfel Loek Gonzales. De 5 jarige topper leidde niet alleen de openingsgoal in, maar gaf ook de yell een extra lading. Ook was Loek van grote waarde in de kleedkamer waar hij niet alleen met zijn fysieke aanwezigheid steun mee bracht maar ook zeker voor alle mannen een mentale boost gaf. Nogmaals Loek, heel erg bedankt jongen!

Voor het klassement hadden we vandaag de man van de wedstrijd, met een assist en twee doelpunten. Wim Gerritsen.

Dan is het zover, *snif *snif.. het moment waar ik echt geen zin in heb. Na 3 jaar SVHA 3 neem ik afscheid van dit prachtige elftal. Mijn laatste wedstrijdverslag voor al jullie trouwe lezers die 3 jaar lang trouw de stukken hebben gelezen en bekeken. Na 3 jaar SVHA 3 heb ik besloten om een nieuwe toekomst te zoeken bij de KNVB.

Mannen, ik richt me tot jullie. Ik ben enorm trots en vereerd dat ik onderdeel heb mogen zijn van jullie groep, jullie spelersgroep, vriendengroep en onvoorwaardelijke liefde die er is. Ik ben trots dat ik kampioen heb mogen worden met jullie, ik ben trots op de momenten dat we samen waren. Ik ben trots op mezelf en heb me altijd als een waar onderdeel gevoeld van de groep. Een groep die sterk is, een groep die uniek is maar bovenal een groep die leeft. Dat jullie zonder mij maar een mooie voortzetting kunnen vinden en als aandachtig toeschouwer maar voor altijd de titel ‘oud Klavertje 3 speler’ sluit ik af. Bedankt voor alles, bedankt 3 fantastische jaren!

Ondergetekend,

Roy Kuiper

 

 

Klassementjes:

Eindstand SVHA 3: (Kampioen onbekend, beslissingswedstrijd tussen Brakkenstein en AWC)

stand-svha3

Topscorers SVHA 3: Roy Vermeulen

topscorers

Vomrprestaties SVHA:

vorm-svha3

Speler van het najaar 2015: Egon den Hartogh

najaar

Speler van het voorjaar 2016: Bram Ariese

voorjaar

Speler van het jaar 2015/2016: Egon den Hartogh

totaal

Wij danken alle gast spelers!

Foto’s