Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

7 december 2015

SVHA 3 glibberend en glijdend langs Trekvogels in Nijmegen

Waar iedereen al stiekem hoopte op winterstop bleken de weergoden nog genadig te zijn voor de velden. En moest er toch gevoetbald worden afgelopen weekend. Zo ging SVHA 3 voor de laatste wedstrijd naar de Trekvogels in Nijmegen. De Trekvogels liggen op de Kwakkenberg (hah, lol..) een prachtige locatie met een mooie kantine en prima sportcomplex. Het te bespelen veld daarentegen past prima in de top 10 slechtste amateur velden ooit.

Nog voor de start van de wedstrijd zijn er zoals wel vaker dit jaar personeel problemen bij SVHA 3. Zo ging aanvoerders Martijn Markus en Mark de Ruijter wel mee maar waren beide eigenlijk niet echt inzetbaar. Waar Martijn nog met een blessure aan de kuit zit, heeft Mark zo een beetje overal last van(enkel, lies, hamstring en kuit). Verder was Bas van Brandenburg helemaal niet inzetbaar door een blessure en ondanks dat Mark van Eldik vorig week minuten maakte is de aanvalsleider ook nog niet inzetbaar. Zeger de Zeeuw ontbrak bij de wedstrijd selectie terwijl Edwin IJkhout de griep des doods heeft ontvangen en bleef braaf onder de dekens.

De opstelling als volgt. Roy Kuiper in de goal, Thomas de Bruijn en Ernst Henzen op de backs, Remco IJkhout en Bram Ariese in het centrum. Het middenveld met Vincent Jansen en Paul de Ruijter in de as terwijl Egon den Hartogh en Sander Spanbroek de flanken bezetten. Roy Vermeulen op zijn vertrouwde ondergrond samen met Sebastiaan Markus in de spits.

Wanneer de wedstrijd begint is het vooral uitglijden. Glibberen en echt voetballen lijkt vooralsnog onmogelijk. Wel blijkt al snel dat deze ploeg van Trekvogels niet over bijzonder veel kwaliteiten beschikt. Het is SVHA dan ook duidelijk dat er vandaag gewonnen moet worden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Er word wel goed begonnen zo draait SVHA rondjes 38,4 op het Thialf in Nijmegen. Zeer verdienstelijk want Trekvogels komt niet verder dan een zwakke 40,8 tijd. Zo ontstaan er kansen. Voornamelijk voor Sebastiaan Markus. De spits loopt zichzelf keurig vrij alleen weet tot twee keer toe niet te overtuigen in een één op één situatie.

Als Roy Vermeulen dan uit valt met een op het oog lijkende zware enkel blessure dan moet Wim Gerritsen al snel het veld in. Egon schuift hierdoor naar de spits en Wim neemt het middenveld in. Ook met Wim blijven de rondjes goed doorkomen. Bij iedere doorkomst registreren de systemen in Nijmegen rondjes onder de 39. Zo krijgen Egon den Hartogh en Sebastiaan Markus nog goede schietkansen en lijkt Egon zelfs te kunnen profiteren van een steekpass. De verdediger besluit om na een half uur spelen aan de noodrem te trekken door Egon met een uiterste krachtinspanning te stoppen. Dit kan alleen maar door Egon te vloeren, dit lukt de verdediger en zou maar met één kleur kaart mogen worden bestraft. Echter besluit de arbiter de kleur geel te tonen en genadig te zijn voor de Trekvogel.

De vrije trap word aangelegd door Thomas de Bruijn en Paul de Ruijter. Thomas neemt de bal links van de goal en lanceert zijn inzet vol op de lat. Helaas nog steeds geen doelpunt voor de mannen uit Herveld. Net als vorige week na de straf voor DIOSA is ook deze week na de straf voor Trekvogels het niveau niet groots. Zo worden de rondjes 41,2 waar de Trekvogels nog steeds rond cruisen in hun 40,8. Het geeft wel aan dat de Trekvogels met een man minder iets gevaarlijker worden. Zonder grote kansen want het blijft voornamelijk bij vangballen voor Roy Kuiper. Echter zijn er wel mogelijkheden voor de Nijmegenaren in deze fase. SVHA is vooral bezig met de dwalende arbiter en laat zich uit de wedstrijd schaatsen voetballen door het matige Trekvogels. Zo gaat Remco IJkhout nog een keer in de fout zonder echte gevolgen en word na een gestopte één op één alsnog gefloten voor buitenspel. Ook treffen de Trekvogels na een vuurpijl de lucht in nog de bovenkant van de lat.

In de rust zijn er vooral frustraties in het kamp SVHA. De mannen hebben het voornamelijk moeilijk met de schaatsbaan veld, zichzelf en de scheidsrechter. De tegenstander Trekvogels lopen daar ook nog ergens tussen maar spelen een bijrol. SVHA worstelt echt voornamelijk met zichzelf en dat vertellen de mannen elkaar nog eens goed in de rust. In de rust word niet gewisseld alleen een omzetting gedaan. Remco IJkhout naar het middenveld en Paul de Ruijter naar de laatste man positie. Wim Gerritsen op de 6 positie en Vincent Jansen naar rechts.

In de 2e helft openen de SVHA mannen weer met rondjes 38,1. Zelfs iets sneller dan de start van de wedstrijd. Dit resulteert in een mega kans voor Egon den Hartogh. De aanvaller zet goed door op een terugspeelbal naar de keeper. De aanvaller onderschept de bal en na een worsteling om de bal lijkt de aanvaller het te winnen voor open goal (maar vanuit een moeilijke hoek) schiet de aanvaller zijn inzet richting de cornervlag gevolgd door wat scheldwoorden omdat de aanvaller daarna pas de geheel vrij staande Sebastiaan Markus zag staan.

Het lijkt een wedstrijd te worden waar een kansenregen niet verzilverd word en uiteindelijk tegen de lamp dreigt aan te lopen. Zo ontsnapt eenmaal de Trekvogels aanvaller aan de aandacht van de defensie, vanuit een doelpoging op 16 meter raakt de spits de bovenkant van de lat en komt SVHA met de schrik vrij. Laat er geen misverstand zijn. Trekvogels zet niet aan en misschien dat zij wel van een solide 40,8 naar een 40,3 zijn gegaan is er geen groot gevaar of overwicht van de Nijmegenaren. De krijgers uit Herveld vechten nog altijd tegen zichzelf. Definitief de trekker over halen gebeurd dan door Sebastiaan Markus. Waar de spits eerder ongelukkig was in de één op één afronding besluit de spits nu langs de keeper op te gaan, de spits schiet daarna raak. 0-1. Eindelijk..!

Ik heb me niet verdiept in de recordtijden van deze baan in Nijmegen maar na de treffer lijkt SVHA alleen maar harder te gaan. Zo zakken de tijden zelfs onder de 38 en krijgen Vincent Jansen en Egon den Hartogh beide een goede kop kans en zien zij hun inzet net mis gaan (net over en lat). De ultieme kans is voor Remco IJkhout. De keeper is al uitgespeeld en als de bal dan bij Sebastiaan Markus komt die in een moeilijke hoek staat legt hij de bal terug op de aanvoerder. Remco schiet zijn bal keihard binnen maar raakt de onderkant van de lat en ziet de bal weer uit het goal stuiteren. Niet veel later gaan Sebastiaan en Egon samen op de goal af met nog één verdediger aanwezig. De twee spelen over en net op moment dat Sebastiaan de trekker over wil halen bleek de laatste passing net buitenspel te zijn… Slordig, tot woede van de defensie..

Hoewel Roy Kuiper ook in de 2e helft niet veel verder komt dan wat hoge ballen plukken komen er toch altijd kansen. Zo ook voor de Trekvogels. Een goede voorzet valt voor de voeten, of eigenlijk achter de mee opgekomen Trekvogel. De Nijmegenaar kiest voor een omhaal en met een perfecte uitvoering en de bal ook nog eens fantastisch goed raken verdwijnt zijn inzet maar rakelings naast de goal. Zo stond het bijna 1-1..

Als Martijn Markus en Mark de Ruijter inmiddels in de ploeg zijn gekomen voor Sander Spanbroek en Sebastiaan Markus word de genadeklap eindelijk uitgedeeld. Remco IJkhout stoomt goed op vanaf het middenveld en legt afgemeten af op Egon den Hartogh. Die hoeft alleen maar tegen de bal aan  te lopen en schiet de bevrijdende 0-2 binnen. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde.

Een wedstrijd waar we vooral tegen onszelf voetbalde en waar we na 10 minuten eigenlijk deze wedstrijd al hadden moeten beslissen deden we daar nu 88 minuten over. Man of the match: Wim Gerritsen

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Wim Gerritsen 2 3 3 1 9
Bram Ariese 3 2 3 8
Thomas de Bruijn 1 1 1 2 5
Paul de Ruijter 3 3
Egon den Hartogh 2 2
Remco IJkhout 2 2
Vincent Jansen 1 1

Goed de winterstop. We hebben het even nodig. Het is namelijk een zware eerste competitiehelft geweest voor ons. Overigens wel een prima start in de 4e klasse, waar we het hele jaar zonder een aantal spelbepalende spelers moesten doen berusten we ons toch op een 7e plek. Keurig in de middenmotor met slechts 2 punten verwijderd van plek 4. Een seizoenshelft waar we geen enkele wedstrijd meer hebben gekregen dan we recht op hadden maar wel 2 maal minder hebben gekregen. Ook is DIOSA gevoelsmatig onnodig geweest. Dat gezegd te hebben voorzie ik een goede 2e seizoenshelft.

Onderstaande statistieken op basis van competitie 2015/2016.

Stand (tussenstand):

20151207015755

Huidige topscorers (tussenstand):

Doelpunten
Bas van Brandenburg 6
Roy Vermeulen 3
Egon den Hartogh 2
Sebastiaan Markus 1
Zeger de Zeeuw 1
Mark de Ruijter 1

Speler van het jaar (tussenstand):

#1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 Totaal punten
Egon den Hartogh 10 13 6 7 9 8 2 55
Remco IJkhout 2 8 3 14 11 3 2 43
Paul de Ruijter 5 10 4 6 3 28
Roy Kuiper 1 9 12 1 1 24
Wim Gerritsen 8 9 17
Thomas de Bruijn 4 4 3 5 16
Bram Ariese 1 2 1 2 8 14
Zeger de Zeeuw 1 11 2 14
Bas van Brandenburg 8 3 2 13
Vincent Jansen 4 5 1 1 11
Wieger van der Spek 5 2 3 10
Roy Vermeulen 7 7
Sander Spanbroek 6 6
Mark de Ruijter 3 2 5
Martijn Markus 1 1
Edwin IJkhout 0
Sebastiaan Markus 0
Mark van Eldik 0
Ernst Henzen 0

Gastspelers SVHA 3:

  • Loay Saleh
  • Thijmen van der Kolk
  • Joost van Kreel
  • Joost van Zadelhoff
  • Roy van de Vooren

Foto’s zoals altijd van Martin Markus, dank!