12 oktober 2015

SVHA 3 geen problemen met ‘de nacht van’ en wint van Aquilla

De dag na de nacht van!! Wie is er na de nacht fit op de dag? Wie staan en dadelijk op de foto voor de presentatiegids en wie niet en wie is de grote afwezige? Wie niet? Gewoon jongens die niet konden en zich netjes afgemeld hebben. De grote afwezige, nou laten we hopen dat ze niet gaan photoshoppen en dan zal het iedereen opvallen, en is het waarschijnlijk de meest bijzondere team foto

Na de foto op Naar Dreumel waar we spelen tegen Aquila, een leuk complex wat nog niet vervuild is met een kunstgras, gewoon lekker ballen op het echte groen een frisse wind maar ook een heerlijk zonnetje, perfect voetbal weer. Aquila is al druk bezig met de warming-up, positie spel, rondo, partij vorm alles passeert de revue, Klavertje 3 doet het op het andere deel van het veld een stuk minder fanatiek. Een feitje vooraf; Klavertje 3 verloor nog niet na de nacht van, voor de trainer dus een perfect begin van zijn speech waarmee hij gelijk de ploeg op scherp zet en de lat hoog legt.

We nemen de 3 punten mee terug naar Herveld, een andere optie is er niet na 2 wat mindere wedstrijden moet het vandaag gebeuren. En het gebeurde ook, een fel en sterk begin levert in de 6de minuut een corner op, Paul neemt deze en het lijkt een mislukte bal die laag voor het doel komt, gelukkig let Kogel goed op en is het 0-1.

Het spel is daarna van een laag niveau, veel balverlies, weinig coaching, te weinig inzet en heel veel ballen terug op keeper Thomas die voor de derde keer de geblesseerde Roy Kuiper vervangt. Mede door een paar slechte terugspeelballen lieten we Aquila weer in de wedstrijd komen wat in de 27ste minuut leidde tot de 1-1, onvrede in de ploeg over het matige spel maar het werd niet veel beter.

Tot in de 33ste minuut Roy Vermeulen wordt aangespeeld, met een man in zijn rug voert Roy een perfecte “Bombarda” uit, de kont erin draaien en schieten, een wonderschone goal en dus weer de voorsprong 1-2. Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong want 3 minuten later staat het alweer 2-2, mede omdat het nog te slordig en onrustig is.

In de rust geen donder speech van de trainer, gewoon even wat puntjes op de i zetten, de spelers beseffen zelf heel goed dat het beter moet en ook beter kan. De start is dan ook veel belovend, er wordt beter gespeeld, de bal gaat makkelijker rond en regelmatig wordt de supersnelle kogel gevonden.  De druk neemt toe en na een slimme ingooi van Egon op Roy brengt de laatste met een mooie actie de bal voor en kan Kogel in de 55ste minuut zijn 2de van de dag maken 2-3.

Het spel blijft op dat moment goed en spelers vinden elkaar makkelijk, er is meer inzet en strijd, Aquila komt niet verder dan wat plaag stootjes en wordt mede door een brullende coach onrustig, het gebrul haalt het team uit de wedstrijd, spelers ergeren zich. Klavertje 3 balt lekker verder en er ontstaan meer en meer kansen, in de 79ste minuut is het Kogel die goed doorgaat op een mooie lange pass, hij ontsnapt aan zijn tegenstander en kan de bal netjes binnen tikken 2-4

De publiekswissel is dan ook meer dan terecht voor Kogel en Wim is zijn vervanger daarmee zijn we ook gelijk klaar met de wissels aangezien we er niet meer hebben, nu maar hopen dat iedereen de laatste minuten heel blijft. In de 86ste minuut is het over een uit voor Aquila, hadden ze nog een kleine hoop dat er een aansluiting straffer kon komen werd deze hoop keihard de grond ingeboord door Egon 2-5.

In de laatste minuten nog een mooi moment van Roy Vermeulen, de bal is uit gegaan en de speler van Aquila gaat de bal halen omdat de ingooi voor hen is. De woorden van Roy luiden: “Geef de bal maar ik gooi wel” de speler gooit de bal en Roy neemt de ingooi, iedereen verbaasd maar het spel gaat gewoon verder.

Aan het einde nog even een gevaarlijk moment voor het doel van Thomas maar met 2 goede reddingen houdt hij na de rust de 0, petje af want vorige week had hij zijn hand nog gekneusd. Vandaag moet de MOTM wel duidelijk zijn, Roy Vermeulen, met zijn getrek en gesleur voorin, zijn bij het irritante af uitdagen van de tegenstander, de passie en de strijd en het wonderschone doelpunt is hij voor mij MOTM maar ja ik heb het niet voor het zeggen.

Terug in het eigen clubhuis een goed bezette 3de helft waar de wedstrijd voorbij kwam en er nog gesproken werd over de grote afwezige bij de team foto, wat is een passende sanctie? Er werden wat ideeën geopperd maar we laten het bij de trainer. En nu wil iedereen natuurlijk weten wie het was en om te voorkomen dat hij op de foto er toch nog ergens tussen wordt geplakt, het was mijn eigen zoon Roy Kuiper een iets te lange nacht van gehad en niet in staat aan te treden, jammer maar helaas.