Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

30 november 2015

SVHA 3 faalt in ‘one-man-show’ bij DIOSA

Dit weekend stond de wedstrijd tegen DIOSA op het programma. De Herveldse ploeg die uitstekende resultaten boekte tegen koplopers AWC en UHC moest vandaag weer zelf het spel maken. Vandaag waren nog steeds aanvoerders Mark de Ruijter en Martijn Markus afwezig. Wel maakte Mark van Eldik weer zijn eerste minuten. Mark keert langzaam maar zeker terug van een zware knie blessure. De aanvaller bleek 25 minuten pijn vrij te spelen en naar eigen zeggen had de topscorer van SVHA 3 het heel moeilijk met het balgevoel en wedstrijd ritme.

Vandaag de opstelling als volgt. Door te laat komen van doelman Roy Kuiper werd er disciplinair gestraft en begonnen met Thomas de Bruijn op de goal. Remco IJkhout en Sander Spanbroek in het centrum met Edwin IJkhout op links en Ernst Henzen op rechts. Het middenveld met Vincent Jansen en Egon den Hartog in de as en Wieger van de Spek en Bas van Brandenburg op de flanken. Voorin Roy Vermeulen en Mark van Eldik.

De wedstrijd begint goed voor SVHA 3. Zijn zijn er meerdere grote kansen voor SVHA. Met name Roy Vermeulen krijgt de kansen om SVHA op een voorsprong te zetten. De boomachtige aanvaller vergeet echter de trekker over te halen en behoud DIOSA nog op de 0. SVHA raakt in de beginfase de lat, de keeper en schiet net over. Een goed begin kwa kansen maar voetballend is het lang niet altijd best. De ‘one-man-show’ van de scheidsrechter gaat intussen gewoon door. Na een emotionele reactie van een DIOSA speler op een gegeven vrije trap, iets in de zin van ‘Agh scheids kom op man’ beantwoord de scheidsrechter eerst 12x met fluiten vervolgens theatraal de speler bij je roepen om vervolgens te vertellen dat als de DIOSA speler nog éénmaal emotie laat zien hij mag douchen. De beste man die ongetwijfeld met alle goede bedoelingen om het veld staat(en let wel, we hebben het hier over een KNVB scheidsrechter) is ver van capabel om een wedstrijd te leiden. De beste man kwam al eens eerder bij SVHA voor (lees dit column over de scheidsrechter die SVHA 1 tgeen Arnhemia 1 floot) het blijkt wederom een wanprestatie te zijn van de man.

Na een half uur maakt een DIOSA speler een simpele overtreding en ziet hiervoor de gele kaart, de DIOSA kameraad vraagt rustig om een uitleg en zonder antwoord ziet ook hij de gele kaart. DIOSA staat dus ineens met 9 man. Het lijkt ineens het keerpunt ook in de wedstrijd SVHA die al niet groots speelde is het nu helemaal kwijt. Als de zoekende scheidsrechter dan ook nog Paul de Ruijter eruit stuurt die er net 3 minuten in stond voor Wieger van de Spek dan krijgt DIOSA een vrije trap op een meter of 18 tot 20. Voorop gesteld dat deze vrije trap er nooit mocht komen omdat de overtreding op Paul werd gemaakt in plaats van andersom komt DIOSA onterecht op een 1-0 voorsprong.

Na deze goal is SVHA het helemaal kwijt. Ondanks dat het nog met een man meer staat is het slordig en vind het de vrij man niet. Als de defensie dan ook nog in de fout gaat blijkt de DIOSA aanvaller over een grote dosis gelukt te bezitten. Hij schiet de bal die eerst nog gestopt word door Thomas. De bal beland nogmaals tussen de 2 in waarin de aanvaller de bal gelukkig mee krijgt. Inmiddels is Ernst Henzen ook terug die het duel aan gaat en deze wint maar de bal stuitert toch weer per ongelijk voor de voeten van de aanvaller die uiteindelijk de 2-0 binnen werkt.

In de rust komt Roy Kuiper er in voor Edwin IJkhout. Thomas de Bruijn gaat naar zijn vertrouwde linksback plekje. Loay Saleh was inmiddels al voor Mark van Eldik er in gekomen.

Na rust speelt SVHA met wind tegen. Dat is erg lastig voetballen. Zeker op het sportpark in Balgoij waar op voorhand al veel wind staat. SVHA heeft dan ook moeite om gevaarlijk te worden. De bal blijft bij vlagen wel wat langer in de ploeg maar krijgt in geen enkele manier de bal echt bij de aanvallers. De aanvallers die op hun beurt behoorlijk ongevaarlijk zijn. Inmiddels dendert de ‘one-man-show’ gewoon door. Aanvoerder Remco IJkhout is inmiddels al 84x bij de scheidsrechter geroepen. De scheidsrechter maakt er voor beide partijen een vervelende pot van. Na een uur spelen is het de DIOSA aanvaller die aan alles en iedereen ontsnapt en op doelman Roy Kuiper af gaat. De aanvaller schiet en ziet zijn inzet gekeerd worden, maar de doelman krijgt de bal niet ver genoeg naar de zeikant waardoor de aanvaller een herkansing krijgt. Ditmaal is het wel raak en staat het 3-0…

Tegen het eind van de wedstrijd die van iedereen wel afgelopen mag zijn. Beschamend lachen de beide ploegen om de willekeurige blessingen van de scheidsrechter en buiten het feit dat de wedstrijd gespeeld lijkt is er ook geen behoefte meer om even lekker te ballen. Het is vervelend en niet leuk om te spelen. Deze scheidsrechter moet toch dankbaar zijn dat hij twee fatsoenlijke teams voor zich heeft staan, het is toch te hopen dat deze man nooit ploegen als Elsweide tegen SCH moet fluiten. Het word dan nog 4-0. De eerder scorende aanvaller speelt zichzelf vrij op 16 meter, dribbelt tot hij een gaatje vind en haalt uit. Op dat moment wil Vincent Jansen de bal stoppen met een uiterste krachtinspanning. De bal krijgt een onverwachte curve en lift de lucht in waardoor doelman Roy Kuiper kansloos is..4-0..

Het slotakkoord is voor Sander Spanbroek en Loay Saleh. De jonge A pupil geeft de bal prachtig voor vanaf de linker kant en daar komt de instormende Sander Spanbroek die zeer netjes tegen de bal aan loopt en prachtig binnen kopt. Een echt prachtige goal die voor de verandering is goed uitgespeeld werd. SVHA word in de laatste 10 minuten wel wat gevaarlijker en met een vangbal van de DIOSA defensie in de 16 meter zou het wellicht een penalty kunnen krijgen, maar agh op 80 meter is alles lastig te beoordelen. Voorop gesteld dat SVHA vandaag als collectief niet goed genoeg was en daardoor terecht verloor, maar deze scheidsrechter… het hoeft van ons niet meer..

Volgende week spelen we om 12:00 uit bij Trekvogels in Nijmegen. Trekvogels staat op de voorlaatste positie in onze competitie en als we nog naar boven willen blijven kijken moeten we deze wedstrijd winnend afsluiten.

Man of the match: Egon den Hartogh

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Egon den Hartogh 2 3 3 8
Sander Spanbroek 3 3 6
Paul de Ruijter 3 2 1 6
Thomas de Bruijn  2 1 3
Remco IJkhout 1 2 3
Bas van Brandenburg 2 2
LoaySaleh 1 1
Vincent Jansen 1 1

Foto’s!