Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

31 augustus 2015

SVHA 3 doorstaat testcase tegen selectie elftal RVW

Afgelopen zondag stond er een mooie testcase op het programma voor de mannen van zondag 3. Met het afgelopen kampioenschap in de 5e klasse is de succesformatie dit jaar gepromoveerd naar de 4e klasse. Een prestatie opzich. Echter nu is de vraag of de ploeg ook opgewassen is tegen sterkere ploegen of zelfs tegen selectie elftallen. Bij RVW staat SVHA dan ook voor een goede testcase. Waar SVHA won met 4-2 van Barneveld, won RVW met maar liefst 4-1 van het door ons altijd gerespecteerde SDOO. Op voorhand wisten we dus al een lastig potje.

Voor deze wedstrijd ontbraken een hoop mensen en was de ploeg dus uitgedund. Daarvoor sloot Ronald Evers aan bij de groep. De speler van SVHA 2 (die eveneens uitkomen in de 4e klasse) was gehaald om de rechtsback vacature in te vullen voor vandaag. Verder waren de volgende krijgers vandaag op de been. In de goal: Roy Kuiper, van links naar rechts: Thomas de Bruijn, Bram Ariese, Ernst Henzen, Ronald Evers. Het middenveld bezet door Egon den Hartogh, Mark de Ruijter, Vincent Janssen en Martijn Markus. De voorhoede was vandaag Thibault Zegers en Bas van Brandenburg. Een dun bezette bank met Edwin IJkhout en Wim Gerritsen.

Als de warming up begint is het verschil wat we vorig jaar al keer ondervonden bij OSC. RVW is namelijk fanatiek bezig met pionnetjes en een trainer die zijn mannen optimaal op scherp probeert te krijgen door mooie kreten de lucht in te gooien. Het is wel leuk om te zien, 20 meter verderop, op het kleine inschiet veld van RVW staan de mannen van SVHA 3. En laat ik eerlijk zijn. Het oogt allemaal netjes hoor. De mannen van SVHA 3 zien er afgetraind uit en in de nette witte inloopshirts oogt het allemaal niet verkeerd. Het verschil is echter dat de ploeg niet uiterst fanatiek alle energie stopt in een warming up. Terwijl aanvoerder Mark de Ruijter de oefeningen oproept(zoals: hakken-billen / knie heffen). Hoor ik verschillende mannen zelfs klagen over de afstand die ze lopen. “Zeg Mark, lopen we niet een meter of 5 te ver door” en “Mark waarom lopen we eerst 2 rondjes en beginnen daarna de warming up weer met 2x normaal lopen?”.

Een duidelijk beeld dat de mannen van SVHA lekker rustig en ontspannen de wedstrijd benaderen. Terwijl de RVW keeper een afwerkvorm om zijn kiezen krijgt, schiet Edwin IJkhout doelman Roy Kuiper in, althans, laten we het er op houden dat we blij mogen zijn dat er een vangnet stond(Grapje Ed ;-D). Het is in de warming up een duidelijk verschil. De wisselspelers van RVW staan teleurgesteld een rondo te doen omdat zij niet geselecteerd zijn voor de basis elf. Sowieso dus geselecteerd voor het tweede waar je natuurlijk altijd ambieert om in één te spelen. Over selecteren gesproken. Een term die SVHA niet kent noch doet, althans niet het derde van SVHA. De enige selectie die wij maken is hoeveel meter er na de wedstrijd over tafel gaat en wie het team uitje moeten selecteren(Succes T, Wieger en Henzen!).

Oke ik had beloofd dat ik deze stukjes kort zou houden, niet gelukt. Er zijn zoveel mannen die ontbreken die moeten toch een goed verslag krijgen van de wedstrijd. Als de wedstrijd begint is te zien dat RVW een duidelijk opdracht van de trainer heeft mee gekregen. Het is ook duidelijk dat de selectiegroep al weken aan trainen is op een bepaalde speelwijze die koste wat het kost zal moeten worden gehanteerd. Bij de aftrap is het dan ook gemeen lachend leuk om te zien dat RVW druk uitoefent op de laatste linie van SVHA, deze weet echter simpel via Mark de Ruijter het spel van links naar rechts te verleggen. Zonder dat RVW ook maar één tussenkomst weet te forceren krijgt SVHA de eerste corner van de wedstrijd, een momentje voor RVW waar het realiseert dat het tegen een slimme ploeg speelt.

De eerste 10 minuten zijn dan ook echt heel goed van Herveldse kant. Het dirigeert het tempo en bepaald het wedstrijd beeld, met kansen voor Vincent Janssen, Egon den Hartogh en Bas van Brandenburg verzuimt de Herveldse ploeg om zichzelf vroeg te belonen. Na een kwartier spelen lijkt RVW dan iets meer in hun spel te komen, het word enkel en alleen gevaarlijk door een foute pass in de achterhoede, de inzet kan door Bram Ariese van de lijn worden gehaald. Na dit kleine speldenprikje van RVW blijft SVHA domineren het vergeet alleen een paar flinke klappen uit te delen aan RVW. Het spel van SVHA is echt heel erg goed, en met een flinke dosis ervaring maar ook kracht en kwaliteit worden de Blauw Witte mannen uit Heelsum op hun plek gezet. Als door goed druk zetten van Vincent Janssen de bal wordt onderschept en hij deze verlengt naar Bas van Brandenburg lijkt de kans te ontstaan, echter besluit Bas de bal af te leggen naar de opstomende Egon den Hartogh die verwoestend tegen de bal aan loopt en deze binnen werkt. 0-1!

RVW blijft tamelijk onmachtig in de eerste helft, het ontsnapt nog één keer aan de aandacht van de defensie. Bram Ariese grijpt in maar doet dit te laat, hij vloert de RVW aanvaller maar neemt daarna ook de bal mee. Wat mij betreft een 100% penalty maar de scheidsrechter (tevens voorzitter van RVW, gaaf hé dat z’n voorzitter even invalt als een scheidsrechter niet kan) ziet dit niet en laat het voorval aan zich voorbij gaan.

Dat er inmiddels wat frustratie ontstaat bij RVW is dan ook wel begrijpelijk de ploeg traint al weken tweemaal in de week en wordt vervolgens weg gevoetbald door een ploegje uit Herveld. Wie denken die lui dan dat ze zijn, tijd om een opstootje te forceren moet de kleine nummer 10 hebben gedacht, de RVW speler maakt een simpele overtreding waar de scheidsrechter voor fluit echter besluit hij de SVHA speler vast te houden, de kleine man van RVW heeft niet het best nagedacht over zijn plan want nota bene van alle spelers besluit hij Egon den Hartogh vast te pakken. De SVHA middenvelder reageert niet, en kijk nog eens om waarom de RVW speler hem vast houdt. Misschien voelde hij zich niet lekker maar hij besluit zelfs nadat Egon hem aan kijkt om nog even een boze opmerking richting de reusachtige middenvelder te gooien. Hoorbaar begint Egon te lachen en schenkt er nauwelijk aandacht aan, de kleine RVW man realiseerde zich niet dat hij juist onze defensie man vast pakte, onze held die dagelijks bezig is met het land te verdedigen. De RVW speler realiseerde niet dat hij, en geloof me ik citeer andere clubs, ‘Het beest’, ‘De tank’, ‘Die grote’ vastpakte. Het opstootje dat er nooit komt omdat Egon buiten een enorme dosis zelfbeheersing niet eens een dreiging zag in de kleine boze RVW speler. Lollig momentje, we gaan rusten!

In de rust gaat aanvoerder Mark de Ruijter naar de kant, uit voorzorg, de spelmaker van SVHA heeft last van zijn achillespees en laat zich vervangen voor onze man die alleen invalt als het (echt heel erg) nodig is. Dat was het vandaag.

Na de rust zet RVW een kleine 15 tot 20 minuten aan, maar buiten een aantal schoten die eenvoudig gepakt worden door onze doelman is er niet veel dreiging. De ploeg werkt hard voor elkaar en is vastberaden RVW niet langszij te laten komen, als na 20 minuten RVW nog steeds geen serieuze druk kan leggen op SVHA begint de ploeg te verslappen. SVHA countert er op los maar vergeet net als in de eerste helft definitief de wedstrijd op slot te gooien.

Als een (wederom) goede lange bal van achteren van Bram Ariese wordt gegeven dan zet de uitstekend spelende Vincent Janssen zijn gladde koppie er tegen aan, echter schampt hij bewust de bal, zo afgesproken met de 2 aanvallers. De bal krijgt een enorme vaart waar Thibault Zegers ontsnapt aan de aandacht van de defensie als de aanvaller net de 16 in wil lopen wordt er een bewuste aanslag gemaakt op de benen van de aanvaller, helaas komt Thibault Zegers ten val en kan hij de kans niet verzilveren, we krijgen slechts een vrije trap op 16 meter en de scheidsrechter stuurt de verdediger niet van het veld(zelfs niet met geel) het argument is dat de wedstrijd er niet naar is, dat moge dan wel zo zijn, het was een verder zeer sportieve wedstrijd maar deze beslissing had ook de andere kant op kunnen vallen en dan was het heel duur geweest. De vrije trap ging overigens over en werd niet benut.

Vlak voor het einde van de wedstrijd gooit Bas van Brandenburg definitief de wedstrijd in het slot. De aanvaller die al meerder keren ongelukkig was in zijn afronding blijft u heel koel in de 16 en schiet goed binnen. 0-2! Beslist en verdiend. Helaas wordt vervolgens nog een treffer van Mark de Ruijter onterecht afgekeurd echter vinden wij het wel prima, we hebben heel goed gevoetbald met een smalle groep.

Volgende week wachten onze vrienden van SDOO weer, deze mannen zullen inmiddels wel gek van ons worden maar wij blijven het leuke wedstrijden vinden. SDOO won ook van Barneveld. Ze deden dit met 3-5 in Barneveld. Op naar het altijd lastige Heteren voor de laatste bekerwedstrijd.

Het klinkt nogal cliché. Ik weet het, maar vandaag was het echt een teamprestatie. Iedereen had zijn aandeel en iedereen was goed, maar zo hard als de man of the match competitie is, er kan er maar één de winnaar zijn. Aanschouw man of the match tegen RVW: Ernst Henzen

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Ernst Henzen 2 2 3  2 3 12
Egon den Hartogh  3  2 3  2 10
Bram Ariese 3 3
Martijn Markus  1  1 2
Roy Kuiper 1  1 2
Bas van Brandenburg 1 1

 

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd. Seizoen 2014 / 2015. SVHA – RVW 3 (5e klasse)