Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

9 november 2015

SVHA 3 doet zichzelf in slotfase tekort tegen UHC

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen het Nijmeegse SCE wisten we dat het voortaan anders moest. SVHA 3 is een team dat bij voorkeur altijd voetbalt. Zo ook vorig jaar waar het iedere wedstrijd op voetballend vermogen de betere ploeg was. Nu blijkt een klasse hoger met teams die 2 keer in de week trainen, een drill sergeant als trainer die als een doorgesnoven gabber zijn waakhonden door staat te schreeuwen dat het toch lastig word. Vorig jaar kon de ploeg van Angelo Mulder zich vaak optimaal opladen tegen dit soort elftallen en kon het vaak met goed voetbal toch deze 4e klassers aan de kant zetten. Dit jaar blijk je iedere week tegenstanders van dit formaat te treffen en is het toch lastig. Buiten het feit dat er ook gewoon een paar zeer goede ploegen mee doen in onze competitie kan de ploeg zich niet zetten tot week in week uit goed voetbal.

Dus werd er een plan B bedacht. Afgelopen woensdag werd daar al op getraind. Ja je kunt het je niet voorstellen. Doorgewinterde eerste elftal spelers die nu hun manier van speler moeten gaan aanpassen. Het levert dus veel vraagtekens op. Het ging dan ook zeker niet vanzelf op de training maar de toon was gezet en vandaag moest de speelwijze gehanteerd worden. Op naar UHC thuis.

Normaal gesproken kunt u de opstelling zelf al invullen. Vandaag durf ik te wedden dat niemand de opstelling goed heeft. De doelman is een makkie, Roy Kuiper, het centrale duo is Remco IJkhout en Bram Ariese. De backs vandaag Ernst Henzen en Thomas de Bruijn. Op het middenveld draait de as dit keer om Vincent Janssen en Martijn Markus. Ondersteund door Bas van Brandenburg vanaf links en Wieger van der Spek vanaf rechts. De voorhoede staan Mark de Ruijter en Zeger de Zeeuw. Een mooi gevulde bank met: Paul de Ruijter, Sander Spanbroek, Edwin IJkhout, Roy Vermeulen en natuurlijk wildcard Wim Gerritsen.

Vandaag dus UHC. UHC draait bovenin mee en heeft ongeacht inmiddels ambitie om kampioen te worden. Samen met NEC en AWC lijken zij de absolute toppers in onze competitie. Met Brakkenstein als aandachtig toeschouwer en SCE wat mijn inziens beter kan dan ze nu ranglijst technisch staan. Bij het eerste fluitsignaal is meteen duidelijk dat SVHA het opportunistische spel zoekt. Binnen 30 seconden schiet het de bal over het vangnet van het goal van UHC. Het is geen kans te benoemen maar wel een teken dat het vandaag anders wil, anders moet.

UHC blijkt een ploeg als geen ander dat graag op bouwt, maar door de gretigheid van de Hervelders en de hardheid die het mee brengt komt UHC totaal niet in hun spel. De eerste kans is dan ook voor SVHA. Ernst Henzen moest even springen over de middenlijn toen die hem benaderde maar eenmaal gepasseerd blijkt de routinier een uitstekende steekpass te bezitten. De steekpass komt precies bij Zeger de Zeeuw in zijn voeten die zichzelf in een enigsinds moeilijke hoek dwingt maar toch knap de verre hoek vind. De spits ziet zijn inzet via de binnenkant van de paal over de lijn rollen voor de andere paal langs over de achterlijn.

SVHA blijft veel dreigender en wint steeds de 2e bal, maar ook UHC wordt een keer gevaarlijk. De buitenspelval word ontsnapt door UHC. Een lastig hoog stuiterende bal valt goed voor de UHC aanvaller die alleen op de goal afgaat, het is echter wel een lastige bal en ziet doelman Roy Kuiper uitkomen. De doelman verkleind goed zijn doel en raakt de bal voldoende aan om het gevaar de neutraliseren.

Dan krijgt SVHA een flinke domper te verwerken. Zowel aanvoerder en aanvaller Mark de Ruijter valt uit als aanjager Martijn Markus. Samen verlaten ze het veld en komen Roy Vermeulen en Paul de Ruijter in het veld. Het is niet aan de 2 te verwijten maar het is wel het punt dat het iets minder gaat. De enorme energie die de ploeg voorheen in de wedstrijd stak word lastiger op te brengen. Ook snakt UHC naar te profiteren van de onzekerheid binnen SVHA. Absolute uitblinker en aanjagers moeten het centrale duo zijn geweest. Met name Remco IJkhout die gedurende de hele wedstrijd zijn mannen op scherp hield, maar zeker in deze fase zijn ploeg er doorheen sleept.

We gaan met een gelijk stand rusten. In de rust zien we een tevreden Angelo Mulder. We zijn de betere ploeg met het meeste gevaar. De 2e helft moeten we dus onszelf belonen in deze wedstrijd. Ondanks de ranglijst positie snakt de ploeg uit Herveld naar een overwinning tegen het hoger geklasseerde UHC.

Na de rust beginnen de mannen zwak. En UHC eigenlijk wel sterk. UHC heeft zeker met hun ambities in de kleedkamer elkaar de waarheid verteld. Dat is zichtbaar op het veld de eerste 10 minuten. Zonder echt heel gevaarlijk te worden heeft UHC iets de overhand. Als dan uit het niets Roy Vermeulen vrij voor de goal komt te staan lijkt de aanvaller deels te schrikken maar zich ook te realiseren dat zijn linkervoet niet is waar hij soms wel van droomt, met een matige inzet gaat de kans voorbij.

Inmiddels zijn Sander Spanbroek en Edwin IJkhout ook in de ploeg gekomen. De grootste kans van UHC komt daarna tot stand. Met een handige combinatie staat de UHC aanvaller ineens 1 op 1 met doelman Roy Kuiper. De hoek is lastig maar verre van onmogelijk, echter durft de UHC aanvaller het niet aan en kiest ervoor om de bal breed te leggen naar zijn meegelopen maatje, het geeft Remco IJkhout de kans om er tussen te komen en de laatste man verwerkt de bal tot een hoekschop. De opvolgende hoekschop komt hoog en ver bij de 2e paal. Hier staat de UHC aanvaller helemaal vrij en kopt vrij de 0-1 binnen. Shit!

Dat SVHA strijdbaar is vandaag dat wisten we al lang. Dat is ook na de achterstand te merken. Als Bram Ariese dan voor de zoveelste keer zijn wapen goed weet te gebruiken weet Roy Vermeulen handig te profiteren in de drukte. De boomachtige spits die altijd met veel fysiek ‘geweld’ zijn mannetje staat is de meest alerte en werkt de 1-1 binnen.

UHC lijkt het in deze fase ineens helemaal kwijt. SVHA word heel veel dreigend in deze fase, een prachtige steekpass op Bas ‘de Kogel’ van Brandenburg zet de aanvaller 1 op 1 met de UHC doelman. De spits die normaliter dit seizoen zeer sterk is in de afronding laat het nu na. De aanvaller jaagt zijn bal net over de goal. Enkele minuten later het huzaren stukje van de wedstrijd. De aanval begint bij Bram Ariese, die een perfecte steekpass verstuurd naar Bas. Bas die al ongrijpbaar leek is dit nu wederom. De aanvaller staat in een te moeilijke hoek om dit zelf te proberen maar legt met een afgemeten voorzet de bal op het hoofd van Roy Vermeulen die met een snoekduik de bal binnen werkt. 2-1! Hoppa!

UHC lijkt zich niet te kunnen herpakken en met een mega kans voor Roy Vermeulen en een gemiste 1 op 1 van Sander Spanbroek vergeet SVHA de wedstrijd definitief te beslissen. Uit een vlijmscherpe counter in de allerlaatste minuut geeft de UHC aanvaller de bal hard en strak voor. Tussen 2 SVHA verdedigers glijd de UHC aanvaller met de punt van zijn schoen de bal in het dak van de goal. 2-2.

De scheidsrechter fluit eigenlijk direct af na de 2-2 en SVHA moet het doen met een puntendeling. Een resultaat waar SVHA op voorhand voor getekend had maar gezien het wedstrijdverloop heerst de teleurstelling. Bij UHC zal dit gevoel exact andersom zijn. Ondertussen blijft het in de competitie ook maar gek. AWC voetbal NEC met maarliefst 6-1 (!) weg. Laagvliegers Unitas en Aquila sluiten ineens weer aan met beide winst waarbij de laatstgenoemde Brakkenstein verslaat. Tegenstander van volgende week Orion, voetbalde dit weekend met 4-2 het SCE weg waar wij vorige week heel veel moeite mee hadden. We mogen dus weer aan de bak, wel weer lekker thuis. 11:00 aanvang!

Tot slot natuurlijk de man of the match verkiezing. Deze week, absolute uitblinker: Remco IJkhout

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Remco IJkhout 2 3 3 3  3 14
Roy Vermeulen 3 1 1 2 7
Vincent Janssen 1 2  1 4
Zeger de Zeeuw 2 2
Bram Ariese  2 2
Roy Kuiper 1 1