Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

2 mei 2016

SVHA 3 doet AWC kraken en piepen, maar niet bezwijken

In de mannen zondag reserve 4e klasse 02 in regio oost is het spannend. Brakkenstein, AWC maar ook SCE is nog steeds een groot kanshebber. Zij volgen het tweetal slechts op 1 punt. Vorige week werd verloren van Brakkenstein. Eigenlijk een wedstrijd waar we het Brakkenstein nooit echt moeilijk hebben kunnen maken. Dit was ook al zo in de thuiswedstrijd tegen Brakkenstein. Tegen AWC daarentegen hadden de Wijchenaren alle moeite. Ze kwamen pas in blessuretijd langszij door een discutabele vrije trap en lieten dus 2 punten liggen. Dat zou voor de titelkandidaat vandaag fataal kunnen zijn…

Vandaag vertrokken we met 12 man naar Wijchen. De opstelling als volgt: Roy Kuiper in de goal. In het centrum Ernst Henzen en Bram Ariese. Op links Thomas de Bruijn en rechts Wieger van de Spek. Het middenveld werd bezet in de as door Wim Gerritsen en Egon den Hartogh. Tijmen van der Kolk en Zeger de Zeeuw staan op de flanken. Mark van Eldik en Roy Vermeulen in de punt samen. Martijn Markus begint op de bank.

Wanneer de wedstrijd begint is duidelijk dat AWC het spel dirigeert. De ploeg laat de bal snel en makkelijk rond gaan. Vind gemakkelijk de vrije man en daardoor heeft SVHA het heel moeilijk. Veel wisselingen van posities maakt het moeilijk om het spel te ontregelen van de Wijchense ploeg. Toch word de ploeg maar moeilijk gevaarlijk ondanks het verzorgde en geduldige spel. In de omschakeling moet SVHA het zoeken en daar liggen wel zeker mogelijkheden. De defensie van AWC lijkt niet zeker te zijn van hun zaak terwijl de AWC doelman ook een onzekere indruk maakt. Toch is de eerste kans voor AWC. Aan de achterlijn word een SVHA verdediger uitgespeeld en drijft richting de goal. De uitgekomen Roy Kuiper pakt de bal met zijn benen waar de AWC aanvaller beter had kunnen kiezen voor een voorzet.

SVHA is ondanks het balbezit percentage(gokje 70-30) toch gevaarlijk. Misschien wel de gevaarlijkste ploeg. Wanneer een bal goed onderschept word door Mark van Eldik drijft hij goed richting de goal. De hoek is wat lastig en de AWC doelman komt goed uit.Toch schiet Mark de bal met links hard en laag binnen maar kan de inglijdende AWC verdediger net op de lijn redden. Dat was de kans op de 0-1.

Hoorbaar irriteren de AWC spelers zich aan het feit dat ze zelf weinig kansen krijgen en dat de grootste mogelijkheid voor de Hervelders waren. De grootste kans voor AWC ontstaat na zo een 25 minuten spelen. Eén van de handige middenvelders speelt zichzelf vrij op de 16 en schiet hard naar de hoek. De bal word gepakt door Roy Kuiper en het gevaar lijkt geweken. In de omschakeling blijft SVHA dreigend zo maakt Mark van Eldik het de AWC goallie een paar keer flink lastig en ondanks dat de doelman er een paar keer naast zit kunnen de Hervelders niet daadkrachtig profiteren.

SVHA word wel sterker en met wat corners krijgt het verschillende kop kansen via Bram Ariese en Roy Vermeulen. Helaas verdwijnen beide vrije kop kansen identiek aan elkaar net naast. Net wanneer SVHA grip begint te krijgen op het grommende en brommende AWC krijgt het hulp van de dwalende arbiter. Een reglementaire schouderduw door Bram Ariese word bestraft. Beide spelers gaan vol voor de schouderduw maar als je het tegen Bram op neemt moet je van goeie huizen komen, de heldhaftige AWC man probeert het maar vind enkel een betonnen muur en gaat naar de grond. De arbiter vind dit een vrije trap tot woede van heel de SVHA groep. De vrije trap op zo een 20 meter word snel en kort genomen. SVHA staat echter wel goed en terwijl Thomas de Bruijn de bal lijkt te onderscheppen geeft de AWC aanvaller een identieke schouderduw, ditmaal onbestraft en kan vrij de voorzet geven. De AWC aanvaller kopt werkelijk waar prachtig binnen in de kruising van de goal. Niks van te zeggen.. 1-0..

SVHA blijft eigenlijk wel doorgaan waar het mee bezig was. Het was beter en blijft ook beter. Een fantastische crossbal valt voor Zeger de Zeeuw in de 16 meter. De grote SVHA krijger doet eigenlijk alles goed. Hij wipt de bal over de aanstormende AWC verdediger en speelt zichzelf compleet vrij in de 16. Vervolgens volleert hij de bal richting de goal vernietigend hard tegen de binnenkant van de paal. De bal stuitert er uit… Rust..

Na de rust is het al binnen 2 minuten de kans voor Egon den Hartogh. Met zijn typerende rush over het middenveld dreigt de tank steeds verder naar links terwijl hij mensen passeert. De middenvelder komt tot schieten wel hard maar helaas recht op de keeper af. Het was wel een grote kans op de 1-1. Niet veel later is het Tijmen van de Kolk die vanuit een ingooi van Bram Ariese net naast schiet.

Na een uur valt het noodlot. De bevrijding voor AWC. Een steekpass tussen de defensie door zet een aanvaller goed op weg naar Roy Kuiper, echter word de aanvaller snel bijgehaald en goed verdedigd daardoor schiet de aanvaller paniekerig op de goal waarbij het een makkelijke stuiter word richting de doelman. De doelman lijkt de bal ook makkelijk op te pakken maar op onverklaarbare wijze tikt hij de bal in eigen goal(Lamprou bij Willem II – Feyenoord afgelopen weekend was exact gelijke situatie) waarbij de 2-0 valt…

Hierna is het gedaan. De wedstrijd is gespeeld en deze mentale tik komt SVHA niet meer te boven. Ondanks dat Tijmen van der Kolk op briljante wijze 3 man uit speelt en daarna ten val word gebracht en in een situatie later dé spelbepaler van AWC compleet het bos in stuurt (die zijn ze nog kwijt) is er niet veel meer te zien van SVHA kant. AWC speelt met de gerust stellende 2-0 ook een stuk beter en komt in de slotfase nog tot 3-0. De fout van doelman Roy Kuiper bleek het breekpunt voor SVHA en de zo nodige bevrijding voor AWC.

AWC pakt dus 3 punten, dat deed Brakkenstein ook tegen mede concurrent SCE in de thuiswedstrijd met 4-3. Daardoor is SCE uitgeschakeld om de titel. Wel mag AWC volgende week nog aan de bak tegen dit zelfde SCE wat zeker geen gemakkelijke opdracht zal zijn. Brakkenstein mag uit naar Orion die ook nog aan de bak moeten. Mochten beide ploegen winnen of verliezen dan volgt een beslissingswedstrijd tussen de 2. Mocht 1 van de 2 winnen en de ander niet, zal deze aanstaand weekend kampioen zijn.

Volgende week spelen we tegen hekkensluiter Unitas’28 uit Wamel. Eerder dit seizoen wonnen we van Unitas’28 met 0-1. Om het seizoen toch goed af te sluiten eisen we niet alleen de winst maar ook een volledige opkomst. Laten we met ze alle een mooi eind aan geven!

Man of the match, volgens onze stemmers van vandaag: Tijmen van der Kolk

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Tijmen van der Kolk 3 3 2 1 2 11
Egon den Hartogh  2 2 3 3 10
Ernst Henzen 1 1 2 4
Bram Ariese 3 1 4
Wim Gerritsen 1 1
Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd. SVHA – AWC (voor de winterstop)