Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

18 april 2016

SVHA 3 dankzij wondergoal Bram Ariese langs DIOSA

Dat SVHA 3 inmiddels in een mindere periode zit moge duidelijk zijn. De ploeg van Angelo Mulder neigt richting het negatieve record eerder gevestigd door Feyenoord. De Rotterdammers verloren 7 competitie wedstrijden op rij en maakte een vrije val, zeker wat betreft de titel aspiraties. Voor SVHA 3 ging dit niet veel anders. De doorgaans stabiele ploeg van SVHA verloor namelijk ineens 6 competitie wedstrijden op rij. Ook SVHA stond voor deze periode net als Feyenoord er uitstekend voor. Slechts 4 punten van de nummer 2 SCE verwijderd bleek in het eerste jaar 4e klasse een uitstekende tussenstand.

De ploeg kwam in een vrije val en verloor dus 6 keer. Vandaag directe concurrent DIOSA. DIOSA stond er in de winter eigenlijk net zo goed voor als SVHA. Het versloeg de Hervelders nog voor de winterstop met 4-1 op het eigen sportpark. Vandaag komt DIOSA naar Herveld en treden de volgende 11 aan voor de aftrap: Roy Kuiper in de goal, Paul de Ruijter en Bram Ariese in het centrum. Op de backs Thomas de Bruijn en Wieger van der Spek, aanvoerder Mark de Ruijter en Vincent Jansen in de as van het middenveld, Aan de flanken Martijn Markus en Egon de Hartogh, in de aanval Mark van Eldik en Roy Vermeulen. Vandaag slechts 2 wissels met Sebastiaan Markus en wederom B junior Jurrian Langelaar.

Wanneer de wedstrijd begint is SVHA vooral erg onrustig. Het heeft wel het betere van het spel maar dat zegt vooral heel veel over DIOSA dan het over SVHA zegt op dat moment. Ondanks het matige spel ontstaan er toch grote kansen voor SVHA. De ingooi van Bram Ariese zorgt voor enorm veel gevaar voor het goal van DIOSA. De tegenstander kan hier zichtbaar niet mee omgaan maar SVHA kan hier niet van profiteren. Ook de corners leveren veel gevaar op, maar zoals wel vaker de laatste weken worden de vrije kop kansen niet verzilverd.

Aan de andere kant word DIOSA ook gevaarlijk. De ploeg uit Balgoij speelt voornamelijk met de lange bal naar de lange spits die zich laat inzakken naar het middenveld. De rappe aanvaller gaat dan richting onze laatste man. Het recept werkt voornamelijk niet want met de kopsterke Bram Ariese en Paul de Ruijter is DIOSA snel de bal kwijt. Toch komt er met een grote dosis geluk en enorme doorzettingsvermogen de spits van DIOSA eenmaal langs eerst Bram en daarna langs Paul. De spits schiet dan vrij voor doelman Roy Kuiper op de goal, de speler raakt echter de bal verkeerd en ziet de bal door de benen van de SVHA goallie gaan en alsnog de 0-1 binnenvallen, wat een klote goal………..

Na de goal lijkt het alleen maar slechter te gaan. Waar voorheen dit soort momenten juist een positieve agressie opriep van de groen- witte is dat na 6 wedstrijden op rij verliezen vooral angst. De ploeg hikt enorm op twee gedachtes. Zo wil de ene helft opbouwen en geduldig naar voren en wil de andere helft het liefst met ze alle naar voren, en zo snel mogelijk. Het komt het spel absoluut niet ten goede en DIOSA word ook wat sterker. Niet met goed voetbal want dat kan DIOSA gewoon niet, de ploeg speelt met veel opportunisme en dat loont. Een individuele actie vanaf de linkerkant op de 16 meter lijkt de rechter aanvaller te gaan schieten, echter met een kundige voorzet bij de 2e paal zet hij de DIOSA aanvaller helemaal vrij voor de goal. Roy Kuiper komt snel uit en in paniek besluit de DIOSA speler niet te schieten maar de bal terug te leggen. Hier kan Paul de Ruijter net op tijd weg werken..

Ondanks het matige spel. Blijft SVHA wel gevaarlijk. De grootste kans is voor Mark de Ruijter vlak voor rust. Uit een corner valt de bal voor de voeten van Mark voorbij de 2e paal. De aanvoerder volleyt de bal terug, tegendraads naar de verre hoek, maar de lange doelman pareert de bal erg knap. we gaan rusten..

In de rust is er wat boosheid. Vooral de manier van spelen zit een aantal spelers niet lekker. Ook lijken een aantal enorm te balen dat we het onszelf niet wat makkelijker maken door gewoon is te scoren. In periode als waar SVHA nu in zit kan het spel ook niet goed zijn. De ploeg kampt met een gebrek aan vertrouwen. Onzekerheid druipt er vanaf en pas als de schroom er vanaf gegooid word is er pas een schim te zien van de succes ploeg. De ploeg moet gewoon scoren, bij voorkeur winnen, want dat is het enige geneesmiddel voor een ploeg in deze situatie.

Na rust is het beter, net als vorige week tegen Orion is er na rust iets meer durf om vooruit te dekken en je man durven los laten. SVHA helpt zichzelf dan vooral door te scoren. De gelijkmaker wordt vlak na rust gevonden. Een voorzet komt perfect voor de voeten van Roy Vermeulen. De boomlange spits die nog geen bal goed raakte, geen meter teveel liep was vooral bezig met het vervelend doen. Daardoor vergat Roy ook zelf te voetballen, toch is het deze zelfde Roy die met een enorm belangrijke gelijkmaker het vertrouwen terug brengt. Roy schiet eerst nog op de doelman die de bal los laat, daar profiteert Roy daarna goed van. 1-1!

SVHA drukt door, en het is ook sterker dan DIOSA. In balbezit is het nog steeds niet al te best, maar in balbezit tegenstander word er wel meer durf getoond en dat loont. Zonder groots spel komt dan ook de 2-1. Een lange trap vanuit achter valt tussen verdediging en keeper. De doelman komt uit maar ook Mark van Eldik geloofd in dit buitenkansje. De spits miste vorige week nog een soortgelijke situatie alleen is deze nog iets moeilijker omdat de situatie verder naar de zijkant valt. De spits kampt met wat vorm problemen en worstelt vooral met zichzelf als hij voor de goal komt, daarom is deze zo enorm lekker, Mark wipt de bal over de keeper heen en deze stuitert binnen voor 2-1.

Het spelbeeld blijft het zelfde. DIOSA speelt op de lange bal en hoopt op een foutje. Een foutje word dan ook gemaakt door de Herveldse ploeg. Bij een afgeslagen vrije trap stapt de ploeg naar voren voor buitenspel echter word de buitenspeler aan de zijkant van de 16 bereikt zonder buitenspel te staan, dit is al niet handig, wat nog veel onhandiger blijkt is dat bijde voorzet van deze buitenspeler dat er twee spelers compleet vrij voor Roy Kuiper opduiken, één van de twee kopt de bal goed binnen en ondanks dat Roy nog goed er bij zit verwerkt hij de bal in het eigen zijnet, wat een domper.. 2-2..

Heel even lijkt SVHA weer met zichzelf te gaan worstelen. Inmiddels zijn Sebastiaan Markus en Jurrian Langelaar er in gekomen voor Roy Vermeulen en Egon den Hartogh. DIOSA dwingt het niet af maar het blijft toch dreigend met die steeds maar lange ballen. SVHA worstelt en vecht. Tegen zichzelf en de vorm van de afgelopen weken. Een goed afgedwongen corner door Jurrian Langelaar word afgeslagen. Hier staat Martijn Markus die vanaf de zijkant de bal opnieuw in de 16  brengt, Bram Ariese staat hier en maakt met een omhaal de 3-2!!!!!!!!! De bal is op perfecte hoogte en de voorstopper moet ook echt loskomen van de grond, ondanks het grote lichaam is daar geen probleem en lanceert hij de bal hard de kruising in, werkelijk waar en beauty, tot vreugde van het hele elftal!! COMON!

DIOSA lijkt wel geslagen, de ploeg blijft het spel hanteren maar de onverwinnelijkheid achterin van het 5-tal zorgen er nu voor dat alle duels gewonnen worden. De beslissing moet echter nog wel vallen. Met een goede steekpass word Mark van Eldik weg gestuurd aan de rechter kant. Aan de linker kant komt Sebastiaan Markus als een gek aan om zich aan te bieden voor de goal. Mark ziet dit en legt werkelijk waar afgemeten af. Sebastiaan zou Sebastiaan niet zijn als hij hem in één keer de kruising in schiet. Sebastiaan schiet hem namelijk eerste op de keeper, vervolgens op de paal en werkt daarna de 4-2 binnen. WINST! EINDELIJK!!!

Volgende week met flink wat afwezige een zware wedstrijd tegen Brakkenstein. Brakkenstein speelt nog steeds om de titel. Het is razend spannend bovenin. AWC, SCE en Brakkenstein hebben allemaal nog kans op de titel. SCE krijgt nog Brakkenstein en AWC op bezoek wat daarmee nog een hoop spanning mee brent. Wij zelf krijgen nog Brakkenstein en AWC. Beide wedstrijden zijn uit en kunnen dus een cruciale rol spelen in de kampioenstrijd. Voor nu even nagenieten van de winst op DIOSA, man of the match, met zo een goal, kan het niet anders: Bram Ariese.

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Bram Ariese  3  3 2  2  3 13
Mark van Eldik 2 3 3 2 10
Mark de Ruijter 2 1 1 4
Paul de Ruijter 1 1
Roy Kuiper 1 1
Vincent Jansen 1 1

Foto: Niet wedstrijd gerelateerd