Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

11 april 2016

SVHA 3 begint drie kwartier later tegen Orion

De wedstrijd begint vandaag in het zonovergoten sportpark in Nijmegen met de volgende 11. Roy Kuiper in de goal. Thomas de Bruijn linksback, in het centrum Bram Ariese en Wim Gerritsen en aan de rechterkant Sander Spanbroek. Op het middenveld in de as Paul de Ruijter en B junior Jurrian Langelaar. Aan de flanken Egon den Hartogh en Martijn Markus. In de spits het tweetal Mark van Eldik en Roy Vermeulen.

Wanneer de wedstrijd begint is SVHA vanaf minuut één de betere ploeg. Al vanaf de aftrap maakt Jurrian Langelaar een goede individuele actie en passeert zijn directe tegenstander. Met een afgemeten steekpass stuurt hij Egon den Hartogh weg die zijn inzet in de verre hoek mikt. Echter krijgt de doelman van Orion knap een hand er tegen aan. De wedstrijd is begonnen!

Orion kan het niet tot een goed niveau brengen. Met wat lange ballen proberen zij hun behendige spits te bereiken maar duo Bram Ariese en Wim Gerritsen geven de jonge aanvalsleider van Orion geen enkele kans. Dit resulteert in een sterker SVHA. Met een goede steekpass waar Mark van Eldik goed op anticipeert komt hij oog in oog met de Orion doelman. De doelman is te laat en Mark lopt de bal over de keeper heen. De bal stuitert echter net naast…

SVHA blijft de betere ploeg en houd de druk op de goal waar de uistekend keepende doelman nog Sander Spanbroek van scoren houd en ook Roy Vermeulen en Mark van Eldik opnieuw niet tot scoren ziet komen. De doelman behoud de ploeg echt op de been want het had in deze fase al makkelijk 2 á 3-0 kunnen staan voor de groen – witte uit Herveld.

Orion doet wel iets terug. Met een gevaarlijke corner word er dichtbij ingeschoten maar de inzet word gepakt in de foutloos keepende Roy Kuiper ;-). Ook in de rebound is de bal voor de doelman. Toch blijven de grootste kansen voor SVHA maar steeds word de Orion doelman gevonden. Wanneer Mark de Ruijter dan in het veld komt voor Egon den Hartogh laat de middenvelder zien over enorm veel kwaliteiten te beschikken. De (normaal gesproken) aanvoerder van SVHA 3 speelt zich vrij aan de linkerkant en schiet knap naar de verre hoek. Ditmaal heeft de Orion doelman geen antwoord en staat het verdiend 0-1!

Orion is dan wel een klein beetje wakker, met een knappe poging vind het nog een keer Roy Kuiper op zijn weg en daarna vind het nog eens de kruising. Toch blijft SVHA de meest gevaarlijke ploeg. De scherpe corners van Thomas de Bruijn zorgen voor veel gevaar maar helaas kan Roy Vermeulen zijn kansen niet in doelpunten om zetten. Als Martijn Markus dan in de slotfase ontsnapt aan buitenspel behoud hij knap het overzicht. Hij geeft de bal hard en strak voor waar de meegelopen Mark van Eldik de bal kan binnen lopen. Een belangrijke treffer voor de topscorer aller tijden van SVHA 3. Welkom terug Mark! 0-2!

Na de wedstrijd werd de overwinning heerlijk gevierd in het zonnetje. Een heerlijk biertje erbij omdat Sebastiaan Markus en Vincent Jansen jarig zijn (gefeliciteerd krijgers) en natuurlijk een beetje om te vieren dat we gewonnen hebben…. oké wacht… we speelde een uitstekende wedstrijd hierboven. Waar we zonder overdrijven tot 5 á 6 doelpunten hadden moeten komen. Echter begonnen wij niet letterlijk 3 kwartier te laat. We speelde als team een horror eerste helft en dat moesten we bekopen met 5 tegentreffers. De wedstrijd ging dus inderdaad verloren met 5-2 maar op basis van de 2e helft hebben we gewonnen, net als in de E-tjes vroeger… 😉

Oja en weer een baby op komst, hiep hiep hoeraaaaaaaa!

Volgende week spelen we tegen DIOSA. De eerdere uitwedstrijd daar was niet best. Tevens staat DIOSA naast ons op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet gaan worden op Sportpark Jan van Baal!

Man of the match: Jurrian Langelaar

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Jurrian Langelaar 3 1 2 1 2 9
Mark de Ruijter 2 3 2 7
Bram Ariese 3  3 6
Wim Gerritsen 1 3 1 5
Sander Spanbroek 2 2
Egon den Hartogh 1 1