17 december 2015

SVHA 2 trekt aan langste eind in knotsgek duel met HAVO

Zondag 13-12-2015 stond alweer de laatste competitiewedstrijd voor SVHA 2 van het 1e seizoenshelft op het programma. De uitwedstrijd tegen HAVO 2 begon om 10:00 uur op Sportpark de Notenboom

Voor de wedstrijd sluiten de volgende 13 spelers aan. Mustaba Mieri, Wesley Ebbeng, Kees Breunissen, Bas Peperkamp, Stefan van Elk, , Jules Merkus, Bart van Olderen, Luc Schouten, Mees van Eldik, Rogier Janssen, Jasper Visser, Leon Latta, Noud Spaan

De opstelling ziet er als volgt uit: Mustaba Mieri is de doelman. Leon Latta staat rechtsback, Kees Breunissen staat linksback, en het centrale duo achterin wordt gevormd door Mees van Eldik en Luc Schouten ( Captain ). Het middenveld bestaat uit Jasper Visser (rechts) Bas Peperkamp ( mid mid ) Stefan van Elk ( links). De voorhoede bestaat uit Rogier Janssen( links ), Bart van Olderen ( spits ) Jules Merkus ( rechts ).

Wissels: Wesley Ebbeng, Noud Spaan

Even snel voordat ik begin wil ik even teruggaan naar vorige week. De wedstrijd tegen SDOO die makkelijk met 7-1 werd gewonnen. Voorafgaand de wedstrijd tegen SDOO had Fred Schuurman ons gezegd dat we de maximale 6 punten kunnen en moeten binnenslepen, dus met dat gevoel gingen we de wedstrijd in en haalde de 1e 3 punten van de 6. De laatste wedstrijd tegen HAVO zou een moeilijke wedstrijd worden.

Wil hierbij iedereen complimenteren voor de wijze waarop ze hebben gespeeld zondag tegen HAVO. De strijdlust die ze hebben laten zien. De manier waarop we met elkaar communiceerde op een positieve manier ondanks we zwaar werden toegetakeld. Trots!

Over naar de wedstrijd.

SVHA begon sterk aan de wedstrijd en wist goed balbezit te houden. Nog binnen 10 minuten creëerde SVHA een mooie aanval met Bart van Olderen in de hoofdrol die een prachtige assist gaf op Bas Peperkamp die zorgde voor de 0-1 stand. SVHA hield stand en bleef druk zetten. Niet veel later kwam Rogier Janssen 1 op 1 met de keeper van HAVO maar schoot helaas tegen de keeper aan.

Langzamerhand liet HAVO zich zien want niet veel later kregen ze een penalty toegekend. Jasper Visser begaat een fout binnen de 16 en de scheidsrechter geeft terecht een penalty. Mustaba Mieri kon de bal alleen maar schampen want de bal gaat erin 1-1. SVHA wist wat er moest gebeuren en probeerde druk te zetten maar ver kwam het niet. Het was HAVO die wist te komen in de 16 van Mustaba Mieri. Met nog 5 minuten te gaan in de 1e helft komt HAVO door de verdediging en verandert de stand naar 2-1.

RUST
In de rust wordt er goed gediscussieerd, fouten worden eruit gehaald. De jongens weten wat er te doen staat en weten dat ze hier niet mogen verliezen.

SVHA 2 staat er inmiddels om bekend dat ze snel weten te scoren na rust. En wederom laten ze dit zien. Want SVHA komt goed het veld op. En met net 2 minuten gespeeld te hebben is het wederom Bart van Olderen die een assist geeft op me Bas Peperkamp die met een gelukje de bal erin schiet.

Die 2-2 heeft een goed gevoel gegeven aan de jongens want ze zetten door en proberen weer te creëren. Na 10 minuten gespeeld te hebben krijgt Bas Peperkamp na een lichte overtreding geel. SVHA moet verder met 10 man en blijft drukken. En niet veel later valt dan de 2-3, Jules Merkus neem de bal mee na een goede aanval van SVHA en maakt genadeloos af van een beste afstand.

Met nog 20 minuten te spelen probeert SVHA de 2-3 vast te houden. Wederom komt SVHA er goed uit met 10 man en Bart van Olderen gaat richting de goal na weer een snelle counter. Bart wordt hard neergehaald door de laatste man van HAVO. Op dat moment weet SVHA dat de tegenstander ook met 10 man verder moet. Maar het is SVHA die verder moet met 9 man. Wesley Ebbeng inmiddels het veld ingekomen voor Mees van Eldik roept iets naar de scheidsrechter dat hem niet deert en geeft Wesley meteen rood.

SVHA weet dat ze het nu heel moeilijk gaan krijgen en Luc Schouten zet iedereen naar achter. HAVO weet dat ze hier nu iets uit moeten halen aangezien SVHA niet veel meer kan. Na balverlies van SVHA komt de spits van HAVO 1 op 1 met Mustaba Mieri. Mustaba blijft naar de bal kijken en houdt op fantastische wijze de bal uit de hoek. De hoekschop van HAVO wordt weggeschopt en ze mogen weer opnieuw beginnen. De jongens van SVHA proberen achterin alles dicht te houden.

HAVO blijft pushen en komt er wederom doorheen. Na gekluts met de bal op de 16 van SVHA komt de bal terecht in de voeten van de middenvelder van HAVO. Die neemt en schiet maar Mustaba Mieri weet de bal tegen te houden helaas komt er een rebound, en de bal vliegt er met de rebound in. SVHA kijkt teleurstellend naar beneden. Alles gegeven en toch weer gelijk. Inmiddels is Bas Peperkamp weer terug in het veld en kan SVHA weer aanvallen. Niet veel later gaat het weer mis. Eerst krijgt Noud Spaan geel voor praten en niet veel later krijgt Leon Latta geel voor een overtreding.

SVHA moet de resterende 10 minuten met 8 man verder. Wat de team daarna laat zien was ongelofelijk. Ze gingen door. Zelfs tegen 12 man lukte het nog om een counter eruit te halen.

96e minuut, HAVO valt aan maar raakt de bal kwijt. Bart van Olderen de gehele wedstrijd al goed spelend neemt wederom de bal mee en lijkt richting de goal de bal iets te ver voor hem uit te spelen. Maar kan dan alsnog een mooie steekbal geven aan Rogier Janssen die de 3-4 maakt en SVHA alsnog de 3 punten geeft na een zenuwslopende wedstrijd.

SVHA 2 heeft laten zien dat ze als team hebben gevoetbald en strijdlust en passie hebben laten zien. Mooie afsluiting van 2015.

Normaal een man of the match. Maar voor vandaag zeg ik dat iedereen MOTM is. Als team geslaagd!

Namens Zondag 2 iedereen een zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar gewenst! TOT 2016!!!