22 september 2015

SVHA 2 schuift SDOO eenvoudig aan de kant

Dames en Heren

Welkom bij het allereerste wedstrijdverslag van SVHA Zondag 2. Wij zullen na elk gespeelde wedstrijd een mooie samenvatting maken waarin u up-to-date blijft.

Lees het verslag van vorige week tegen Bemmel:

SVHA 2 wint in spektakelstrijd van Bemmel

Zondag 20 september stond de tweede competitiewedstrijd voor SVHA 2 op het programma. De uitwedstrijd tegen SDOO 2 begon om 10:30 uur op Sportpark Bretagne. Voor de wedstrijd sluiten de volgende 13 spelers aan. Mustaba Mieri, Wesley Ebbeng, Kees Breunissen, Bas Peperkamp, Stefan van Elk, Maarten Evers, Roy van de Vooren, Jordy van Gaalen, Jaimy Verwaaijen, Stefan Bakker, Harm Spronk, Ronald Evers, Bart van Olderen.

De opstelling ziet er als volgt uit: Mustaba Mieri is de doelman. Wesley Ebbeng staat rechtsback, Stefan van Elk staat linksback, en het centrale duo achterin wordt gevormd door Bas Peperkamp ( captain ) en Harm Spronk. Het middenveld bestaat uit Jaimy Verwaaijen, Maarten Evers, Ronald Evers. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen ( links ) , Bart van Olderen ( spits ) Roy van de Vooren ( rechts ).

Beide ploegen beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Het is SVHA die na ongeveer 10 minuten de overhand neemt. De ploeg heeft geleerd van vorige week en weet wederom door in het begin druk te zetten de tegenstander weg te spelen. Er volgen meerdere kansen maar SVHA krijgt de bal maar niet het net in. In de 26e minuut krijgt SDOO een corner, maar die wordt dramatisch genomen en valt recht in de handen van Mustaba Mieri, Mustaba ziet Wesley vragen om de bal en speelt hem richting de rechterkant. Wesley Ebbeng die veel ruimte krijgt en er goed gebruik van maakt ziet Bart van Olderen in de 16 meter vragen om de bal. Wesley geeft een perfecte steekbal op Bart van Olderen die de keeper omspeelt en genadeloos afmaakt ( stand 0-1 ).

In de 36e minuut krijgt SDOO een vrije trap net buiten de 16, die wederom slecht wordt genomen en weer pakt Mustaba de bal. Maar dan klinkt er een fluitsignaal, de scheidsrechter geeft een penalty. SVHA kijkt radeloos om zich heen omdat ze niet begrijpen waarom… Harm Spronk begaat een fout binnen de 16 die wordt afgestraft met een penalty. De penalty wordt makkelijk door het midden geschoten en Mustaba gaat de verkeerde kant op ( stand 1-1 ).

SVHA 2 blijft niet lang treuren om de 1-1. Nog geen 2 minuten later speelt Jordy van Gaalen na een goeie onderschepping de bal naar Bart van Olderen. Bart maakt een prachtige actie en speelt niet 1, niet 2, maar 3 spelers van SDOO uit en verandert de stand naar 1-2.

SVHA ruikt doelpunten en die komen er ook zeker!! Met nog 5 minuten te spelen in de 1e helft krijgt SVHA een corner die kort wordt gespeeld naar Maarten Evers die buiten de 16 de bal prachtig de goal in swingt. Heerlijk gevoel voor Maarten aangezien die veel hierop oefent op de trainingen. 45e minuut scheidsrechter fluit af voor de 1e helft. Beide teams zoeken de kleedkamers op.

In de rust wordt er gewisseld bij SVHA. Kees Breunissen komt er in voor Jaimy Verwaaijen. En Jordy van Gaalen wordt gewisseld voor Stefan Bakker. SVHA heeft in de rust veel besproken over hoe het vorige week in de 2e helft volkomen fout ging. Hopelijk hebben ze geleerd…

Teams staan klaar en de scheidsrechter fluit voor de start van de 2e helft. SVHA probeert rustig op te bouwen, maar het is toch wederom de uitploeg die druk zet. Na ongeveer 15 minuten weet SVHA eindelijk de bal binnen het team te houden. En beginnen ze weer te voetballen, Bart van Olderen krijgt de bal aangespeeld en komt 1 op 1 met de keeper te staan, maar die schiet helaas tegen de keeper aan.

61e minuut SVHA krijgt een corner. Stefan van Elk staat achter de bal en krult hem richting de 5 meter van de keeper. Ronald Evers komt aanlopen en de kopt de bal ‘’ griezelig ‘’ hard binnen ( stand 1-4 ). Veel creëert SDOO niet meer maar toch komen ze nog één keer in de 80e langs de verdediging van SVHA. Door knullig balverlies kruipt de rechtsback van SDOO richting de goalkeeper van SVHA. Mustaba Mieri blijft staan en maakt een juiste keuze want de bal wordt recht tegen hem aangeschoten.

90e minuut scheidsrechter fluit af. SVHA 2 wint de 2e wedstrijd van het seizoen. Dit team kan voor een verrassing zorgen binnen de club. ‘’ Mark my words ‘’ Volgende week staat NSVV FC Kunde 2 gepland om 11:00 ‘ Sportpark Jan van Baal ‘

MAN OF THE MATCH : Wesley Ebbeng