5 april 2016

SVHA 2 houdt stand tegen sterk OSC

Zondag 03 april stond de competitiewedstrijd OSC 2 – SVHA 2 op het programma. De uitwedstrijd tegen OSC 2 begon om 12:00 uur op Sportpark Nieuw Balveren.

Voor de wedstrijd sluiten de volgende 13 spelers aan. Mustaba Mieri, Julian Akkerman, Nando van Stekelenburg, Jaro Pol, Stefan van Elk, Loay Saleh, Jaimy Verwaaijen, Bart van Olderen, Luc Schouten, Mees van Eldik, Guus Rothoff, Maarten Evers , Leon Latta

De opstelling ziet er als volgt uit: Nando v Stekelenburg is de doelman. Guus Rothoff staat rechtsback, Leon Latta staat linksback, Centraal achterin speelt aanvoerder Luc Schouten daarvoor Jaro Pol. Het middenveld bestaat uit Stefan van Elk (Links) Julian Akkerman ( mid mid ) Mees van Eldik ( mid mid) en Jaimy Verwaaijen ( Links). De voorhoede bestaat uit Loay Saleh( links ),Bart van Olderen (Rechts )

Wissels: Mustaba Mieri , Maarten Evers

SVHA 2 begon meteen de eerste minuten met druk zetten. En probeerde kansen te creëren. Maar OSC wist dat ze niet alleen maar op de verdediging konden spelen. Na ongeveer 10 minuten kwam de eerste mogelijkheid voor OSC, een corner werd hard ingekopt door OSC wat de stand heel snel veranderde in 1-0. Maar SVHA bleef niet lang treuren en ging er snel weer tegen aan. En het spel werd beter en er werden steeds betere kansen gecreëerd. Na 35 minuten gespeeld te hebben kwam SVHA met een aanval een mooie assist van Steve aka Stefan v Elk kwam goed in de voeten van Bart van Olderen. Die nam de bal goed mee en maakte goed af. 1-1

SVHA bleef doorzetten want ze zagen een opening en wisten dat nu de tijd was om hun goed te kunnen raken. Niet veel later was de 2e open kans voor SVHA, Bart van Olderen kreeg wederom goed de bal mee maar deze keer schoot die helaas tegen de keeper aan waarna OSC nog snel een aanval kon maken. Nog voor rust kreeg OSC een vrijtrap op de 20 meter die binnen de 16 werd gekopt en door een andere speler van OSC met geluk wederom de goal in werd gekopt waar Nando kansloos was.

Helaas ging SVHA weer de rust in met een achterstand.

SVHA keerde na rust goed terug en bleef wederom goed druk zetten maar het was OSC die met de gevaarlijke kansen kwam. Nando ( speler van de B2) stond goed en wist een paar keer goed de bal weg te halen. Na 10 minuten in de 2e helft kwam de 1e gevaarlijke kans voor SVHA, Loay Saleh kwam 1 op 1 met de keeper en schoot helaas net naast.

Niet veel later kwam toch de gelijkmaker wederom met Loay Saleh als hoofdrol speler. Loay kreeg de bal net buiten de 20 meter en schoot recht op de keeper af, die veel moeite had met tegenhouden na een knullige rebound wist Luc Schouten als snelst bij de bal te zijn en veranderde de score in 2-2.

Helaas ging het na de 2-2 wederom fout, de scheidsrechter stuurde Luc Schouten na een overtreding met geel van het veld en niet veel later kreeg Leon Latta na praten rood. Hetzelfde gebeurde voor de winterstop bij HAVO toen SVHA 2 met 8 man verder moest en won.

Inmiddels in het veld Maarten Evers en Mustaba Mieri, Jaimy Verwaaijen en Bart van Olderen werden gewisseld.

SVHA moest met ze alle verdedigen om de een gelijkspel eruit te trekken en dat gebeurde. Ongeveer 8 minuten lang moest SVHA 2 met 9 man het volhouden tegen een 11 man sterke OSC en wederom wisten ze het niet tot een verlies te brengen.

Ons dank aan de Junioren van B en de jongens van de A : Nando, Julian, Jaro, Loay, Guus die allemaal een groot compliment verdienen, allereerst speelde ze allemaal de gehele wedstrijd en lieten goed spel zien. Maar ook dat ze klaar stonden voor het 2e. Bedankt !!

Man of the Match: Guus Rothoff