12 maart 2018

SVHA 2 in de slotfase onderuit tegen DVE-Trajanus

Het is SVHA 2 niet gelukt om te winnen van DVE-Trajanus. De behendige ploeg uit Nijmegen kwam al binnen 5 minuten op voorsprong via een binnen gelopen voorzet. Terwijl SVHA eerst nog een kans liet liggen via Bart van Olderen die 1 op 1 mist met de keeper is het even later deze zelfde Bart die alsnog voor de 1-1 tekent. Met een paar goeie reddingen van Roland van Sabben blijft de 1-1 stand staan in Nijmegen voor de rust.

Na de rust is het zelfde spelbeeld. De kansen zijn voor DVE terwijl SVHA sporadisch eruit komt en gevaarlijk is. Toch is het al snel na rust 2-1 voor de thuisploeg door een schijn schietende Nijmegenaar die de defensie fopt en uiteindelijk binnen schiet. Met een flinke dosis humor van onze uiterst bijzondere scheidsrechter bleef de wedstrijd kalm en rustig. Zelfs toen Bart van Olderen opnieuw ontsnapt na een goede pass van Yosry Hassan en opnieuw 1 op 1 met de doelman komt. Ditmaal is de aanvaller de winnaar van de 2 en staat een kwartier voor tijd een gelijke stand op het scoreboord.

Toch trekt DVE aan het langste eind. 5 minuten voor tijd schiet de aanvaller van DVE de bevrijding binnen voor de Nijmegenaren en maakt hij de 3-2. Een klap die SVHA niet meer te boven komt ondanks nog een goeie kans en goede redding van de DVE doelman na een inzet van Niels Broersma.

Positief gestemd dat we vandaag 2 maal scoren en veerkracht getoond hebben, wederom iets waarmee we verder kunnen, maar weer geen punten. Zuur want die verdienen we nou inmiddels wel een keer. Voor het gemak zijn we aankomend weekend maar weer vrij, is maar goed ook, want er schijnt weer Russische kou des doods aan te komen, kunnen we mooi pilsen in de kantine, graag tot over 2 weken, dan gaan we naar de koploper, dan moet het daar maar gebeuren, tot dan!

OHHH, de bovenstaande foto was voor onze wedstrijd op het hoofdveld van DVE. De wedstrijd stond onder leiding van de lokale steward van NEC Nijmegen die rechtstreeks in zijn normale kleren, hesje aan en zijn fluitje mee het veld op was gelopen. Sowieso hebben we daar bijzondere dingen gezien. Een keeper met een cowboy hoed, 20 minuten zonder vlagger, een bank van de tegenstander die rookt en de scheidsrechter die even achter de dug-out langs liep, bijzonder dat zeker, tot de volgende!