Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

23 april 2023

SVHA 1 worstelt zich het seizoen door, maar laat de koppen niet hangen

1e helft

We speelden tegen een gretige tegenstander, die de punten ook hard nodig hebben om klassebehoud te realiseren. Daarentegen konden wij vrij voetballen in de spelers hun hoofdjes.. de wedstrijd begon van beide kanten lekker fanatiek.

Kesteren had de betere kansen en Okke hield zijn doelgebied goed schoon. Het was de wedstrijd van de standaardsituaties. Kesteren kreeg veel van deze standaardsituaties: corners en vrije trappen.. helaas waren wij daar niet tegenop gewassen en kwamen we op een 0-1 achterstand. Zelf hadden we hier en daar ook wat goede kansen, zoals een één op één schuin richting de keeper door Maikel en zo nu en dan een afstandsschot. Helaas was ons vizier niet scherp genoeg en gingen we de rust in met een 0-1 achterstand.

2e helft

We hebben de spelers even goed aangesproken op wat er wel goed ging, maar vooral wat er niet goed is gegaan. We hoopten dan ook dat de spelers op zichzelf boos zouden worden en dan de passie laten zien waar je eigenlijk voor op het voetbal veld wilt staan.

Wekelijks moet je dezelfde strijd leveren; of je nu een derby speelt of een normale wedstrijd. De wil om alles te willen geven voor elkaar en met elkaar.

Wanneer je niet goed in je spelelement komt, dan moet je elkaar coachen en elkaar dusdanig motiveren dat je erin gelooft, PASSIE.

Over de 2e helft wil ik eigenlijk weinig kwijt. Zoals de krant ook zei…het maakt je verdrietig over het resultaat, maar vooral de wil en beleving die we hebben gemist. Uiteindelijk werd de einduitslag 0-2 en wij weten waar we aan moeten gaan sleutelen het nieuwe seizoen. De komende weken willen we daar al mee gaan beginnen om te kijken of er nog verrassingen kunnen ontstaan.

Er komen nog twee mooie wedstrijden aan, en daarbij hebben wij jullie ondersteuning voor nodig. We spelen nog thuis tegen Aartsrivaal Excelsior en we willen voor eens en altijd het touw doorknippen dat wij deze winnend afsluiten, dan heeft onze voorzitter Ralf, een mooie verjaardagscadeau namens ons. Laatste wedstrijd is uit tegen Lienden.

Kesteren, gefeliciteerd met jullie gewonnen wedstrijd.

Wij gaan de komende weken wederom onszelf ontwikkelen en iets bedenken, waardoor wij weer in een positief daglicht zullen staan. Dit begint ermee dat elke speler, zoals al vaker beschreven, de wil en de passie moet geven tijdens de trainingen/wedstrijden, want wij geloven nog zeker in deze groep. Maar, de groep moet ook geloof in elkaar hebben. Dus weer positief het veld betreden en de komende twee wedstrijden laten zien voor wat wij waard kunnen zijn.

Ondanks de regen, bedankt supporters voor jullie aanwezigheid.

Vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet in welke vorm dan ook( respect)

Groeten

Rober&staf