3. Rick. W.
  4. Harm

Koppies stonden allemaal gespannen. We hebben met elkaar goede gesprekken gevoerd tot in de details en duidelijke afspraken gemaakt.

We hebben iets aangepast op onze rechtsbackpositie i.v.m. de snelle speler van Dodewaard die bij ons thuis 5x het netje wist te vinden en dit wilden we voorkomen. Met Maikel zijn snelheid kan dit een mooi duel worden. Ons doel was om verdedigend als een blok te staan en dan via countervoetbal gevaarlijk te worden.

Dodewaard was in de beginfase de aanvallende partij en wij kwamen zelf niet of nauwelijks aan het voetballen toe; hier en daar een voorzet of een afstandsschot, maar veel gevaarlijker werden we niet.

Helaas had de scheidsrechter geen voordeel voor ons. Een speler van Dodewaard, die Maikel een naschop gaf, had duidelijk een rode kaart moeten hebben, waardoor het een andere wedstrijd zou gaan worden. Kort daarna, uit een corner voor Dodewaard, scoorden ze bij de tweede paal, wat verdedigend niet mag gebeuren: 1-0.

Vlak voor rust kregen wij een vrije trap op de 16 meter, maar deze werd door Coen niet goed uitgevoerd.

2e helft

Opstelling: 4-3-3-1

Okke

Cas.          Bram.    Peter.      Sem

Coen.           Rick.          Wessel

Sjoerd.            Mark.           Maikel

We wilden met wat aanpassingen iets breken bij Dodewaard en we waren de tweede helft ook meteen gevaarlijk met veel kansen. Sjoerd die door een mooie steekpass van Wessel vrij naar de goal kon lopen en hier zijn overzicht had moeten houden, maar helaas werd dit geen doelpunt. Een paar minuten later, na de kansen die wij kregen om op voorsprong te komen, scoorde Dodewaard uit een counter de 2-0.

Dodewaard kreeg een rode kaart en wij scoorden nog door een mooie goal van Mark vd Pol die in de kruising belandde. We hebben er alles aan gedaan om het nog op een gelijkspel te krijgen, maar helaas zat het geluk in de afwerking niet mee en uiteindelijk verloren we door een mooie vrije trap van Dodewaard: 3-1.

Toch ben ik wel trots op mijn team; we hebben niet hebben opgegeven en zaterdag spelen we thuis tegen Paasberg.